Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Lanț de accidente, în țară: Patru coliziuni s-au produs într-o singură zi

Accidentele se țin lanț pe traseele din țară.

Publicat

În amiaza de 15 mai, două mașini s-au lovit în apropierea localității Peresecina, raionul Orhei. Potrivit oamenilor legii, unul dintre șoferi, fără a se asigura a schimbat direcția de deplasare și în consecință s-a tamponat violent cu un alt automobil ce venea din față. Din fericire nici o persoană nu a avut de suferit.

O altă coliziune cu implicarea unui automobil și un camion s-a produs în dimineața de 15 mai în apropierea localității Ilenuța, raionul Fălești. În urma impactului, șoferul mașinii a fost transportat la spital cu multiple traumatisme. Preliminar, victima în vârstă de 62 de ani ar fi încercat să efectueze o manevră de întoarcere fără a se asigura, iar în consecință automobilul său a fost tamponat de un camion condus de un bărbat de 41 de ani.

Tot în dimineața de 15 mai, a fost înregistrat și un accident la ieșirea din localitatea Balașinești, raionul Briceni. Polițiștii au depistat un automobil grav avariat, care s-a tamponat într-un copac, iar șoferul ar fi părăsit locul accidentului. La scurt timp, oamenii legii au stabilit și conducătorul auto. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 22 de ani, originar din raionul Briceni. Deocamdată nu se cunoaște cauza exactă dar și circumstanțele în care s-a produs accidentul.


Tot în nordul țării, s-a produs un alt accident rutier cu implicarea a două automobile. De această dată într-o intersecție din orașul Drochia. Un șofer în vârstă de 25 de ani a intrat cu automobilul în peretele unei case, după ce mașina pe care o conducea a fost tamponată lateral în intersecție de un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani. Din fericire nimeni nu a avut de suferit în urma impactului. Toate cazurile sunt în curs de examinare.

Poliția investighează circumstanțele producerii celor patru accidente rutiere.


Ediție TV

/VIDEO/ Pericole de sezon: Recomandări pentru părinți, dar și copii în perioada vacanței de vară

Suntem în prag de sezon estival, ceea ce înseamnă că vine perioada vremii calde și a vacanței mari. Dar pe lângă odihnă și relaxare, vara vine cu un șir lung de griji pentru părinți și multe riscuri pentru copiii, care rămân de unii singuri acasă, în timp ce maturi merg la muncă.

Publicat

Părinții de copii minori susțin că în această perioadă le este cel mai dificil să își monitorizeze de la distanță copii, dar spun că își învață odraslele să nu deschidă ușile și geamurile locuințelor, să nu contacteze cu persoane necunoscute și să nu se joace cu substanțele chimice și cele inflamabile.

Totodată, părinții spun că frica lor cea mare rămâne a fi trecerile pietonale, mai ales când copiii ies neînsoțiți în stradă.

Potrivit reprezentanților de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pe timp de vară copiii care rămân nesupravegheați sunt supuși pericolelor la fiecare pas. Astfel că, pompierii și salvatorii vin cu un șir de recomandări pentru părinții de minori, care merg la muncă și își lasă copiii de unii singuri acasă.


În același timp, oamenii legii susțin că minorii reprezintă cea mai vulnerabilă categorie în ceea ce privește mediul online. Pe lângă faptul că pot ajunge victima unui abuz sexual și șantaj, aceștia mai pot cădea în plasa escrocilor și a hoților de locuințe.

De cealaltă parte, oamenii spun că își protejează locuințele cum știu ei mai bine, inclusiv învățându-și copiii să nu furnizeze nici o informație de ordin personal.

Specialiștii recomandă părinților să acorde o atenție deosebită copiilor pe durata vacanţei de vară şi să le identifice ocupaţii utile. În plus, maturii sunt îndemnați să învețe minorii că pot apela numărul unic de urgență 112 în cazul în care aceștia se află în pericol.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Accident în centrul capitalei. O tânără de 20 de ani a ajuns la spital

Nu ar fi observat-o pe trecerea de pietoni, iar în consecință a tamponat-o cu mașina. Accidentul s-a produs în după amiaza zilei de 31 mai, la intersecția străzilor 31 august și Sfatul Țării, din centrul capitalei.

Publicat

Potrivit datelor oferite de ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, la volanul automobilului se afla un șofer de 40 de ani. Acesta nu ar fi observat tânăra de 20 de ani, în momentul în care aceasta traversa strada, iar în consecință a lovit-o în plin.

Momentul impactului a fost surprins de o cameră de bord. În imagini se poate vedea cum șoferul înaintează, în timp ce pietonul practic înțepenește în fața mașinii, fără să încerce să evite impactul.

Accidentul s-a produs în fața câtorva polițiști aflați în apropiere, care au alergat la fața locului pentru a acorda primul ajutor medical pietonului. La scurt timp, la fața locului a venit și o ambulanță care a preluat tânăra și a transportat-o la spital.


Pe caz a fost inițiată o anchetă. Oamenii legii urmează să determine cauza exactă, dar și circumstanțele în care s-a produs accidentul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Graba strică treaba: Un șofer de ATV s-a răsturnat într-un sens giratoriu după o depășire periculoasă

A simțit pe propria piele consecințele iresponsabilității. Vorbim de un conducător de ATV care s-a răsturnat cu vehiculul său într-un sens giratoriu, la doar câteva momente după ce a fost surprins cum să deplasa cu viteză excesivă.

Publicat

Totul s-a întâmplat în după-amiaza de 30 mai, în cartierul Telecentru al capitalei, imaginile fiind plasate pe rețelele sociale. În secvența video se vede cum un ATV depășește cu un automobil deplasându-se cu viteză excesivă.

În minutul următor, șoferul mașinii care fusese depășit a observat că ATV-ul în cauză s-a răsturnat în sensul giratoriu de la intersecția străzile Pan Hallippa și Vasile Alecsandri.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că vehiculul era condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani. Ajungând în sensul giratoriu, acesta a pierdut controlul asupra ghidonului și s-a răsturnat pe o parte.


Din fericire, tânărul a scăpat nevătămat, alți participanți la trafic nefiind implicați. Pe caz a fost pornită o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs incidentul.


Citește mai departe

topul săptămânii