Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Tragedie în stânga nistrului. Un copil a fost la un pas de moarte

Nenorocirea s-a întâmplat în dimineața de 11 iulie, în jurul orei 09:00. Doi copii de 16 și 13 ani au plecat la pescuit în lacul din proximitatea satului Parcani. După ceva timp, adolescentul a decis să-și schimbe locul.

Publicat

Ce s-a întâmplat în continuare nu se știe cu siguranță. Potrivit presei locale, băiatul de 13 ani a comunicat că, atunci când prietenul său se muta în alt loc, a avut loc un bliț de lumină puternică. Cel mic s-a speriat și s-a ascuns în iarba înaltă.

După ceva timp, băiatul de 13 ani s-a ridicat și a observat că prietenul său e la pământ, iar când s-a apropiat de el a văzut că acesta are multiple ars.uri pe corp. Băiatul i-a sunat imediat pe chiriașii lacului. Aceștia ajuns la fața locului  au chemat imediat ambulanța și poliția. Totodată aceștia au încărcat victima în mașină și au condus spre ambulanță. Pe drum, victima a fost predată medicilor.

În consecință, adolescentul de 16 ani a primit arsuri pe 95% din corp. Medicii spitalului din Bender au fost nevoiți să-l intoducă pe minor în comă artificială și să-l conecteze la un aparatul de ventilare artificială a plămânilor. În stare stabilă, extrem de gravă, acesta a fost transportat la centrul de combustie din Chișinău.


totodată, milițienii din regiune au investigat locul incidentului. Potrivit versiunii preliminare, în momentul în care adolescentul de 16 ani a aruncat undiță în apă, acesta ar fi agățat firele electrice de înaltă tensiune care treceau pe lângă lac. Acestea ar fi căzut lângă copil. Drept urmare, acesta ar fi fost electrocutat cu o intensitate de 110 kilovolți.

Mai multe cartiere din Bender, inclusiv partea centrală a orașului, au rămas fără curent din cauza avariei firelor electrice. Sursa de alimentare a fost restabilită în decurs de o oră.

Incidentul este investigat în continuare de milițienii din regiune.Moldova

/VIDEO/ La ghidon, băut și fără permis. Un motociclist a rămas fără vehicul și riscă pedeapsă contravențională

Refuza să se conformeze cerințelor legale. Un tânăr de 20 de ani a fost prins în stare avansată de ebrietate la ghidonul unei motociclete. Totul a avut loc în seara de 4 iulie, în localitatea Cricova.

Publicat

Polițiștii de patrulare care monitorizau situația rutieră în zonă au observat o motocicletă fără numere de înmatriculare ce era ghidată de un tânăr neechipat corespunzător. Oamenii legii au somat motociclistul, ultimul însă și-a continuat drumul în speranța că va scăpa de urmărire. În cele din urmă, el însă a fost oprit și s-a stabilit că la ghidon se afla un tânăr de 20 de ani.

În timpul documentării polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere, dar și se simțea un miros specific de alcool, așa că tânărul originar din Chișinău a trecut testarea alcoolscopică. Rezultatul drager a arătat o concentrație de 0,87 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

În rezultat, oameni legii au pornit un proces contravențional pentru încălcările comise, iar motocicleta a fost dusă la parcarea specială.echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Ultimele detalii în cazul copilei aruncate de la etaj de propriul tată: Acesta este originar din Liban și a venit în R. Moldova anul trecut

Copila aruncată de la etaj ieri seara în sectorul Buiucani al capitalei, urma să împlinească 3 luni pe data de 9 iulie.

Publicat

Potrivit surselor Deschide.md, tatăl acesteia, în vârstă de 28 de ani este originar din Liban. Acesta și-ar fi aruncat pruncul pe geam în timp ce soția sa, o moldoveancă originară din raionul Ungheni, era plecată la magazin.

Totodată, potrivit Biroului de Migrație și Azil, bărbatul venise de curând în țara noastră și avea permis de ședere pe teritoriul R. Moldova.

”Această deține permis de ședere valabil pe teritoriul R. Moldova, în scopul reîntregirii familiei. A venit pe teritoriul Republicii Moldova la sfârșitul anului trecut” a declarat Mihail Vodă, directorul Biroului de Migrație și Azil.


Amintim că ieri seara, în jurul orei 21:00, o fetiță de numai trei luni și ar fi fost aruncată peste geam, de la etajul 4 al blocului de locuințe, de către tatăl său, un individ de 28 de ani, de origine străină. Dânsul a fost reținut pentru 72 de ore fiind suspectat de omor.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ A vrut să se dea tare: un adolescent a furat o mașină din capitală și s-a dus să se plimbe în orașul de baștină

Un tânăr de 19 ani, originar din orașul Strășeni, este cercetat penal, fiind suspectat de răpirea și accidentarea unui automobil de marca „Volvo”.

Publicat

 

Acesta ar fi sustras mașina de pe strada Calea Ieşilor, pe timpul nopții, prin deteriorarea lacătului, după care s-a deplasat spre orașul de baștină.

Pe traseu, tânărul ar fi pierdut controlul volanului și a intrat într-un pilon, părăsind locul comiterii accidentului.


În urma acțiunilor de investigație și urmărire penală ale polițiștilor capitalei, suspectul a fost identificat și reținut.

Acesta este cercetat penal în stare de libertate, iar conform legislației în vigoare această infracțiune se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii