Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Dosarul escrocheriilor cu cereale de 7,4 milioane de lei

Dosarul escrocheriilor cu cereale de 7,4 milioane de lei. 14 persoane, inclusiv deținuți din Penitenciarul din Rezina, au fost trimise pe banca acuzaților.

Publicat

Procurorii anunță că au finalizat urmărirea penală și au expediat în judecată cauza privind înșelarea prin escrocherie a peste 25 agenți economici. Dintre cele 14 persoane, 6 sunt deja condamnate pe alte cauze penale, fiind deținute în Penitenciarul nr. 17-Rezina. Alte 3 persoane au fost plasate în arest preventiv , iar alți cinci bănuiți sunt cercetați în libertate.

Amintim că bănuiții ar fi creat trei firme agricole și identificau companii ce voiau să-și vândă produsele cerealiere. Organizatorii schemei se dădeau drept cumpărători de porumb sau grâu și propuneau prețuri mai mari decât cele de piață. Totodată, la indicația organizatorilor aflați în detenție, complicii se deplasau în diferite raioane, la depozitele sau punctele de încărcare a mărfii, unde negociau condițiile, ca reprezentanți ai celor trei companii.

De asemenea, membrii grupului au primit ștampile false pentru folosirea lor la încheierea tranzacțiilor fictive. Învinuiții le înmânau vânzătorilor facturi fiscale care ar confirma transmiterea mărfurilor către aceștia.


Ulterior, învinuiții revindeau marfa la un preț redus, iar banii erau transmiși printr-o rețea de curieri și erau depuși în conturile bancare ale membrilor grupului aflați în detenție.

Pe parcursul anchetei, pentru a compensa pagubele suferite de cei 25 de agenți economici au fost aplicate sechestre pe mijloacele bănești, bunuri imobile și terenuri pentru construcție, în valoare totală de peste 840 mii lei.

Totodată, la 11 agenți economici, deja le-au fost restituite produse cerealiere în sumă de peste 2,7 milioane ei. Conform legii, escrocheria se pedepsește cu până la 15 ani privare de libertate.

echipa.mdEdiție TV

/VIDEO/ Furt surprins de camere: Minorul care apare în imagini este căutat de poliție, suspectat de furt

A intrat în toiul nopții într-un oficiu, a furat un telefon, iar apoi a dat bir cu fugiții. Minorul care apare în imagini este căutat de poliție, suspectat de furt.

Publicat

Totul a avut loc în noaptea de 5 iulie, în jurul orei 02.20 de minute, într-un oficiu din preajma gării feroviare din capital.

Camerele de supraveghere au surprins cum băiatul intră în oficiu, sustrage telefonul și pleacă într-o direcție necunoscută. Poliția a înregistrat cazul, însă până la moment, suspectul nu a fost identificat.

În acest context, persoanele care au recunoscut minorul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 060 886 576.


Confidențialitatea surselor de informare este garantată.

echipa.md

 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Omorât în propria casă

Moarte groaznică pentru un bărbat în vârstă de 71 de ani. Acesta a fost snopit în bătăi în propria casă.

Publicat

Corpul neînsuflețit al victimei a fost depistat în prima jumătate a zilei de 6 iulie, în locuința sa din satul Ivanovca, din raionul Hîncești. Medicul legist venit cu poliția la fața locului a constatat preliminar că decesul victimei a survenit după ce bărbatul a fost bătut crunt.

În aceeași zi, oamenii legii au identificat și un suspect. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, anterior judecat.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal. Dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, tipul riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ I-au stricat plăcerea. Un bărbat s-a pomenit cu poliția la ușă pentru că inhala marijuana în apartament

Un bărbat de 46 de ani, originar din raionul Leova, a fost reținut după ce polițiștii de la Ciocana au depistat în apartamentul pe care-l închiria, substanțe cu conținut stupefiant.

Publicat

În rezultatul cercetărilor desfășurate în locuință, forțele de ordine au depistat masă vegetală de culoare verde mărunțită cu miros specific de marijuană și un aparat confecționat artizanal pentru consum de substanțe narcotice.

Polițiștii au ridicat substanțele pentru a fi supuse expertizei, astfel în dependență de rezultatele acesteia, suspectul va fi tras la răspundere conform legislației în vigoare.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii