Rețele de socializare

Moldova

Lua mită chiar de la colegii de celulă. Un bărbat va compărea pe banca acuzaților pentru luare de mită și trafic de influență.

Procurorii anticorupție au finisat urmărirea penală și au deferit justiției cauza penală  în privința unui bărbat care este învinuit de săvârșirea infracțiunilor de la art.324 alin.(1) și art.326 alin.(1) din Codul penal, în coparticipație. 

Publicat

În cadrul urmăririi penale a fost stabilit că la sfârșitul anului 2017, învinuitul, acționând cu intenție directă și prin înțelegere prealabilă cu un consilier din cadrul Consiliului orășenesc Anenii Noi, a solicitat bani în sumă de 20 000 lei, iar ulterior și 2000 de euro de la un om de afaceri, pentru prelungirea contractului de arendă funciară a terenului proprietate publică pe care antreprenorul desfășura activități comerciale.

În rezultatul „tranzacției”, subiectul a fost inclus în ordinea de zi a ședinței Consiliului orășenesc Anenii Noi, susținut și supus votului, iar contractul de arendă al terenului proprietate publică a fost prelungit pe un termen de cinci ani.
În continuare, învinuitul, fiind reținut și plasat în Izolatorul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție pentru fapta descrisă mai sus, a comis o nouă infracțiune – trafic de influență, pretinzând de la doi colegi de celulă, figuranți pe alte dosare de corupție – 5 000 și, respectiv, 7 000 euro.

În schimbul banilor, acesta susținea că va influența procurorii anticorupție care conduceau urmărirea penală în cauzele în care aceștia erau învinuiți și judecătorii de instrucție care urmau să examineze demersurile privind prelungirea măsurii preventive – arestarea preventivă, în vederea înlocuirii acesteia cu o măsură mai blândă, cum ar fi arestarea la domiciliu sau liberarea provizorie sub control judiciar.


Ca urmare a denunțului colegilor de izolator, învinuitul a fost reținut din nou. Acesta și-a recunoscut vinovăția în săvârşirea infracțiunilor incriminate, iar dacă acesta va fi găsit vinovat el riscă o pedeapsă maximă de 7 ani de închisoare, sau o amendă de cel mult 6000 unităţi convenţionale, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.
Acesta se află în arest preventiv, iar în privința complicelui său urmărirea penală este în desfășurare.


Moldova

Alcoolul a mai provocat un accident: Un șofer beat a lovit o mașină, după care vehiculul său a luat foc.

Noapte de foc la propriu pe străzile Chișinăului! Un tânăr de 22 de ani, aflat în stare avansată de ebrietate, s-a urcat la volan și a provocat un accident spectaculos, dar extrem de periculos, chiar în centrul orașului.

Publicat

Totul s-a întâmplat în noaptea de 19 iunie, la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Armenească. Potrivit poliției, un șofer beat criță a pierdut controlul volanului și s-a izbit violent într-un automobil parcat regulamentar.

Fiind testat la fața locului cu aparatul Drager, polițiștii au stabilit faptul că șoferul de 22 de ani se afla în stare de ebrietate alcoolică avansată, rezultatul fiind de 0,84 mg/l de vapori de alcool pur în aerul expirat.

Impactul a fost atât de puternic încât ambele mașini au fost grav avariate, iar imediat după coliziune, autoturismul condus de tânărul de 22 de ani a fost cuprins de flăcări.


Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă imaginile surprinse la fața locului par desprinse dintr-un film de acțiune. Pompierii au intervenit prompt pentru a stinge focul și a evita extinderea acestuia.

Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore, iar poliția investighează toate circumstanțele producerii accidentului.


Citește mai departe

Moldova

Scandal după incendiul de la Durlești: Funcționari, proiectanți și diriginți de șantier, vizați într-un dosar de corupție.

Percheziții de amploare în dosarul incendiului devastator din Durlești, care a lăsat zeci de familii fără locuințe! 13 persoane sunt vizate într-o anchetă de corupție legată de construcția blocului mistuit de flăcări. Printre ele – funcționari, proiectanți și foști angajați ai instituțiilor de control.

Publicat

În dimineața zilei de 19 iunie ofițerii CNA, însoțiți de specialiști ai Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică, au descins în mai multe locații din capitală și din Durlești.
Printre cei vizați de anchetă se numără angajați ai Primăriei Durlești, foști responsabili ai Agenției de Supraveghere Tehnică, proiectanți, diriginti de șantier, beneficiari și chiar intermediari.
Potrivit CNA, 10 persoane au deja calitatea de bănuiți. Aceștia urmează a fi audiați, iar ofițerii anticorupție vor reveni cu detalii pe marginea acestui dosar.
Amintim că, incendiul de la Durlești, din seara zilei de 16 mai, a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în timpul unor lucrări de reparație la mansardă. În rezultatul acestuia, 16 familii din Durlești au rămas fără acoperiș deasupra capului, iar restul celor aproximativ 150 de apartamente din bloc au fost afectate de apa folosită în timpul intervenției.
La începutul acestei săptămâni, mai mulți specialiști implicați în proiectarea, verificarea, execuția și recepția blocului de locuit din orașul Durlești, afectat de incendiu, au rămas fără certificatele de atestare. Decizia a fost luată de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.


Citește mai departe

Moldova

Pericol de explozie în capitală! 16 oameni, printre care 3 copii, evacuați de urgență în toiul nopții.

Panică într-un bloc cu nouă etaje din capitală! 16 oameni, printre care și trei copii, au fost evacuați în toiul nopții, după ce un incendiu a izbucnit la etajele superioare. Pompierii au intervenit la timp și au evitat o explozie care putea transforma tot imobilul într-o capcană.

Publicat

Cazul s-a produs în seara de 18 iunie, aproape de ora 22:00, pe șoseaua Balcani din sectorul Buiucani! Flăcările au izbucnit într-o debara de la etajul cinci al blocului locativ și a pus pe jar zeci de locatari. Flăcările s-au extins rapid la etajul superior, iar fumul dens a cuprins scara blocului în doar câteva minute.
Patru echipe de pompieri au ajuns imediat la fața locului. Salvatorii au urcat spre etajele superioare și au evacuat 16 oameni – printre ei și trei copii – înainte ca aceștia să se intoxice cu fum.
Și nu a fost singurul pericol! În debaraua de la etajul șase, pompierii au descoperit o butelie de gaz propan-butan de 40 de litri. Dacă ar fi explodat, întreaga clădire ar fi fost în pericol.
Din fericire, intervenția rapidă a pompierilor a prevenit o tragedie, astfel că nu s-au înregistrat victime.
Potrivit primelor concluzii, focul ar fi pornit de la o țigară nestinsă – o imprudență care putea costa vieți.
În ultimele 24 de ore, salvatorii au intervenit în 43 de situații de urgență la nivel național.


Citește mai departe

topul săptămânii