Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Încă două tragedii, la scăldat

Distracțiile cu prietenii s-au transformat în adevărate tragedii, pe plajele a două lacuri din țară. O femeie de 33 de ani, dar și un tânăr de 28 de ani, au murit, înecați în apele bazinelor acvatice.

Unul dintre cazuri s-a produs în după-amiaza de 23 august, pe plaja lacului din parcul Valea Morilor din Chișinău. Ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că la fața locului s-au deplasat polițiștii, salvatorii, dar și medicii cu o ambulanță. După minute în șir de căutări, victima a fost găsită și scoasă la mal.

SALVATOR, INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ:

 Am auzit cum pe plajă oamenii au început să strige că un bărbat s-a scufundat și nu mai iese la suprafață. Grupa operativă a intervenit rapid, iar eu m-am scufundat sub apă.După o perioadă de căutări l-am găsit și l-am scos la suprafață și am încercat să-i acordăm primul ajutor medical.


Din nefericire, medicii nu au putut face nimic altceva decât să constate decesul tânărului. Preliminar, aceștia au stabilit că, atunci când a intrat în apă, victima era în stare de ebrietate. Polițiștii au stabilit că tânărul are 28 de ani și este originar dintr-o localitate din raionul Nisporeni. Deocamdată, nu au fost stabilite circumstanțele în care s-a înecat victima. O altă tragedie s-a produs a doua zi, pe 24 august, în lacul unui parc de distracții din orașul Orhei.

Potrivit poliției, o femeie de 33 de ani se distra și consuma alcool împreună cu mai mulți prieteni pe mal, iar la un moment s-a dus să se scalde în iaz. După o perioadă, prietenii au sesizat că femeia a dispărut. Speriați aceștia au chemat poliția, dar și salvatorii.

La scurt timp, victima a fost găsită și scoasă la mal, însă, din nefericire, nu mai dădea niciun semn de viață.


În ambele cazuri, cadavrele victimelor au fost transportate la centrele criminalistice pentru expertize, iar polițiștii urmează să stabilească circumstanțele exacte în care s-au produs tragediile.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ A furat o mașină de la o spălătorie auto

A rămas fără mașină chiar de ziua orașului. Asta i s-a întâmplat unui chișinăuian care și-a dus mașina la o spălătorie auto de pe strada Muncești a capitalei. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, și-ar fi lăsat automobilul pe mâna angajaților, în data de 13 octombrie, iar o zi mai târziu, când urma să o ia, nici urmă de autoturism.

Bărbatul a alertat imediat polițiștii. Ajunși la fața locului aceștia au discutat cu angajații spălătoriei și au aflat că mașina în valoare de peste 100.000 de lei, a fost încredințată unui tânăr, recent angajat în perioada de probă. Pornind de la acest indiciu, polițiștii au stabilit că este vorba de un locuitor al comunei Băcioi în vârstă de 20 de ani.

Oamenii legii l-au găsit pe suspect în localitatea sa de baștină, tot acolo era și automobilul declarat – dispărut. Suspectul a fost escortat la Inspectorat, unde și-ar fi recunoscut vina despre cele întâmplate. El a povestit că, deși a luat mașina fără permisiunea proprietarului sau a vreunui coleg de serviciu. nu ar fi intenționat să o fure, ci doar să se plimbe.

Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore. Pe numele acestuia a fost pornit un dosar penal, iar dacă vina-i va fi demonstrată, riscă amendă până la 67 500 lei sau 3 ani de pușcărie.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A furat o geantă dintr-un salon de frumusețe

Angajata unui salon de frumuseţe din capitală, a devenit victima unui furt. Suspectat este un tânăr de 26 de ani, originar din raionul Ialoveni.

Acesta a fost reținut pentru furt dintr-un salon de frumusețe de pe strada Tighina din Capitală. Poliția a fost alertată în data de 12 septembrie de către o tânără, angajată a salonului, care a declarat că i-a fost furată geanta, cu bunuri personale, lăsată fără supraveghere. Tânără în vârstă de 26 de ani a declarat că i-a fost cauzat un prejudiciu de 4.000 de lei. În cadrul audierilor, individul și-ar fi recunoscut vina şi a declarat că a vândut bunurile sustrase pentru a obține un profit. Potrivit poliției, anterior, bărbatul a fost judecat pentru furt, jaf și viol, iar în 2016 a fost eliberat din locurile de detenție. Acum, el este cercetat penal pentru furt.

Dacă va fi găsit vinovat el riscă amendă de până la 67.500 de lei, până la 240 ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau până la patru ani de pușcărie.

echipa.md

 


 


Citește mai departe

Ediție TV

/FOTO/ Tutun și pistoale de contrabandă

Tutun pentru narghilea, pistoale, camere web, dar și produse cosmetice. Moldovenii încearcă să aducă, dar și să scoată ilegal din țară tot felul de bunuri.

Numai la vama de la Leușeni, oamenii legii au oprit cinci tentative de contrabandă. În primul caz, peste 200 de kg de tutun pentru narghilea au fost depistate într-un microbuz de pe ruta Chișinău–Satul Mare, care voia să iasă din țară. Tutunul era ascuns printre gențile pasagerilor, în portbagajul vehiculului. Cea de-a doua reținere s-a înregistrat la intrarea în țară.

Vameșii au depistat, în bagajul unui bărbat care se întorcea din Germania un pistol cu gaz, dar și 60 de cartușe, nedeclarate. Iar într-un alt microbuz, care transporta colete tot din Germania, au fost depistate produse cosmetice, având marcajele unui brand de lux, fără acte de proveniență.

În alte două cazuri, vameșii au reținut 93 de camere web și 22 de tablete electronice, pentru care șoferii nu au putut prezenta niciun act. În toate cazurile, marfa de contrabandă a fost reținută, iar persoanele care au încercat să treacă ilegal bunurile peste frontieră, riscă amenzi contravenționale.

echipa.mdCitește mai departe

topul săptămânii