Rețele de socializare

Moldova

Fostul sportiv și autoritate criminală Ion Șoltoianu a fugit din țară imediat după ce și-a primit sentința

Fostul sportiv Ion Șoltoianu, găsit vinovat pentru huliganism, după ce a amenințat cu arma un tânăr, în urma unui conflict pornit în scara blocului, din cauza unui câine, a părăsit Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru TV8.md de surse demne de încredere. Șoltoianu a plecat din țară după ce prin sentința Judecătoriei Buiucani, cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile, nu i-a fost aplicată nicio măsură de restricție.

Publicat

„Odată cu eliberarea condamnatului din sala de judecată, instanța nu i-a impus obligația de a se prezenta în fața autorității judecătorești, deși, de regulă, o astfel de obligație este dispusă”, au declarat pentru TV8.md reprezentanții PCCOCS.

Decizia de condamnare a lui Ion Șoltoianu la plata unei amenzi de 1500 de lei pentru huliganism agravant a fost pronunțată de magistratul Gheorghe Bălan, cel care a aspirat la un fotoliu în CSM, însă a fost primul candidat care nu a trecut de pre-vetting, după ce nu a depus la timp declarația de avere.

De altfel, judecătorul a mai dispus recunoașterea lui Șoltoianu vinovat de purtarea și păstrarea unei arme de foc. Pentru această infracțiune, lui Șoltoianu i-a fost stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare într-un penitenciar de tip semiînchis, de 1 an, 3 luni și 7 zile. S-a dispus, de asemenea, calcularea pedepsei din data de 31 octombrie, ziua emiterii sentinței, cu includerea în acest termen a timpului reținerii și arestării preventive din 13 martie 2022 până în 30 octombrie 2022.


Totodată, instanța a dispus reducerea pedepsei lui Ion Șoltoianu cu 232 de zile și eliberarea imediată de sub arest în legătură cu executarea termenului pedepsei, cu anularea arestării preventive.

Am solicitat un comentariu de la magistratul Gheorghe Bălan privind fuga lui Șoltoianu. Acesta a intrat la o ședință și ne-a închis ușa în nas.

Ion Șoltoianu a ajuns, din nou, pe mâna poliției, în luna martie curent, după ce ar fi amenințat cu arma soției sale un vecin de-al lor, care ieșise să-și plimbe câinele. Conflictul ar fi pornit, după ce ultimul ar fi intrat cu patrupedul în scara blocului. Fostul kickboxer a fost condamnat și în octombrie 2013, la 14 ani de închisoare, după ce, în 2011, l-a împușcat pe fostul polițist și om de afaceri Ion Stratulat, la o terasă din centrul Capitalei.


Acesta a fost eliberat în august 2019, după ce a obținut o hotărâre de judecată, prin care a fost eliberat pentru condițiile inumane și degradante în care a fost deținut.


Advertisement

Moldova

/VIDEO/ A dat dovadă de curaj și responsabilitate. Eleva care a reușit să se ferească din calea unui șofer grăbit, la Orhei, premiată de poliție

Pietonul responsabil din video este Vitalia, o elevă din clasa 5-a din cadrul Liceului Teoretic “Alecu Russo” din raionul Orhei.

Publicat

Astăzi, Vitaliei i-a fost înmânată diploma pentru curaj și responsabilitate de către colegul nostru Alexandru care, la 31 ianuarie, deplasându-se cu automobilul de serviciu a oprit la o trecere de pietoni pentru a ceda trecerea fetiței, însă după staționare mașina de serviciu a fost tamponată din spate de un alt automobil, care a fost la un pas de a accidenta copilul.

Amintim că totul a avut loc în data de 31 ianuarie, în orașul Orhei. O mașină a poliției a oprit pentru a ceda trecerea unui copil, însă a fost accidentată din spate.


În imaginile video surprinse de camerele de supraveghere poate fi observat momentul impactului, dar și cum, în încercarea de a pleca cât mai repede de la fața locului, șoferul este la un pas de a accidenta fetița care traversa regulamentar strada.

Totuși, șoferul a accelerat părăsind locul accidentului rutier, deplasându-se într-o direcție necunoscută. După un șir de căutări, forțele de ordine au depistate automobilul abandonat în extravilanul municipiului Orhei.

 


Iar mai apoi și șoferul a fost identificat. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 20 de ani, originar din Orhei.

Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Practicau braconajul pe teritoriul țării. Mai multe arme și sute de muniții ridicate de la 14 bărbați

Astăzi, ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, sub conducerea procurorilor PCCOCS și cu suportul mascaților de la BPDS ”Fulger”, au efectuat 14 percheziții în mun. Chișinău și raioanele Ialoveni, Căușeni, Florești, Cimișlia, Criuleni, Sîngerei și orașele Strășeni, Leova, Ștefan Vodă.

Publicat

Perchezițiile s-au desfășurat la 14 persoane cu vârste cuprinse între 32 și 61 de ani, suspectate că ar deține arme, termovizoare, precum și alte obiecte, folosite la acțiuni de braconaj pe teritoriul țării.

În urma acțiunilor întreprinse au fost depistate și ridicate patru arme dintre care una cu țeavă lisă, două termovizoare de model ”Fortuna 6 L” și ”Pulsar”, un pistol cu glonț, unul de model TT, două lunete, sute de cartușe cu diferit calibru deținute ilegal, etc.

Munițiile erau adaptate și folosite de către suspecți pentru vânătoarea animalelor sălbatice, în lipsa autorizației corespunzătoare și în perioada interzisă, pe timp de noapte (braconaj).


Bunurile au fost ridicate, iar polițiștii continuă cercetările sub toate aspectele legale, pentru a stabili circumstanțele ilegalităților comise.

Conform legislației în vigoare suspecții riscă închisoare de la 2 la 7 ani.


Citește mai departe

Moldova

O fetiță de trei ani s-a rătăcit pe o stradă din Chișinău. A fost salvată de carabinieri

O fetiță de doar trei ani, rămasă fără supraveghere, s-a pierdut în centrul capitalei. Trecătorii au fost cei care i-au alertat pe carabinieri.

Publicat

Reacționând imediat, aceștia au găsit-o pe copilă, întrebând-o unde se află părinții și dacă are nevoie de ajutor.

În urma discuției și conform datelor oferite de către copilă, carabinierii au identificat și stabilit locul aflării mamei. La scurt timp, minora a fost transmisă mamei sale și împreună au mers acasă.

Inspectoratul General de Carabinieri recomandă ca, în cazul în care observați copii fără supraveghere sau persoane aflate în dificultate, pentru prevenirea unei tragedii, adresați-vă la cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau apelați numărul 112.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii