Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Mai mulți vânători și pescari, amendați de inspectorii mediului. Unii au rămas fără arme și fără uneltele de pescuit

Noul sezon de vânătoare începe cu un șir de încălcări.

Publicat

Chiar în prima zi când s-a deschis sezonul, la data de 21 septembrie, doi membri ai societății vânătorilor s-au ales cu amenzi de câte 1500 de lei fiecare pentru că practicau vânătoarea la prepelițe în fondul de vânătoare al satului Talmaza, raionul Ștefan Vodă, nefiind echipați corespunzător. Iar în raionul Ialoveni, un alt membru al aceleiași societăți a fost amendat pentru că vânase 3 porumbei, care la moment sunt în perioada prohibiției.

Acesta a fost sancționat cu 3.000 de lei, iar arma și munițiile sale au fost transmise poliției. Un caz similar a avut loc și în dimineața de 25 septembrie, în preajma satului Roșcani, raionul Anenii Noi.

De această data un bărbat a vânat ilegal 6 porumbei, cauzând prejudicii în sumă de 4 500,0 lei. Ca și în primul caz, arma i-a fost ridicată, iar bărbatul a fost amendat cu 3.000 de lei. Iar doi bărbați din Cimișlia au fost amendați cu cu 600 și respectiv 1500 de lei pentru încălcarea normelor de folosirea și protecția fondului cinegetic, dar și pentru vânat în lipsa licenței.


Nici pescarii nu au scăpat de controale. Inspectorii au 62 de persoane care prindeau pește pe malul Nistrului, iar 7 dintre ele s-au ales cu amenzi de câte 600 de lei.

În total, în perioada 21-25 septembrie, inspectorii de mediu au întocmit 13 procese verbale și au aplicat amenzi în sumă totală de 15 100,0 lei.


echipa.md


Moldova

/VIDEO/ Ar fi atacat două persoane în stradă și le-a lăsat fără genți. Suspectul – reținut

Un bărbat de 37 ani a fost reținut de polițiștii capitalei fiind bănuit în comitere de furt și jaf.

Publicat

Oamenii legii au stabilit că suspectul a sustras gențile victimelor, două  persoane de 37 și 56 ani, în care aveau bani, acte și telefoane mobile. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 20.000 de lei.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiști, suspectul a fost identificat și condus la inspectorat. În cadrul audierilor acesta și-a recunoscut vina.

Anterior, bărbatul a fost judecat pentru furt, jaf și șantaj.


În privința acestuia a fost eliberat un mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

Conform legislației în vigoare pentru faptele comise el riscă închisoare pe un termen de la 4 la 7 ani.


 

Citește mai departe

Moldova

Fost adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor – pe banca acuzaților. A „uitat” să declare bunuri de peste 1.000.000 lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a dosarului de învinuire a unui fost director adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru falsuri în declarația de avere în care nu a indicat peste 1.000.000 lei, în raport cu realitatea constatată de oamenii legii.

Publicat

Astfel, potrivit datelor primite de procurorii PCCOCS de la inspectorii de integritate, învinuitul și-a declarat fals cifra veniturilor și proprietăților pe parcursul a cinci ani, începând din 2017. Mai exact, învinuitul nu a indicat în declarația de avere faptul că familia acestuia deține un teren și o casă de vacanță în apropierea Chișinăului (evaluată cadastral la peste 400.000 lei) și două automobile, peste 600.000 lei obținuți din vânzarea altor trei automobile, bani deținuți în valută străină ca pretinsă donație, precum și a indicat un preț redus la cumpărarea unui alt automobil al familiei sale.

Potrivit Codului penal, includerea intenționată a unor date incomplete sau false, neincluderea intenționată a unor date în declarația de avere şi interese personale se pedepsește cu amendă care variază între 200.000-300.000 lei sau cu închisoare de până la 1 an, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești, fostul demnitar se prevalează de prezumția nevinovăției, ca drept procedural garantat acestuia.


 


Citește mai departe

Moldova

Ar fi amăgit 31 de persoane de suma de peste 12.000.000 de lei. O femeie din Criuleni – trimisă pe banca acuzaților

Procuratura raionului Criuleni, cu suportul Inspectoratului de Poliție Criuleni, a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală privind învinuirea unei femei de 51 de ani, locuitoare a unui sat din raionul Criuleni, de comiterea unei escrocherii săvârșită în proporții deosebit de mari.

Publicat

Femeia este învinuită că, în perioada anilor 2014-2018, având scopul dobândirii prin înșelăciune și abuz de încredere a bunurilor altei persoane, sub pretextul efectuării investițiilor în domeniul farmaceutic, a primit de la 31 de victime sume bănești semnificative, prin ce a cauzat ultimelor prejudicii materiale în proporții deosebit de mari.

Valoare totală a prejudiciilor se estimează la 12 331 669 lei.

La moment, învinuita pledează nevinovată.


Remarcăm că, în vederea reparării daunelor cauzate prin acțiunile infracționale, au fost aplicate sechestre pe mai multe bunuri imobile ale învinuitei: casă de locuit, terenuri agricole, automobil precum și mijloace bănești.


Citește mai departe

topul săptămânii