Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Și-au procurat acte false pe internet. Un moldovean, o tânără ucraineancă și o mamă cu copil din Armenia, prinși cu documente neveridice

Polițiștii de frontieră au depistat în ultimele 24 de ore patru documente de călătorie falsificate, sunt vizați în cercetări trei cetățeni străini și un conațional.

Publicat

Primul caz a fost înregistrat la Direcția regională EST. În punctul de trecere a fontierei Palanca a fost identificată, pe sensul de intrare în țară, o cetățeană a Ucrainei care a prezentat la control permisul de conducere cu semne vădite de falsificare. Femeia de 36 de ani a declarat că achiziționase documentul ucrainean prin internet, contra sumei de 3000 de grivne. Aceasta și-a continuat călătoria în calitate de pasager.

Un alt caz a fost consemnat în punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, fiind vizați doi pasageri de la cursa Chișinău – Viena. Mama cu fiul minor, cetățeni ai Armeniei, au încercat să ajungă în Uniunea Europenă având permise de ședere ucrainene falsificate. În cadrul audierilor s-a aflat că permisele au fost obținute prin intermediari, identificați pe rețelele de socializare. Fiecare document ar fi procurat cu 1000 de dolari SUA și urmau să fie prezentate în Olanda, pentru a solicita azil, în calitate de refugiați din Ucraina.

Cel de-al treilea caz a avut loc la punctul de trecere a frontierei Costești. La ieșirea din Moldova s-a prezentat un conațional de 50 de ani în calitate de pasager al autocarului de pe ruta Moldova – Franța. În baza analizei de risc, bărbatul a fost supus controlului în linia a doua, care a rezultat cu depistarea unei cărți de identitate eliberate de autoritățile române. Documentul s-a dovedit a fi falsificat. La cele depistate, bărbatul a comunicat că obținuse cartea de identitate în anul 2019, oferind suma de 200 de euro. Cetățeanul și-a continuat călătoria, însă a dat asigurări că va reveni în țară pentru a colabora cu polițiștii de frontieră.


În fapte, actele falsificate au fost ridicate și vor ajunge în laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză. Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările.

 Moldova

Incident de groază, la Ștefan Vodă: O fetiță de numai un anișor a fost ucisă de o vacă

Publicat

O copilă de doar un an a decedat în această seară după ce a fost lovită de o vacă. Cazul a avut loc într-o localitate din raionul Ștefan Vodă, scrie Deschide.MD.

Potrivit datelor preliminare, imediat ce a fost lovită de animal, rudele fetiței au apelat la Serviciul 112. Cu regret, copilul a decedat în drum spre spital.

Cazul este investigat de polițiști în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii incidentului.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ „Laborator de droguri”, depistat într-un apartament din Bender: Proprietarul riscă pușcărie

Un bărbat de 43 de ani cu antecedente penale și-ar fi transformat apartamentul din Bender în speluncă de droguri.

Publicat

Potrivit milițienilor din regiune, bărbatul primea la el acasă „musafiri” care preparau și consumau substanțe interzise. Acesta a fost reținut după ce vecinii s-ar fi plâns că din apartamentul său se emană un miros insuportabil.

Veniți la fața locului în amiaza de 27 iunie, milițienii din regiune i-au găsit în locuință pe proprietar și pe încă doi bărbați, vizual sub influența drogurilor, care preparau substanțe narcotice. În bucătărie au fost depistate și utilaje pentru preparare, dar și o seringă cu o dos de opium.

Investigațiile continuă, iar proprietarul apartamentului riscă până la 3 ani de pușcărie.


echipa.md

 


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr a ucis o bătrână, iar cadavrul l-a ascuns într-o movilă cu bălegar, la Telenești

Un tânăr a fost reținut în această după-amiază fiind suspectat că a ucis cu sânge rece o femeie. Crima a avut loc în weekend, în localitatea Tîrșiței din raionul Telenești.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, ar fi un tânăr de 20 de ani care a fost încătușat de oamenii legii fiind suspectat că a ucis o femeie în vârstă de 76 de ani, scrie Deschide.MD.

Cadavrul victimei a fost găsit ieri în adiacentul curții sale într-o grămadă de bălegar.

Medicii-legiști au stabilit că pe suprafața cadavrulu i sunt prezente mai multe smene de moarte violentă, printre care o plagă penetrantă a mandibulei,în regiunea maxilarului inferior.


Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care a fost comisă crima, iar tânărul, dacă vinovăția sa va fi demonstrată, riscă să se aleagă cu ani grei de pușcărie.


Citește mai departe

topul săptămânii