Rețele de socializare

Moldova

Falsificarea permiselor de conducere, în topul fraudei documentare. Ce alte acte neveridice sunt prezintate la frontieră

Conform datelor statistice, în prima jumătate a anului 2022 polițiștii de frontieră au depistat 398 de acte falsificate, ceea ce reprezintă o diminuare cu 64% comparativ cu perioada similară a anului precedent (619 doc.).

Publicat

Însă este de menționat că reieșind din situația geopolitică din regiune s-a modificat tipul de fraudă a documentelor, anul acesta cel mai des sunt falsificate permisele de conducere, pe când anul trecut – 78% din falsificări au fost testele Covid-19.

Astfel, în anul 2022 au fost descoperite 165 de permise de conducere contrafăcute, un număr mai mare de aproape trei ori în comparație cu anul 2021 (66 doc.).

Un caz recent de fals în permis a fost consemnat în după-amiaza zilei de ieri, 13 iunie, în punctul de trecere a frontierei Costești. Documentat este pasagerul unei rute internaționale. În cadrul controlului suplimentar a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile din Letonia pe numele cetățeanului Republicii Moldova. Din primele cercetări s-a constatat că actul este falsificat. La cele depistate, cetățeanul a declarat că obținuse permisul în Ungaria, la locul de muncă, pentru document ar fi achitat 600 de euro. În continuare se desfășoară cercetări sub toate aspectele legale.


Poliția de Frontieră intervine cu solicitarea către călători de a prezenta responsabilitate și de a conștientiza faptul că orice ilegalitate se penalizează. În cazul falsificării actelor de călătorie răspunderea este doar penală (art.361 Cod Penal al Republicii Moldova).

echipa.mdMoldova

/VIDEO/ Vântul și ploile torențiale fac ravagii în nordul țării. Zeci de copaci au s-au prăbușit pe trasee, blocând accesul pentru mașini

Vântul și ploile torențiale fac ravagii în nordul țării. Zeci de copaci au s-au prăbușit pe trasee, blocând accesul pentru mașini.

Publicat

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în raioanele Edineț și Briceni pe data de 6 iulie 2022, au fost înregistrate ploi torențiale cu grindină, iar angajații IGSU au fost solicitați pentru lichidarea consecințelor în urma condițiilor climaterice nefavorabile.

Astfel, echipele de salvatori sunt antrenați în comun cu lucrătorii SA Drumuri pentru defrișarea copacilor doborâți în urma rafalelor de vânt și precipitațiilor puternice, care au blocat parțial traseul M5 între localitățile Groznița și Halahora raionul Briceni.

Totodată, conform primelor informații înregistrate mai multe culturi agricole și case de locuit au fost afectate în localitățile Viișoara, Fetești și Bădragii Noi, raionul Edineț.


Pagubele materiale cauzate de condiții meteorologice nefavorabile urmează a fi stabilite de Comisiile pentru Situații Excepționale raionale.


Citește mai departe

Moldova

Și-ar fi pus capăt vieții: Un tânăr de 32 de ani s-ar fi aruncat în gol de la etajul șapte

S-ar fi aruncat în gol de la etajul șapte. Un tânăr de 32 de ani a fost găsit decedat în fața unor blocuri locative de pe strada Drumul Schinoasei din capitală.

Publicat

Apelul la 112 a fost făcut în dimineața de 6 iulie, în juru orei 07.30, de către un trecător care a găsit victima fără suflare la pământ.

La fața locului polițiștii au constatat că este vorba despre un tânăr de 32 de ani care s-ar fi aruncat în gol de la etajul 7. Medicul legist nu a depistat careva semne de moarte violentă pe corpul decedatului, cu excepția celor caracteristice căderii de la înălțime.

La fața locului nu a fost depistat niciun bilețel de adio.


Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstantelor, iar dacă se va confirma versiunea unui suicid, polițiștii vor trebui să afle ce l-ar fi făcut pe tânăr să recurgă la acest gest disperat.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Omorât în propria casă

Moarte groaznică pentru un bărbat în vârstă de 71 de ani. Acesta a fost snopit în bătăi în propria casă.

Publicat

Corpul neînsuflețit al victimei a fost depistat în prima jumătate a zilei de 6 iulie, în locuința sa din satul Ivanovca, din raionul Hîncești. Medicul legist venit cu poliția la fața locului a constatat preliminar că decesul victimei a survenit după ce bărbatul a fost bătut crunt.

În aceeași zi, oamenii legii au identificat și un suspect. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, anterior judecat.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal. Dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, tipul riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii