Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ S-a certat cu părinții și a fugit

O minoră de 14 ani a dispărut fără veste de mai bine de o săptămână de zile, iar rudele nu mai știu unde să o caute. Copila ar fi ieșit din casă în dimineața de opt august, iar din acea zi, nimeni nu mai știe nimic de ea.

Pe o rețea de socializare a apărut o postare, în care rudele cer ajutorul oamenilor. Acestea s-au adresat și la poliție, și ar fi declarat că fata a plecat de acasă după ce s-ar fi certat cu părinții. Oamenii legii ar fi redirecționat orientări către toate inspectoratele de poliție.

Din păcate, însă, până în prezent, căutările nu au dat niciun rezultat. Iana Staeva locuiește pe strada Sucevița din sectorul Buiucani al capitalei. Aceasta are înălțimea de 1.70, corpolența slabă, ochii căprui și părul șaten, până la umeri. În ziua dispariției, purta un tricou alb, pantaloni albaștri și adidași negri. În acest context, persoanele care au recunoscut-o pe minora din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 022 741 931.

Orice informație poate fi utilă.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Despărțiți de polițiști

Au băut împreună, apoi s-au luat la bătaie. Unul dintre ei a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar celălalt s-a pomenit la inspectoratul de poliție.

Este cazul a doi prieteni din Chișinău, care au decis să-și petreacă seara consumând împreună alcool. Totul s-a întâmplat în data de 29 iunie, într-o casă la sol de pe strada Vasile Coroban din sectorul Buiucani al capitalei. La fața locului a fost chemată poliția. Acolo, forțele de ordine au stabilit că ambii bărbați sunt în stare de ebrietate avansată, iar unul dintre ei îl bate crunt pe celălalt. După ce i-au despărțit, bărbatul rănit a fost luat de medici, iar cel care i-a provocat leziunile – încătușat de oamenii legii. În cadrul investigațiilor, polițiștii au stabilit că victima, un bărbat de 52 de ani a venit în ospeție la un amic de-al său, de 54 ani. După ce au dat mai multe pahare peste cap aceștia s-au luat la ceartă, care a generat o bătaie crâncenă.

Proprietarul casei unde s-a întâmplat totul i-a aplicat mai multe lovituri pe suprafața corpului victimei, cauzându-i leziuni corporale. Din fericire, rănile suferite de victimă nu au fost grave. EL a primit ajutor medical, însă nu a avut nevoie de internare. Acum, bărbatul de 54 de ani, judecat anterior pentru furt și jaf este cercetat pentru huliganism și riscă până la 3 ani de detenție.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Atenție la hoții de buzunare

Pungașii nu și-au luat liber nici în perioada de pandemie. Odată cu redeschiderea circulației transportului public, și ei și-au reluat activitatea.

Unul dintre cei ce obișnuiește să cotrobăiască în genți ți buzunare a fost recent reținut după ce a comis un furt încă în luna martie. Bărbatul de 40 de ani ar fi furat portmoneul din geanta unei pasagere, în timp ce se deplasau cu microbuzul de pe ruta 166. În portofel se aflau acte și bani, iar prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.500 de lei. Individul a fost reținut și și-a recunoscut vina:

DIN DECLARAȚIILE SUSPECTULUI:
– Azi pentru ce ai fost reținut?
– Pentru furtul unui portmoneu.
– Unde ai furat portmoneul?
– Pe strada Bulgară, în microbuzul 166.
– Ce era în portmoneu?
– 300 de lei.
– Și gata?
– Și niște acte.

Chiar dacă bărbatul riscă să fie pedepsit pentru fapta comisă, o parte din vină ar avea-o și pasagerii care nu sunt atenți la bunurile personale.


În timp ce unii oameni au declarat că nu le este frică de pungași. Alții spun că, chiar dacă nu li s-a întâmplat niciodată, încearcă să fie cât mai prudenți.

„Am observat de mai multe ori fetele au o atitudine neserioasă. Bărbații sunt mai responsabili. Dar sunt și așa bărbați care poartă telefonul așa în buzunar, el se vede, eu așa înțeleg.”

Cei mai ingenioși au găsit și metodele prin care ar trebui pedepsiți hoții.


„- Au avut loc cazuri? Cum vă protejați? Unde țineți geanta?
– Știți, eu o să vă spun. Eu nu am geantă. Aici sunt sticle goale. Eu dacă vă spun, voi nu o să ratați. Eu i-aș împușca, imediat!”

De menționat că, potrivit codului penal, pungășia se pedepsește cu amendă de până la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul societății de până la 240 de ore sau detenție pe un termen de până la doi ani.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A furat mașina vecinului

A furat cheile de la mașina vecinului și s-a dus la plimbare, la Telenești. Un adolescent de 19 ani ar putea ajunge după gratii după ce a răpit un automobil.

Poliția a aflat despre caz în data de 24 iunie. Proprietarul mașinii, în vârstă de 29 de ani a declarant că i-a dispărut vehiculul în valoare de peste 32.000 de lei din curtea blocului. După mai multe cercetări, suspectul a fost reținut. Acesta s-a dovedit a fi un adolescent care închiria împreună cu victima același apartament. Audiat, bănuitul și-ar fi recunoscut vina.

DIN DECTARAȚIILE SUSPECTULUI:
– M-am dus în raionul Telenești, am fost la iaz, la discotecă. Noaptea m-a prins poliția.
– Mașina unde e?
– În satul Codru din raionul Telenești.
– Și ce ai făcut cu mașina? Ai vândut-o, ai dat-o cuiva?
– Am schimbat-o cu altă mașină.
– Pe care mașină?
– Ford Fiesta. M-am pornit la discotecă și m-a oprit poliția.
– Ai fost în stare de ebrietate sau treaz?
– În stare de ebrietate.

De menționat că tânărul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru conducerea mașinii în stare de ebrietate. Acum, tânărul este cercetat penal pentru Furt, care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei sau cu pușcărie de până la 4 ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii