Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Inventar militar, ascuns în ambulanță

Descoperire șocantă, la frontiera Palanca. Inventar militar, dar și cinci persoane absolut sănătoase au fost depistate într-o ambulanță ce se deplasa spre Ucraina. Totul a avut loc în seara de opt iunie, pe linia de ieșire din țară. Un cetățean al Elveției se prezentase la frontieră la volanul unei Ambulanțe, înmatriculate în Marea Britanie.

Publicat

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit prezența și a trei maturi și doi minori, toți fiind cetățeni ai Israelului. Niciunul nu prezenta semne de boală, motiv pentru extinderea controlului asupra acestora, dar și a ambulanței.

DORINA RUSU, OFIȚER DE PRESĂ, POLIȚIA DE FRONTIERĂ: „Ca urmare, în Ambulanță s-au depistat un pistol cal. 9mm, 45 de cartușe, cinci stații radio, o husă pentru pistol care se prinde la picior, o cască balistică de protecție nivel 3A și două veste tactice cu două plăci ceramice anti-glonț”.

În timpul interogărilor, șoferul ambulanței a declarat că este paramedic de profesie și intenționa să ajungă la Nicolaev, pentru a oferi ajutor medical răniților, iar echipamentul depistat îi aparține și este pentru protecția personală. Nu ar fi știut că este interzisă trecerea astfel de bunuri peste frontiera de stat. Audiați au fost și cetățenii Israelului.


DORINA RUSU, OFIȚER DE PRESĂ, POLIȚIA DE FRONTIERĂ: „La audieri, cetățenii israelieni au comunicat că aflaseră, prin intermediul unui grup de voluntari că elvețianul pleacă în Ucraina și au rugat să fie luați până la Odesa, în calitate de pasageri”.

În cele din urmă, atât elvețianului cât și israelienilor le-a fost autorizată trecerea, însă echipamentul militar și arma au fost ridicate și transmise spre expertize. În funcție de rezultate, polițiștii de frontieră care investighează cazul vor putea stabili încadrarea juridică a faptei.

echipa.mdEdiție TV

/VIDEO/ Furt surprins de camere: Minorul care apare în imagini este căutat de poliție, suspectat de furt

A intrat în toiul nopții într-un oficiu, a furat un telefon, iar apoi a dat bir cu fugiții. Minorul care apare în imagini este căutat de poliție, suspectat de furt.

Publicat

Totul a avut loc în noaptea de 5 iulie, în jurul orei 02.20 de minute, într-un oficiu din preajma gării feroviare din capital.

Camerele de supraveghere au surprins cum băiatul intră în oficiu, sustrage telefonul și pleacă într-o direcție necunoscută. Poliția a înregistrat cazul, însă până la moment, suspectul nu a fost identificat.

În acest context, persoanele care au recunoscut minorul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 060 886 576.


Confidențialitatea surselor de informare este garantată.

echipa.md

 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Omorât în propria casă

Moarte groaznică pentru un bărbat în vârstă de 71 de ani. Acesta a fost snopit în bătăi în propria casă.

Publicat

Corpul neînsuflețit al victimei a fost depistat în prima jumătate a zilei de 6 iulie, în locuința sa din satul Ivanovca, din raionul Hîncești. Medicul legist venit cu poliția la fața locului a constatat preliminar că decesul victimei a survenit după ce bărbatul a fost bătut crunt.

În aceeași zi, oamenii legii au identificat și un suspect. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, anterior judecat.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal. Dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, tipul riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ I-au stricat plăcerea. Un bărbat s-a pomenit cu poliția la ușă pentru că inhala marijuana în apartament

Un bărbat de 46 de ani, originar din raionul Leova, a fost reținut după ce polițiștii de la Ciocana au depistat în apartamentul pe care-l închiria, substanțe cu conținut stupefiant.

Publicat

În rezultatul cercetărilor desfășurate în locuință, forțele de ordine au depistat masă vegetală de culoare verde mărunțită cu miros specific de marijuană și un aparat confecționat artizanal pentru consum de substanțe narcotice.

Polițiștii au ridicat substanțele pentru a fi supuse expertizei, astfel în dependență de rezultatele acesteia, suspectul va fi tras la răspundere conform legislației în vigoare.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii