Rețele de socializare

Moldova

Ar fi rupt urechea unui polițist: Un tânăr de 24 de ani, condamnat la peste 12 ani de pușcărie

Un tânăr de 24 de ani din Anenii Noi a fost condamnat la 12 ani și jumătate de pușcărie, după ce ar fi rupt urechea unui polițist.

Publicat

Totul s-a întâmplat pe data de 4 iunie 2023, când tânărul a urcat beat criță și fără permis de conducere la volanul unei mașini și a pornit „la plimbare” prin satul Speia din raionul Anenii Noi. La un moment dat, acesta a fost oprit de oamenii legii, dar tânărul și pasagerul său, un alt individ de 21 de ani, ar fi devenit agresivi, înjurându-i pe polițiști și îmbrâncindu-i. Mai mult, aceștia ar fi refuzat mai mult timp să prezinte actele, după care ar fi pătruns în salonul mașinii de poliție și ar fi distrus terminalul radio.

Ulterior, când unul din polițiști a încercat să-l imobilizeze pe condamnat, acesta l-ar fi mușcat pe omul legii de urechea stângă. În acest fel, tânărul i-ar fi rupt pavilionul urechii și i-ar fi cauzat vătămări corporale grave.

În cele din urmă, individul a fost condamnat pentru conducerea vehiculului în stare  de ebrietate fără a deține permis de conducere, aplicarea violenței față de o persoană cu funcție de răspundere, dar și vătămarea intenționată gravă a integrității  corporale sau a sănătății.


Pasagerul a fost și el condamnat de către instanță la un an și jumătate de pușcărie. Acesta a fost anunțat în căutare.


Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii