Rețele de socializare

Diaspora

Moldovenii a căror copil a fost ucis la o grădiniță din Israel, lăsați să mai stea încă jumătate de an în țară.

Cuplul din Republica Moldova, a căror fetiță de un an a fost ucisă în Israel vor rămâne să locuiască în Petah Tikva.

Astăzi, MAI din Israel a hotărât să le dea dreptul să se afle și să lucreze în țară încă șase luni de zile.

Acum doi ani, cei doi ar fi intrat în Israel cu vize turistice, iar acolo au aflat că tânăra este însărcinată în luna a treia. Medicii i-ar fi recomandat să rămână acolo pentru perioada sarcinii.

Atât fata, cât și soțul ei s-au stabilit cu traiul în Petah Tikva și au rămas acolo chiar și după nașterea Yasminei. După tragedia care s-a produs cu familia lor, cei doi au revenit în RM și și-au îngropat copilul, însă, doreau să poată reveni pentru a locui în Israel.


Vestea că avocatul familiei a reușit să convingă jurații să-i lase pe cei doi soți să stea în Israel, tânăra a aflat-o de la o jurnalistă, care a sunat-o să-i vadă reacția.

Amintim că dădaca care ar fi ucis-o pe Yasmina, fetița de un an a familiei, a primit 17 ani de pușcărie. Pe lângă cei 17 ani de detenție, inculpata urmează să le achite părinților și o despăgubire în valoare de 120 de mii de şekeli, echivalentul a peste o jumătate de milion de lei moldovenești. Inițial, pentru moartea micuței Yasmina, procurorii au cerut o pedeapsă de 20 de ani de detenție.

Tragedia a avut loc în vara anului trecut. Copila a murit la creșă, iar pentru că pe corpul ei nu au fost găsite urme de moarte violentă, anchetatorii au ridicat înregistrările video de la grădinița. În imagine se vede cum dădaca, o femeie  din Ucraina, în vârstă de 23 de ani, ar fi apucat-o pe Yasmina de mâini, a aruncat-o pe o saltea şi a acoperit-o cu o plapumă. Ulterior, femeia s-a așezat peste ea și se uita în telefon.


În consecință, fetița a murit sufocată. În cadrul audierilor, ucraineanca și-a recunoscut vina.

echipa.md

Advertisement

Diaspora

Ambasada RM în Israel: Moldoveanul găsit fără cunoștință într-o suburbie a Tel Avivului a fost indentificat

Ambasada Republicii Moldova în Israel a identificat cetățeanul care a fost găsit astăzi fără cunoștință la o stație din Petah Tikva , una din suburbiile Tel Avivului. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, reprezentații ambasadei urmează să stabilească locul spitalizării acestuia.

„Misiunea este în contact cu autoritățile israeliene si cu firma angajatoare pentru a stabili detaliile si spitalul la care a fost internat cetățeanul respectiv”, se arată în postare.

Un bărbat originar din Bălți a fost găsit azi, fără cunoștință, la o stație din Petah Tikva, una din suburbiile Tel Avivului. Fotografia acestuia a fost plasată pe Facebook, în grupul „Metapelet In Israel”.

unimedia.info


Citește mai departe

Diaspora

Un tânăr moldovean a fost prins în Italia cu un pașaport românesc fals. Acesta a fost judecat pentru uz de fals în acte.

Un tânăr moldovean a fost prins în Italia cu un pașaport românesc fals. Acesta a fost judecat pentru uz de fals în acte.

Presa din Italia scrie că, totul s-a întâmplat în noaptea de 17 septembrie, în orașul Rimini. O echipă de carabinieri patrulau prin zonă, când, la un moment dat, l-ar fi observat pe moldovean și ar fi decis să0i ceară actele la control.

Când au văzut pașaportul pe care l-a prezentat tânărul, carabinierilor le-a dat de bănuit, deoarece actul avea semne vădite de falsificare. Prin urmare, moldoveanul a fost dus la poliție pentru documentare. Expertizele au demonstrat că pașaportul, eliberat de autoritățile din România este unul fals.

Cel mai probabil, tânărul îl folosea pentru a putea călători fără probleme în țările din regiunea Schengen. Prin urmare, moldoveanul de 20 de ani a fost arestat în dimineața de 17 septembrie, iar apoi, magistrații l-au condamnat la un an de pușcărie cu suspendare pentru uz de acte false.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Un bărbat din Bălţi, găsit în stare gravă pe o stradă din Israel. Medicii, la faţa locului

Un bărbat din Bălţi a fost găsit, aproape inconștient, pe o strada din Israel. Acesta a comunicat că se simte foarte rău.

Martorii oculari au cerut documentele bărbatului, iar acesta a spus că nu are nimic cu el, nici telefon mobil, nici documente.

Cu toate astea, bărbatul s-a prezentat cu numele Tudor. Tot el, a spus că este originar din Bălţi, Moldova.

La faţa locului a fost chemată ambulanţa.


publika.md

 


Citește mai departe

topul săptămânii