Rețele de socializare

Moldova

Doi șoferi din Ucraina și un pasager din Ecuador, identificați cu acte falsificate

Doi șoferi din Ucraina și un pasager din Ecuador sunt documentați pentru prezentarea la controlul trecerii frontierei de stat documente falsificate. Bărbații au fost depistați în punctele de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, Tudora-Starokazacie și Giurgiulești – Reni. Toate incidentele au fost consemnate pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Publicat

În PTF Aeroportul Internațional Chișinău, la ruta Istanbul – Chișinău a fost identificat un cetățean al Ecuadorului cu permisul de conducere falsificat. În cadrul verificărilor suplimentare a fost depistat documentul cu pricina. Permisul ar fi eliberat de autoritățile din Ecuador pe numele posesorului. Pe fapt, permisul pasagerului – ridicat, iar străinului – refuzată intrarea în Republica Moldova.

În PTF Tudora, șoferul de 57 de ani s-a prezentat la volanul unui Volkswagen, înmatriculat în Ucraina. Au fost date la control toate actele necesare pentru autorizarea intrării în Republica Moldova cu mijlocul de transport. În timpul examinării certificatului de înmatriculare a mașinii, polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea acestuia. Astfel că, s-a decis extinderea verificărilor, care a rezultat cu confirmarea indicilor de falsificare. La audieri, cetățeanul a declarat că obținuse acest document pe teritoriul Ucrainei prin intermediul serviciilor de curierat „Nova Posta”, contra sumei de 1000 grivne.

În PTF Giurgiulești-Reni, polițiștii de frontieră au inițiat cercetări pe numele altui cetățean ucrainean, care a prezentat pentru verificări un permis de conducere, care nu corespundea unui document autentic. În declarații, bărbatul a susținut că nu cunoaște despre cele depistate, mai mult că ar fi obținut legal permisul de la autoritatea competentă din Ucraina.


Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările, în vederea elucidării circumstanțelor și luării m[surilor legale ce se impun.Moldova

/VIDEO/ Vântul și ploile torențiale fac ravagii în nordul țării. Zeci de copaci au s-au prăbușit pe trasee, blocând accesul pentru mașini

Vântul și ploile torențiale fac ravagii în nordul țării. Zeci de copaci au s-au prăbușit pe trasee, blocând accesul pentru mașini.

Publicat

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în raioanele Edineț și Briceni pe data de 6 iulie 2022, au fost înregistrate ploi torențiale cu grindină, iar angajații IGSU au fost solicitați pentru lichidarea consecințelor în urma condițiilor climaterice nefavorabile.

Astfel, echipele de salvatori sunt antrenați în comun cu lucrătorii SA Drumuri pentru defrișarea copacilor doborâți în urma rafalelor de vânt și precipitațiilor puternice, care au blocat parțial traseul M5 între localitățile Groznița și Halahora raionul Briceni.

Totodată, conform primelor informații înregistrate mai multe culturi agricole și case de locuit au fost afectate în localitățile Viișoara, Fetești și Bădragii Noi, raionul Edineț.


Pagubele materiale cauzate de condiții meteorologice nefavorabile urmează a fi stabilite de Comisiile pentru Situații Excepționale raionale.


Citește mai departe

Moldova

Și-ar fi pus capăt vieții: Un tânăr de 32 de ani s-ar fi aruncat în gol de la etajul șapte

S-ar fi aruncat în gol de la etajul șapte. Un tânăr de 32 de ani a fost găsit decedat în fața unor blocuri locative de pe strada Drumul Schinoasei din capitală.

Publicat

Apelul la 112 a fost făcut în dimineața de 6 iulie, în juru orei 07.30, de către un trecător care a găsit victima fără suflare la pământ.

La fața locului polițiștii au constatat că este vorba despre un tânăr de 32 de ani care s-ar fi aruncat în gol de la etajul 7. Medicul legist nu a depistat careva semne de moarte violentă pe corpul decedatului, cu excepția celor caracteristice căderii de la înălțime.

La fața locului nu a fost depistat niciun bilețel de adio.


Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstantelor, iar dacă se va confirma versiunea unui suicid, polițiștii vor trebui să afle ce l-ar fi făcut pe tânăr să recurgă la acest gest disperat.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Omorât în propria casă

Moarte groaznică pentru un bărbat în vârstă de 71 de ani. Acesta a fost snopit în bătăi în propria casă.

Publicat

Corpul neînsuflețit al victimei a fost depistat în prima jumătate a zilei de 6 iulie, în locuința sa din satul Ivanovca, din raionul Hîncești. Medicul legist venit cu poliția la fața locului a constatat preliminar că decesul victimei a survenit după ce bărbatul a fost bătut crunt.

În aceeași zi, oamenii legii au identificat și un suspect. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, anterior judecat.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal. Dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, tipul riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii