Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Potop în capitală

Ploaia care a început în această noapte și continuă până în prezent a făcut prăpăd în capitală. Mai multe străzi au fost inundate, beciurile oamenilor s-au umplut cu apă, iar șoferii abia de reușesc să se isprăvească cu ghidajul.

La Budești, un conducător auto nu a reușit să se mențină cu mașina pe traseu și s-a răsturnat într-un șanț. Cel mai probabil, acesta nu a ținut cont de condițiile meteo. La fața locului a venit poliția pentru a documenta cazul. Iar sectorul Buiucani din capitală arată de parcă ar fi un râu imens. Pe internet au apărut imagini apocaliptice surprinse în sectorul de un locatar. Din imagini se vede cum un bărbat, care merge pe drum este, până la jumătate în apă.

DIN DECLARAȚIILE MARTORULUI:

Uitați-vă, un bărbat merge, el este, pur și simplu, pe jumătate în apă. Iar microbuzele de rută, care s-au parcat acolo, de fapt, trebuie să staționeze acolo. Acolo este stația terminus.


Din imaginile video se observă și mai multe țevi, care plutesc pe apă, iar mașinile și microbuzele încearcă să se deplaseze prin râurile formate pe drumuri. Internauții au făcut haz de necaz și au comparat situația de pe străzile Chișinăului cu un joc pe calculator.

DIN DECLARAȚIILE MARTORULUI:

Băieți, așa și trăim. Țevile, plutesc, mașinile, la fel. Putem să ne amintim de jocul ”GTA vice city” , mașinile pot merge pe apă. Cam așa, da? Bine ați venit în sectorul Buiucani.


Ploaia a fost simțită nu doar de cei care s-au pomenit afară, dar și cei care s-au pornit la serviciu  cu troleibuzele de rută. Apa a pătruns în vehicule, ia pasagerii nu puteau urca, fără a se uda la picioare.

Ploaia a inundat nu doar drumurile, dar a pătruns și în beciurile oamenilor. Pompierii au intervenit pe strada Cornului din Sectorul Buiucani, pentru a evacua apa din subsolul unui bloc locativ.

Iar la Strășeni, ploaia a inundat sediul procuraturii raionale. De ajutorul salvatorilor a fost nevoie și în raionul Criuleni, unde apa a pătruns în mai multe gospodării. Pentru a preveni situațiile de risc, șoferii sunt îndemnați să nu pornească la drum dacă nu există o strictă necesitate, să circule cu viteză redusă și să dea dovadă de vigilență maximă. În situații de risc, orice persoană se poate adresa după ajutor la numărul scurt 112.

echipa.md


Economice

/VIDEO/ Afaceri ilegale cu mașini uzate

Făceau afaceri ilegale cu mașini uzate, aduse de peste hotare, iar acum riscă amenzi usturătoare. Este vorba despre mai multe persoane, suspectate că procurau automobile second hand, pe care le dezmembrau, iar piesele le vindeau, fără a contabiliza banii obținuți.

Polițiștii au stabilit că suspecții, care lucrau la negru, nu dețineau acte necesare pentru activitatea pe care o desfășurau în Capitală. Oamenii legii au făcut percheziții și au depistate peste 100 de mașini, care urmau să fie dezmembrate. De asemenea, au găsit piese auto uzate, piese noi, fără acte de proveniență.

Valoarea totală a bunurilor depistate depășește 8 milioane de lei. În rezultatul verificărilor, au fost ridicate piese noi în valoare de 100.000 lei și 76 de autoturisme, în privința cărora nu a fost respectat regimul vamal, urmând a fi încasat la bugetul de stat aproximativ 3.000.000 de lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă de până la 117.500 de lei, iar firma va fi amendată cu 300.000 de lei, cu privarea de dreptul de a mai exercita o anumită activitate. Cercetările continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ 14 moldoveni, răniți într-un accident, în România

Accident cumplit în România. 14 moldoveni au ajuns la spital, dintre care unul-în comă, după ce microbuzul în care se aflau s-a tamponat cu o camionetă ce transporta struguri.

În microbuzul, care se deplasa de la Chișinău spre București, se aflau 17 pasageri și șoferul, toți din Republica Moldova. Totul s-a întâmplat în dimineața de 23 septembrie, în zona localității Șindrila, județul Ilfov, nu departe de București. Informația a fost confirmat pentru Echipa 902 de către Anne-Marie CIOLCĂ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov. Presa din România scrie că impactul dintre cele două vehicule a fost atât de puternic, încât unul dintre pasageri a rămas blocat între fiarele autoturismului.

La fața locului au intervenit patru ambulanțe SMURD, dar și o echipă de pompieri, care au descarcerat victima dintre fiare și au predate-o medicilor. 14 din cei 17 pasageri au fost duși la mai multe spitale din București. Unul dintre ei este în stare gravă. Potrivit medicilor de peste Prut, acesta este în comă, intubat, internat în secția neurochirurgie.

Celelalte persoane nu s-au ales cu răni grave. Preliminar, vinovat de accident s-ar face șoferul din Republica Moldova, care nu ar fi păstrat distanța dintre vehicule și s-a tamponat cu microbuzul marfar. Poliția din România investighează cazul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Tânăr căutat de poliția din Bălți

A furat cardul bancar al unui bărbat de 69 de ani, apoi a extras de pe el toți banii. Tânărul care apare în imagini este căutat de poliția din Bălți, suspectat de furt. Potrivit forțelor de ordine, totul s-a întâmplat în data de 24 iulie.

Victima hoțului, un bărbat de 69 de ani, a declarat că nu știe în ce circumstanțe i-a fost furat portmoneul, însă, la un moment dat, s-a pomenit fără el. Polițiștii au început investigațiile, iar la scurt timp, au aflat că de pe cardul bărbatului au fost extrași 2.300 de lei. Ulterior, oamenii legii au făcut rost și de fotografiile celui care ar fi furat cardul bancar, iar acum încearcă să-i dea de urmă.

În acest context, persoanele care l-au recunoscut pe tânărul din imagini și cunosc unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 069 944 600. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la patru ani de pușcărie. Confidențialitatea surselor de informare este garantată!

echipa.md

 


 

 

 


Citește mai departe

topul săptămânii