Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Ucis într-o stație de troleibuz

Noi detalii de la cumplitul accident din capitală. O mașină, condusă de un tânăr de 22 de ani, a intrat în mulțimea ce aștepta într-o stație de troleibuz, apoi, a fost proiectată într-un alt automobil.  Impactul a fost fatal pentru un bărbat de 55 de ani, iar o mamă cu un copil mic de nici doi ani, au ajuns la spital.

Tragedia s-a produs în prima jumătate a zilei de 12 iunie, în jurul orei 10.30, la intersecția străzilor Nicolae Zelinski și Sarmizegetusa din sectorul Botanica. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție.

La locul cumplitului accident s-au deplasat și mai multe ambulanțe. Din nefericire, toate încercările de a-l resuscita pe bărbatul de 55 de ani au eșuat. Din cauza traumelor primite, acesta a decedat la fața locului. Martorii povestesc cu groază despre cele văzute. Potrivit lor, impactul s-a produs atât de rapid, încât ei nici nu au înțeles ce s-a întâmplat. Cel mai mult, însă, i-ar fi speriat consecințele accidentului rutier.

DECLARAȚIILE MARTORULUI:


Am văzut accidentul. O mașină de marca Toyota a lovit pe trotuar patru persoane. Un bărbat a murit, pe al doilea l-au dus cu ambulanța, și o mamă cu un copil mic. Femeia avea o traumă la picior, medicii i-au aplicat un pansament și au dus-o la spital. Primul a fost preluat de ambulanță copilul.

Femeia de 36 de ani, dar și copilul ei de aproape doi ani au fost preluate de ambulanțe și duse la spital. Fetița a ajuns la spitalul de copii Valentin Ignatenco. Fetița a suferit contuzia organelor interne și a fost internată în secția de reanimare.

Mama fetiței a fost dusă la spitalul de urgență pentru îngrijiri medicale. Pe cazul dat, poliția a pornit un proces penal și urmează să stabilească toate circumstanțele. Nu se știe dacă șoferul avea viteză sau dacă era în stare de ebrietate.


Dacă vina șoferului de 22 de ani va fi dovedită, acesta riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ A lăsat mâncarea pe aragazul conectat și a ieșit din casă. Când s-a întors, ușa era blocată

Minute de panică pentru o femeie din Chișinău. Aceasta a lăsat mâncarea pe aragazul conectat și a ieșit până afară, iar când s-a întors a sesizat că ușa de la apartament s-a blocat și nu mai poate fi descuiată.

După mai multe tentative nereușite de a pătrunde în locuință, proprietara apartamentului, aflat la etajul șase, a chemat pompierii. Totul s-a întâmplat în seara de 20 august, pe strada Valea Crucii din centrul capitalei. Imaginile de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular. Din imagini se vede că la fața locului a intervenit o echipă de salvatori cu o autospecială.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la IGSU a declarat că pompierii au reușit să deschidă ușa la scurt timp, cu ajutorul unor unelte speciale. Din fericire, ceaunul cu mâncare, lăsat pe aragaz, nu a reușit să se incendieze și nimeni nu a avut de suferit.

Potrivit pompierilor, astfel de incidente au loc deseori, de aceea pompierii îndeamnă oamenii să nu lase aragazul, sau alte electrocasnice conectate, atunci când pleacă de acasă, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Și-au luat casă și mașină din bani furați

Au jefuit locuințe din toată Moldova, iar din banii obținuți, și-au cumpărat o casă și o mașină. Doi bărbați, de 20 și 27 de ani, originari din satele Cobusca Nouă și Telița, raionul Anenii Noi, sunt suspectați de mai multe furturi, în proporții deosebit de mari.

Cei doi au fost reținuți după ce polițiștii din Râșcani au fost sesizați precum că, în noaptea de 18 august, două persoane necunoscute au pătruns într-o casă de locuit, însă, fiind observați de vecini, au fugit de la fața locului fără ca să fure ceva. La scurt timp, cei doi tineri au fost identificați și reținuți. Forțele de ordine au constatat că ambii suspecți au fost anterior judecați pentru infracțiuni similare. Mai mult, unul dintre ei este cunoscut în zona de centru a țării pentru furturi în proporții deosebit de mari. Polițiștii au descins în casa unde locuiau suspecții, în satul Brătușeni din Edineț.

Acolo au depistat zeci de bunuri care ar fi fost sustrase din mai multe gospodării din nordul țării. Audiați, suspecții și-au recunoscut vina. Deocamdată nu s-a constatat prejudiciul cauzat proprietarilor jefuiți, cert este că, din banii obținuți, tinerii și-au cumpărat o casă și o mașină.

Acum, ei sunt cercetați penal pentru furt, iar dacă vina lor va fi dovedită, riscă până la 10 ani de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Contrabandă cu încălțăminte

I-au stricat businessul. Un bărbat de 47 de ani din satul Cotelea, raionul Briceni, a vrut să treacă frontiera cu mașina plină cu încălțăminte de contrabandă, în valoare de 120 de mii de lei. Incidentul a fost înregistrat în seara de 20 august, în raionul Briceni.

Autoturismul, cu plăcuțe de înmatriculare moldovenești, la volanul căruia se afla bărbatul, a fost stopat de către echipa mobilă a Direcției regionale Nord în apropiere de satul Medveja. În timpul verificărilor, bărbatul a refuzat să deschidă ușa portbagajului, motiv pentru care autoturismul a fost escortat la sediul Sectorului. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră, au găsit pe bancheta din spate și în portbagajul mașinii, cutii cu încălțăminte și alte bunuri în asortiment.

Mai mult, cel din urmă n-a putut să ofere detalii despre originea și proveniența mărfii, estimate la aproximativ la 120 mii lei. Marfa a fost depozitată în camera de păstrare, iar mașina indisponibilizată pe teritoriul Sectorul Poliției de Frontieră Larga.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani riscă o amendă de 4.500 de lei.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii