Rețele de socializare

Moldova

Acte falsificate, depistate la trecerea frontierei moldo-române

Un cetățean ucrainean a apelat la o agenție pentru a-și perfecta un permis de conducere fantezist, iar în punctul de trecere a frontierei Sculeni a aflat că nu este un document veridic și riscă cercetare penală. În punctul de trecere a frontierei Leușeni un conațional a fost depistat cu o carte de identitate românească cu semne clare de falsificare.

Publicat

Pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova, șoferul ucrainean de 42 de ani a prezentat permisul de conducere internațional, însă defapt actul nu este recunoscut de niciun stat. Acesta a declarat că și-a perfectat documentul în baza unui permis de conducere autentic prin intermediul unei agenții contra sumei de 500 de euro.

Într-un alt caz, un tânăr de 34 de ani, din raionul Criuleni, este cercetat pentru deținerea unei cărți de identitate românești falsificate. Acesta se deplasa ca pasager al unei curse spre Germania și în cadrul controlului suplimentar a fost depistat documentul cu pricina.
Audiat, bărbatul a menționat că a intrat în posesia actului cu ajutorul unui cunoscut, pentru care a plătit 150 de euro. Cu ajutorul acestui act călătorul spera peste hotare să se angajeze mai ușor în câmpul muncii.

Ambele documente au fost ridicate și transmise către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității acestora. Cercetările vor continua pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate.Moldova

/VIDEO/ Vântul și ploile torențiale fac ravagii în nordul țării. Zeci de copaci au s-au prăbușit pe trasee, blocând accesul pentru mașini

Vântul și ploile torențiale fac ravagii în nordul țării. Zeci de copaci au s-au prăbușit pe trasee, blocând accesul pentru mașini.

Publicat

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în raioanele Edineț și Briceni pe data de 6 iulie 2022, au fost înregistrate ploi torențiale cu grindină, iar angajații IGSU au fost solicitați pentru lichidarea consecințelor în urma condițiilor climaterice nefavorabile.

Astfel, echipele de salvatori sunt antrenați în comun cu lucrătorii SA Drumuri pentru defrișarea copacilor doborâți în urma rafalelor de vânt și precipitațiilor puternice, care au blocat parțial traseul M5 între localitățile Groznița și Halahora raionul Briceni.

Totodată, conform primelor informații înregistrate mai multe culturi agricole și case de locuit au fost afectate în localitățile Viișoara, Fetești și Bădragii Noi, raionul Edineț.


Pagubele materiale cauzate de condiții meteorologice nefavorabile urmează a fi stabilite de Comisiile pentru Situații Excepționale raionale.


Citește mai departe

Moldova

Și-ar fi pus capăt vieții: Un tânăr de 32 de ani s-ar fi aruncat în gol de la etajul șapte

S-ar fi aruncat în gol de la etajul șapte. Un tânăr de 32 de ani a fost găsit decedat în fața unor blocuri locative de pe strada Drumul Schinoasei din capitală.

Publicat

Apelul la 112 a fost făcut în dimineața de 6 iulie, în juru orei 07.30, de către un trecător care a găsit victima fără suflare la pământ.

La fața locului polițiștii au constatat că este vorba despre un tânăr de 32 de ani care s-ar fi aruncat în gol de la etajul 7. Medicul legist nu a depistat careva semne de moarte violentă pe corpul decedatului, cu excepția celor caracteristice căderii de la înălțime.

La fața locului nu a fost depistat niciun bilețel de adio.


Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstantelor, iar dacă se va confirma versiunea unui suicid, polițiștii vor trebui să afle ce l-ar fi făcut pe tânăr să recurgă la acest gest disperat.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Omorât în propria casă

Moarte groaznică pentru un bărbat în vârstă de 71 de ani. Acesta a fost snopit în bătăi în propria casă.

Publicat

Corpul neînsuflețit al victimei a fost depistat în prima jumătate a zilei de 6 iulie, în locuința sa din satul Ivanovca, din raionul Hîncești. Medicul legist venit cu poliția la fața locului a constatat preliminar că decesul victimei a survenit după ce bărbatul a fost bătut crunt.

În aceeași zi, oamenii legii au identificat și un suspect. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, anterior judecat.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal. Dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, tipul riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii