Rețele de socializare

Moldova

Șapte cetățeni străini, depistați în zona de frontieră, după ce au traversat ilegal hotarul moldo-ucrainean

Pe parcursul săptămânii precedente, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD au consemnat cinci cazuri de treceri ilegale la frontiera moldo-ucraineană.

Publicat

În două cazuri, conform informației operative și a datelor de la sistemul fix de observare din dotare, pe direcția Gimăncăuți-Grubno și Rosoșeni-Briceni, polițiștii de frontieră din SPF Briceni au depistat doi cetățeni străini, care au ajuns ilegal în Republica Moldova din Ucraina.

Alte două incidente au avut loc în zona de responsabilitate SPF Otaci. Polițiștii de frontieră au observat un cetățean în apropierea râului Nistru, pe direcţia localităţii de frontieră Otaci-Moghiliev-Podolsk. Acesta ar fi trecut înot Nistru. De asemenea, trei persoane străine au fost depistate în comun cu ofițerii Frontex, în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, pe direcţia localităţii de frontieră Tatarăuca-Nouă-Subotcova.

Pe peronul PTF Ocnița-Sokireanî (fero) de către patrula staționară a fost oprit un cetățean străin, care în urma verificării documentelor s-a stabilit că în pașaport lipsește ștampila de intrare, astfel fiind confirmată ilegalitatea acestuia.


În cadrul documentării cazurilor a fost constatat că cele șapte persoane sunt cetățeni ai Ucrainei, toate au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova. Cercetările continuă.


Moldova

Caz șocant în capitală. Un bărbat și-ar fi tăiat gâtul chiar în fața trecătorilor

Caz șocant în capitală. Un bărbat și-ar fi tăiat gâtul chiar în fața trecătorilor.

Publicat

Totul a avut loc în amiaza de 22 septembrie, în Piața Centrală din Chișinău. O imagine șocantă a fost postată pe rețele, în care bărbatul zace într-o baltă de sânge, iar un trecător încearcă să oprească hemoragia.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că bărbatul a supraviețuit și a fost preluat de medicii de pe ambulanță, care l-au dus de urgență la spital.

Acesta ar suferi de unele probleme de sănătate, iar anterior ar mai fi avut tentative de a-și pune capăt zilelor.Citește mai departe

Moldova

Au atacat și jefuit un taximetrist: Un minor și amicul lui de 19 ani, reținut

Doi tineri de 17 și 19 ani, din raioanele Ialoveni și Fălești, au fost reținuți după ce ar fi amenințat cu moartea și deposedat de bunuri un taximetrist.

Publicat

Totul s-ar fi întâmplat aseară, în orașul Călărași. Suspecții au solicitat un taxi din Chișinău pentru a ajunge la Soroca.

Victima a declarat polițiștilor că, aproape de miezul nopții, la ieșirea din Călărași, în timp ce îi transporta, a fost amenințat cu un obiect ascuțit și deposedat de două telefoane și portmoneul în care se aflau 500 de lei și acte.
Mai mult, suspecții i-au cerut șoferului să coboare din mașină pentru a o răpi. După ce au încercat să o pornească dar nu le-a reușit, au fugit într-o direcție necunoscută.

Imediat victima de 31 de ani a sesizat poliția.


Suspecții au fost identificați și reținuți. Bunurile sustrase au fost depistate și urmează să fie restituite proprietarului.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Tâlhărie”. Conform legislației în vigoare, suspecții riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Și-a înjunghiat mortal concubinul: O femeie de 52 de ani a fost reținută pentru omorul unui bărbat de 36 de ani

Și-ar fi înjunghiat mortal concubinul. O femeie de 52 de ani a fost reținută pentru omorul unui bărbat în vârstă de 36 de ani.

Publicat

Despre crima comisă, poliția din Chișinău a fost alertată în seara de 21 septembrie, în jurul orei 23.30, precum că într-un apartament de pe strada Lech Kaczynski zace un bărbat cu o plagă în regiunea gâtului.

La fața locului, oamenii legii au constatat că suspecta și partenerul ei ar fi consumat împreună alcool, iar la un moment dat s-ar fi luat la ceartă. Într-un moment de furie extremă, femeia a luat un cuțit de pe masă și i-a aplicat bărbatului două plăgi în regiunea gâtului.

Din cauza rănilor grave suferite, victima a decedat la fața locului. În prezent, femeia de 52 de ani a fost reținută pentru 72 de ore, fiind cercetată penal pentru omor.


Cercetările pe acest caz continuă.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii