Rețele de socializare

Frontiera

Conducători de vehicule fără permise de conducere corespunzătoare, depistaţi la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră vasluieni efectuează cercetări în privinţa a doi bărbaţi care au fost depistaţi conducând diferite vehicule, deşi permisele de conducere valabile deţinute nu le dădeau dreptul.

În data de 11 iunie a.c, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară,  P.M., cu cetăţenie română şi R. Mooldova, în vârstă de 27 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele înmatriculate în R. Modova.

În data de 12 iunie a.c, în jurul orei 00.30, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul din R. Moldova B.D., în vârstă de 36 de ani, care conducea o motocicletă marca Honda, înmatriculată în Irlanda.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că cei doi conducători auto nu deţin  permise de conducere valabile pentru categoria „E”, respectiv categoria „A”, necesare pentru a putea conduce vehiculele în cauză.


În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Frontiera

Voia să lucreze în Germania cu un buletin românesc fals. Un moldovean, prins la frontieră cu documentul ascuns în portmoneu.

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Cahul au depistat la un conațional un buletin de identitate românesc falsificat, în baza căruia urma să se legitimeze în Germania. Tânărul s-a prezentat pentru formalitățile de control la trecerea frontierei în dimineața zilei de astăzi, 21 august a.c.

În timpul verificării actelor, înmânate la control de către pasagerii unei mașini de ocazie, inspectorii de frontieră au luat decizia suplimentării controlului asupra unuia dintre ei, existând bănuieli rezonabile de posesie a documentelor falsificate. Ca urmare, în portmoneul bărbatului a fost depistat un buletin de identitate, care ar fi emis de autoritățile române. Vizibil, polițiștii de frontieră au observat indici de falsificare asupra actului, fapt confirmat după cercetarea minuțioasă cu tehnica din dotare.

În timpul audierilor, moldoveanul de 29 de ani din satul Sadîc, r-nul Cantemir, a declarat că mergea în Germania cu scopul de a se angaja la muncă, unde urma și să folosească documentul cu pricina. Conaționalul a recunoscut că a apelat la serviciile de perfectare a buletinului pe rețelele de socializare și l-a obținut contra sumei de 200 de euro.

Actul a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar conaționalul și-a continuat călătoria cu condiția revenirii în țară pentru a colabora cu polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD în elucidarea circumstanțelor infracțiunii.


Citește mai departe

Frontiera

După cozile infinite de la granița cu Ucraina, din ultimele zile, poliția de frontieră ia măsuri suplimentare de lucru.

Măsuri suplimentare de lucru în punctele de trecere, situate la graniță cu Ucraina, unde se aşteaptă aglomeraţie în următoarele două săptămâni. Mulți din conaționali nu vor ezita să petreacă pe litoralul Mării Negre minivacanța, prilejuită de sărbătorile naționale, dar și să meargă la piață în Ucraina, în contextul pregătirilor de început de an școlar.

În această perioadă, ne așteptăm la o creștere semnificativă a numărului de călători și mijloace de transport în punctele de trecere Palanca, Tudora, Criva, Otaci, Mirnoe și Giurgiulești-Reni.

Conform unei analize a datelor statistice din ultimele zile, dar și comparativ cu anii trecuți, cele mai aglomerate perioade sunt la început de săptămână și în zilele de weekend, iar orele cu densitate a călătorilor în trafic sunt dimineața (06:00 – 09:00), după masă (16:00 – 18:00) și seara târziu (20:00 – 22:00).

În aceste condiții, recomandăm călătorilor, în primul rând să aleagă pentru traversarea frontierei și punctele de trecere din proximitatea celor mai solicitate, spre ex.: pe linia PTF comun Criva să fie PTF comun Larga sau PTF comun Briceni, în proxima PTF Otaci este PTF Ocnița, în direcția PTF Mirnoe este PTF Vulcănești, iar mai aproape de PTF Giurgiulești-Reni este PTF Cișmichioi.


Totodată, înainte de a porni spre frontieră să se consulte aplicația de pe pagina oficială TRAFIC ONLINE, care estimativ prezintă media timpului de așteptare din toate punctele de trecere. La fel, vă amintim că activează non-stop Linia VERDE a IGPF (022 259 717), unde ofițerii de serviciu vă vor informa nu doar despre regulile și condițiile de traversare a frontierei de stat, dar și situația de moment în punctele de trecere.

La rândul nostru, în situațiile de aflux de călători și mijloace de transport vom lua toate măsurile necesare pentru nu permite formarea rândurilor, crearea de disconfort participanților la trafic și apariției unor neînțelegeri la trecerea frontierei de stat. În continuare vom activa în regim intensiv, în conformitate cu planul operațiunii DIASPORA, semnat de Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal, care are menirea de a implementa acțiuni clare privind fluidizarea a traficului transfrontalier. Printre aceste acțiuni se regăsesc:
– suplimentarea numărului de angajați în cele mai solicitate puncte de trecere, cu detaşarea lucrătorilor din cadrul sediului central și structurilor teritoriale;
– folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, deschiderea spre circulație a tuturor pistelor, inclusiv aplicarea procedurii de ”REVERS”;
– efectuarea procedurilor de traversare a frontierei, în afara rândului pentru conducătorii de biciclete, motociclete și ciclomotoare, care sunt vulnerabili la condițiile meteorologice în perioada caniculară;
– instalarea punctelor de reabilitare în scopul comunicării cu cetățenii, asigurării cu apă potabilă și asistență medicală;
– asigurarea interoperabilității tuturor bazelor de date pentru procesarea rapidă a documentelor de călătorie.


Citește mai departe

Frontiera

/VIDEO/ Atenție, călători! Se intensifică traficul în punctul de trecere comun Palanca!

Pe ambele sensuri de circulație, intrare și ieșire din țară, se atestă un flux majorat de călători și mijloace de transport. Acest fapt a fost condiționat de direcționarea traficului din punctul de trecere Tudora, care la ora actuală activează cu dificultate.

Din cauza unei pene de curent a apărut o problemă la linia de internet, astfel că se funcționează doar pe pistele de pe ieșirea din țară, cu înregistrarea călătorilor de pe ambele direcții de deplasare. La moment, în punctul de trecere Tudora se află o echipă de specialiști pentru înlăturarea defecțiunii.

În aceste condiții, rugăm călătorii să prezinte înțelegere și răbdare la situația creată.

Mai mult că în punctul de trecere Palanca, instituțiile de frontieră și vamale din R. Moldova și Ucraina activează la capacitate maximă.


Citește mai departe

topul săptămânii