Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ A vrut să-și ucidă tatăl adoptiv

A vrut să-și omoare tatăl adoptiv, pentru că l-ar fi abandonat când avea 14 ani. Un adolescent de 18 ani, împreună cu un prieten de-al său, de 19 ani, sunt cercetați penal pentru tentativă de omor.

Totul s-a întâmplat în după-amiaza de șapte iulie, în jurul orei 17.00, în satul Iargara din raionul Leova. Potrivit poliției, cei doi tineri, originari din Cantemir, ar fi intrat în casa bătrânului, în vârstă de 70 de ani, și l-ar fi bătut crunt cu pumnii și picioarele. Ulterior, l-ar fi băgat în portbagajul mașinii victimei și au plecat în direcția satului Borogani.

Pe drum, tinerii ar fi provocat un accident rutier și ar fi fugit de la fața locului. Cei doi ar fi observat un echipaj al poliției de patrulare și ar fi abandonat mașina, cu tot cu bătrân în portbagaj. Oamenii legii, însă, i-ar fi observat pe tineri și i-au reținut. Audiați,  tinerii ar fi spus că intenționau să-l omoare pe bătrân din răzbunare.

Unul dintre suspecți a declarat că victima l-ar fi înfiat când avea doi ani, însă, după ce l-ar fi educat timp de 12 ani, acesta l-ar fi abandonat. Oamenii legii au depistat în buzunarul unuia dintre suspecți un cuțit de vânătoare, iar în mașina pe care au abandonat-o, un hârleț și o lopată. Din fericire, bărbatul de 70 de ani a supraviețuit.


Acum, cei doi adolescenți au fost reținuți pentru 72 de ore, iar dacă vina lor va fi dovedită, riscă până la 20 de ani de pușcărie.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Momentul în care un pieton accidentat de un biciclist, pe o trecere de pietoni din Chișinău

Un incident mai puțin obișnuit s-a produs pe o stradă din Chișinău. Un pieton a fost accidentat pe o trecere de pietoni de către un biciclist. Totul s-a întâmplat în dimineața de 11 decembrie, pe strada Alecu Russo din sectorul Râșcani al capitalei.

Momentul impactului a fost surprins de camera de bord al unui șofer, care stătea în ambuteiaj. Din imagini se vede cum pietonul începe traversarea, iar, când ajunge la mijlocul drumului, un biciclist care se deplasa printre mașini îl lovește în plin, apoi se dezechilibrează și cade de pe bicicletă. Din fericire, impactul nu a fost unul puternic și nici tânărul care traversa strada, nici biciclistul nu au pățit nimic.

Ghinionul bărbatului de pe bicicletă a fost însă ca, în acea intersecție să fie un agent de patrulare care dirija circulația vehiculelor. Din imagini se observă că, după o scurtă discuție între cei trei, pietonul și-a continuat drumul.

Totodată și biciclistul s-a dus de la fața locului. Menționăm că, potrivit legii, bicicliștii trebuie să se deplaseze pe traseu numai pe banda extremă dreaptă și să se conformeze regulilor ca și șoferii autoturismelor.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Focuri de armă, în centrul capitalei

Focuri de armă în centrul capitalei. Un polițist a fost reținut de ofițerii anticorupție, în momentul în care lua 1.000 de euro mită de la un șofer, prins anterior băut la volan.

Totul s-a întâmplat în după-amiaza de 13 decembrie, pe strada Mihai Eminescu. CNA a fost sesizat acum câteva zile. Un bărbat ar fi declarat că ar fi fost prins de un echipaj de poliție baut la volan, intrând în intersecție la culoarea roșie a semaforului. După ce au efectuat toate verificările, poliţistul-şofer l-a escortat pe denunțător la domiciliu, și i-ar fi spus că pentru 1.000 de euro îl poate scăpa de pedeapsă.

Prin urmare, polițistul a fost reținut chiar în momentul în care primea banii. Acesta ar fi încerfcat să fugă, de aceea oamenii legii au tras câteva focuri de avertisment în aer. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și riscă 10 ani de pușcărie.

Potrivit CAN, de la începutul acestui an, peste 30 de poliţişti au fost reţinuţi de CNA pentru acte de corupţie.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Puneau în circulație bani falși

Falsificau bancnote a câte 200 de lei moldovenești, după care achitau cu ele în magazine și la stațiile Peco. Este vorba de trei indivizi din sudul țării. Unul dintre suspecți, care ar fi liderul grupării, a fost reținut.

În data de 12 decembrie, bănuitul de 27 de ani a fost încătușat în propria casă.

Investigațiile pe acest caz  au durat un an de zile. Primul care ar fi bătut alarma a fost un taximetrist, care a sunat la poliție și a spus că niște pasageri au achitat pentru călătorie 200 de lei falși. În cadrul investigațiilor, oamenii legii au stabilit că este vorba de trei locuitori ai orașului Cantemir, cu vârstele cuprinse între 18-27 de ani.

În prezent, capul grupării a fost reținut pentru 72 de ore.


Pe numele bănuitului a fost pornit dosar penal pentru circulația și utilizarea banilor falși, infracțiune care se pedepsește cu până la 15 ani de pușcărie. Cazul se investighează.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii