Noaptea trecută, în jurul orei 23:40, trei minori, unul de 14 ani și altul de 15 ani, dar și un tânăr în vârstă de 23 de ani, au urcat nestingheriți de nimeni într-un automobil de marca VAZ 2107, parcat în curtea companiei S.A. Moldtelecom, după care au ieșit la plimbare pe străzile din orașul Fălești.
Mașina a fost observată de un echipaj de patrulare al INP când se deplasa haotic pe străzi, iar polițiștii l-au somat pe șofer să tragă pe dreapta, însă acesta nu s-a conformat, a apăsat pe accelerator și a încercat să scape de urmărire.
Cu poliția pe urmele lor, șoferul a luat-o printre blocuri, dar  a pierdut controlul volanului și s-a izbit cu VAZ-ul într-un Mercedes 309 D, care era parcat într-o curte. Tânărul de 25 de ani, care se afla la volan, dar și unul dintre cei trei minori, au reușit să fugă de la fața locului, iar ceilalți doi au fost reținuți de agenții de patrulare și au fost escortați la IP Fălești.
Pe numele celor patru aventurieri a fost inițiat un proces penal, iar în prezent oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care s-a produs evenimentul, dar și locul aflării celor doi fugari.
Toți patru, anterior, au fost aduși de mai multe ori la poliție fiind implicați în mai multe cazuri similare.