Rețele de socializare

Moldova

Peste 200 de copaci au fost doborâți de vânt în Chișinău. Cum va fi vremea miercuri?

Circa 200 de copaci din capitală au fost doborâți pe parcursul zilei de 28 martie de vântul puternic, informează Primăria Chișinău.

Publicat

Angajații Primăriei capitalei au intervenit la peste o sută de adrese din sectoarele orașului, unde au fost doborâți aproximativ 200 de arbori, transmite Newsmaker.MD.

Totodată, s-a intervenit în urma căderii crengilor și copacilor peste firele electrice, acoperișurile caselor sau automobile. Echipele municipale au lucrat și în comun cu furnizorul de energie electrică. Acestea au evacuat un arbore căzut peste doi piloni de susținere a liniilor electrice. Prăbușiri de arbori au fost înregistrate și în zonele verzi ale orașului: în parcurile „Valea Morilor”, „Valea Trandafirilor”, Pădurea-parc „Râșcani”, precum și pe aliniamentele stradale.

Autoritățile municipale au anunțat că șapte echipe vor lucra în continuare pentru a remedia problemele înregistrate. Cetățenii sunt îndemnați să raporteze cazurile problematice la Dispeceratul Central Municipal – 022 22 22 67 sau 022 22 26 04.


Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează că, pe 29 martie, vremea rece se menține, dar precipitațiile se retrag pentru o scurtă perioadă. Vântul nord-vestic va continua să sufle rece și va prezenta rafale puțin mai scăzute și deja izolat.

Temperatura minimă a aerului noaptea va scădea la valori între 0..-5°C

Temperatura maximă a zilei ușor va urca până la +2..+7°C.


Amintim că cel puțin doi oameni au fost răniți și au solicitat ambulanța O persoană a ajuns cu brațul fracturat și cu o traumă la abdomen, după ce o foaie de ardezie a căzut peste ea.

Moldova

Droguri ascunse într-un compresor electric: Un bărbat, condamnat la 9 ani închisoare, după ce a trimis din Portugalia hașiș de circa 800.000 lei

Urmare a unui dosar penal trimis în judecată, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță condamnarea la 9 ani închisoare a unui bărbat pentru contrabandă peste 20,7 kg de droguri, trimise în Moldova din Portugalia.

Publicat

Mai exact, acesta a camuflat hașișul în 43 pachete înfășurate în staniol, de mărimea unui săpun fiecare, pentru ca să nu fie depistate ușor de ofițerii vamali. Mai mult decât atât, în acest scop, inculpatul a ascuns pachetele cu hașiș într-un compresor electric nou, pe care l-a trimis neînsoțit, printr-o agenție de transport din Portugalia, în mai 2015.

Totuși, la postul vamal Leușeni, încercarea bărbatului de a introduce în Moldova aceste droguri cu scopul punerii lor în vânzare a fost deconspirată, după verificarea prin scaner a compresorului. Pe piața neagră din Moldova, captura de droguri ar costa estimativ 800.000 lei.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Condamnat pentru omor și jaf: Un cetățean azer va sta mai mult de două decenii după gratii

Un cetățean azer a fost condamnat la 24 de ani de închisoare pentru omor intenționat și jaf, infracțiuni comise în Republica Moldova.

Publicat

Sentința a fost pronunțată în 24 mai de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, urmează să își ispășească pedeapsa într-un penitenciar de tip închis. Potrivit procurorilor, totul s-ar fi întâmplat în data de 3 ianuarie 2021, când inculpatul aflându-se în sectorul Botanica al Capitalei, s-ar fi apropiat de un bărbat de 68 de ani și i-ar fi aplicat mai multe lovituri în regiunea capului, după care i-ar fi sustras umbrela și geanta din piele în care se aflau mai multe bunuri. Individul i-ar fi provocat victimei un prejudiciu material în valoare de peste 2800 de lei.

În aceeași zi, cetățeanul din Azerbaijan împreună cu un alt individ, ar fi inițiat o altercație cu un alt bărbat în vârstă de 56 de ani. Aceștia l-ar fi bătut cu mâinile și picioarele până când victima s-a prăbușit la sol. Agresorii nu s-au oprit însă și i-ar fi aplicat mai multe lovituri de cuțit, provocându-i 18 plăgi. Victima a decedat la fața locului. Câteva zile mai târziu, cei doi suspecți au fost reținuți de forțele de ordine.

Azerul a pledat nevinovat.


La pronunțarea sentinței, instanța a mai dispus încasarea din contul acestuia în cel al bugetului de stat a sumei de 38 554 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.
Celălalt inculpat a fost condamnat anterior, prin sentința din 9 iulie 2021, cauza în privința acestuia fiind examinată în procedură simplificată, din motiv că acesta și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii imputate, fiind sancționat cu închisoare pe un termen de 13 ani și 4 luni. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr, înjunghiat pe o stradă din Chișinău: Suspectul a fost reținut

Publicat

Un tânăr a ajuns la spital după ce a fost înjunghiat de un bărbat. Cazul a avut loc în seara zilei de 29 mai 2023, în sectorul Râșcani al Capitalei.

Solicitată de Știri.md, Natalia Stati, ofițer de presă al Poliției Capitalei, ne-a comunicat că polițiștii au fost sesizați în legătură cu un conflict apărut într-un grup de bărbați.

În urma altercațiilor a avut de suferit un tânăr de 29 de ani, care a fost transportat la spital cu o plagă de cuțit. Un suspect de 39 de ani a fost reținut pentru 72 de ore.


Pe caz a fost inițiată o cauză penală. La moment, ofițerii de investigație și urmărire penală stabilesc toate circumstanțele și acumulează material probatoriu.


Citește mai departe

topul săptămânii