Rețele de socializare

Sociale

Șeful adjunct al Trupelor de Carabinieri, ar fi impus un minor să-i presteze servicii sexuale în schimbul unei sume de bani. Procuratura Generală confirmă cazul.

Șeful adjunct al Trupelor de Carabinieri ar fi pretins unui minor servicii sexuale în schimbul unei sume de bani. Cazul dat a fost înregistrat de oamenii legii în seara zilei de 1 februarie în jurul orei 19:00.

Potrivit informațiilor oferite pentru UNIMEDIA de către un angajat din cadrul Poliției, care a solicitat să-i păstrăm anonimatul, șeful adjunct al Trupelor de Carabinieri, în vârstă de 35 de ani, l-a ademenit pe un copil în vârstă de 17 ani, propunându-i să se deplaseze într-o pădure din apropiere și să-i presteze servicii sexuale în schimbul a 50 de euro.

Sursele ne-au mai spus că bănuitul a fost prins în flagrant cu victima. După cele comise bărbatul a fost reținut, însă la scurt timp, potrivit informațiilor noastre, acesta a fost eliberat.

Procurata Generală a confirmat că acest caz a fost înregistrat și a fost pornită o cauză penală, însă nu ne-a oferit mai multe detalii pentru a nu prejudicia mersul urmăririi penale.


Conform Articolul 175/1 ce prevede ademenirea minorului în scopuri sexuale sau propunerea, convingerea, manipularea, amenințarea, promisiunea de a oferi avantaje sub orice formă, efectuate inclusiv prin intermediul tehnologiilor informaționale sau comunicațiilor electronice, în vederea stabilirii unei întâlniri cu un minor, cu scopul săvârşirii împotriva acestuia a oricărei infracțiuni privind viața sexuală, dacă aceste acțiuni au fost urmate de fapte materiale care conduc la o astfel de întâlnire, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 6 ani.


Sociale

/VIDEO/ A furat utilaje electrice de 12.000 de lei dintr-o debara. Suspectul a ajuns pe mâna poliției.

În seara zilei de 19 iulie, Dispeceratul Inspectoratului de poliție Ciocana din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, a fost alertat de către un locuitor a s. Bâc, comunicând că i-au fost sustrase instrumente electrice predestinate construcției.

Imediat la locul faptei s-a deplasat grupa operativă, pentru stabilirea circumstanțelor. Polițiștii au fost întâmpinați de către proprietarul locuinței tânăr în vârstă de 28 de ani, comunicând că din debaraua casei, i-au fost sustrase bunuri materiale. În urma cercetării la fața locului forțele de ordine au stabilit că persoane necunoscute la acel moment au pătruns în debara prin deteriorarea lacătului de la ușă de unde au sustras bunurile materiale. Prejudiciul cauzat fiind estimat de proprietar la 11 700 lei.

Polițiștii imediat au dispus efectuarea unui șir de măsuri speciale de investigație în stabilirea și identificarea făptașului. Ulterior în urma măsurilor întreprinse individul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 28 de ani, domiciliat în s. Bâc, anterior judecat pentru infracțiuni analogice.  În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția iar bunurile sustrase au fost depistate la domiciliul acestuia și urmează a fi returnate proprietarului.

Actualmente tânărul este cercetat penal pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.


Citește mai departe

Sociale

/FOTO/ Iresponsabilitate maximă. O fetiță a ieșit pe jumătate, din mers, dintr-o mașină.

Iresponsabilitate maximă, surprinsă pe o stradă din capitală. O fetiță a ieșit pe jumătate, din mers, dintr-o mașină.

Imaginile de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular. Din fotografii se poate observa cum copila a ieșit pe jumătate din mașină, pe geamul deschis și se uită în urmă, cel mai probabil la baloanele agățate de un alt autoturism ce se deplasa din spate.

Conform regulamentului, orice copil, până la 12 ani, trebuie să se afle în autoturism numai în scaunul special pentru copii și cu centura de siguranță cuplată.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A lăsat mâncarea pe aragazul conectat și a ieșit din casă. Când s-a întors, ușa era blocată

Minute de panică pentru o femeie din Chișinău. Aceasta a lăsat mâncarea pe aragazul conectat și a ieșit până afară, iar când s-a întors a sesizat că ușa de la apartament s-a blocat și nu mai poate fi descuiată.

După mai multe tentative nereușite de a pătrunde în locuință, proprietara apartamentului, aflat la etajul șase, a chemat pompierii. Totul s-a întâmplat în seara de 20 august, pe strada Valea Crucii din centrul capitalei. Imaginile de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular. Din imagini se vede că la fața locului a intervenit o echipă de salvatori cu o autospecială.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la IGSU a declarat că pompierii au reușit să deschidă ușa la scurt timp, cu ajutorul unor unelte speciale. Din fericire, ceaunul cu mâncare, lăsat pe aragaz, nu a reușit să se incendieze și nimeni nu a avut de suferit.

Potrivit pompierilor, astfel de incidente au loc deseori, de aceea pompierii îndeamnă oamenii să nu lase aragazul, sau alte electrocasnice conectate, atunci când pleacă de acasă, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii