Rețele de socializare

Moldova

Subofițer superior de patrulare de la IP Fălești, reținut. Ar fi luat 600 de euro de la un recrut, promițându-i că nu va fi înrolat în Armata Națională

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție în colaborare cu Serviciul protecție Internă și Anticorupție al MAI anunță despre reținerea la 09.06.2022 a unui subofițer superior de patrulare al Serviciului patrulare al Secției Securitate publică al Inspectoratului de poliție Fălești al IGP al MAI, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Publicat

Ca urmare a efectuării acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că la sfârșitul anului 2021 polițistul a susținut că are influență, prin intermediul unui angajat al Secției administrativ-militare Bălți, asupra persoanelor publice din cadrul Secției administrativ-militare Fălești și Bălți, pentru a-i determina pe aceștia la neînrolarea în serviciul militar în cadrul Armatei Naționale a unui recrut, pentru care fapt, prin intermediul vecinului ultimului, polițistul a pretins și a primit mijloace bănești în sumă de 600 euro.

Fapta polițistului reținut a fost calificată drept trafic de influență, prevăzută de art. 326 alin.(1) Cod penal.

Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiunii nominalizate, polițistul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 100 000 lei la 150 000 lei sau cu închisoare de până la 6 ani.


La moment polițistul reținut a fost plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 ore, urmând a se decide asupra măsurii preventive.

echipa.md

 Advertisement

Moldova

/VIDEO/ Vântul și ploile torențiale fac ravagii în nordul țării. Zeci de copaci au s-au prăbușit pe trasee, blocând accesul pentru mașini

Vântul și ploile torențiale fac ravagii în nordul țării. Zeci de copaci au s-au prăbușit pe trasee, blocând accesul pentru mașini.

Publicat

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în raioanele Edineț și Briceni pe data de 6 iulie 2022, au fost înregistrate ploi torențiale cu grindină, iar angajații IGSU au fost solicitați pentru lichidarea consecințelor în urma condițiilor climaterice nefavorabile.

Astfel, echipele de salvatori sunt antrenați în comun cu lucrătorii SA Drumuri pentru defrișarea copacilor doborâți în urma rafalelor de vânt și precipitațiilor puternice, care au blocat parțial traseul M5 între localitățile Groznița și Halahora raionul Briceni.

Totodată, conform primelor informații înregistrate mai multe culturi agricole și case de locuit au fost afectate în localitățile Viișoara, Fetești și Bădragii Noi, raionul Edineț.


Pagubele materiale cauzate de condiții meteorologice nefavorabile urmează a fi stabilite de Comisiile pentru Situații Excepționale raionale.


Citește mai departe

Moldova

Și-ar fi pus capăt vieții: Un tânăr de 32 de ani s-ar fi aruncat în gol de la etajul șapte

S-ar fi aruncat în gol de la etajul șapte. Un tânăr de 32 de ani a fost găsit decedat în fața unor blocuri locative de pe strada Drumul Schinoasei din capitală.

Publicat

Apelul la 112 a fost făcut în dimineața de 6 iulie, în juru orei 07.30, de către un trecător care a găsit victima fără suflare la pământ.

La fața locului polițiștii au constatat că este vorba despre un tânăr de 32 de ani care s-ar fi aruncat în gol de la etajul 7. Medicul legist nu a depistat careva semne de moarte violentă pe corpul decedatului, cu excepția celor caracteristice căderii de la înălțime.

La fața locului nu a fost depistat niciun bilețel de adio.


Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstantelor, iar dacă se va confirma versiunea unui suicid, polițiștii vor trebui să afle ce l-ar fi făcut pe tânăr să recurgă la acest gest disperat.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Omorât în propria casă

Moarte groaznică pentru un bărbat în vârstă de 71 de ani. Acesta a fost snopit în bătăi în propria casă.

Publicat

Corpul neînsuflețit al victimei a fost depistat în prima jumătate a zilei de 6 iulie, în locuința sa din satul Ivanovca, din raionul Hîncești. Medicul legist venit cu poliția la fața locului a constatat preliminar că decesul victimei a survenit după ce bărbatul a fost bătut crunt.

În aceeași zi, oamenii legii au identificat și un suspect. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, anterior judecat.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal. Dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, tipul riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii