Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Operațiunea „PIETONUL”. Poliția a sancționat aproape 500 de oameni ce traversau neregulamentar strada

Trecerile pietonale reprezintă un adevărat pericol atât pentru pietoni, cât și pentru șoferi. Astfel, prin intermediul operațiunii Pietonul, polițiștii vor să îi responsabilizeze privind riscul la care aceștia se supun atunci când traversează strada, dar și îi atenționează pe șoferi să fie mai prudenți.

Publicat

În perioada 26 mai-3 iunie, polițiștii de patrulare au desfășurat pe întreg teritoriul țării operațiunea „Pietonul”. În aceste zile polițiștii au informat pietonii despre cum să traverseze corect și în siguranță strada.

Părinții au fost atenționați despre cât de importanți sunt ei, ca și exemplu, pentru copii în deprinderile corecte de comportament în stradă, vârstnicii au fost informați că este periculos să “ scurtezi” drumul, iar tinerilor și copiilor li s-a vorbit despre faptul că la trecerile pietonale dirijate de semafor așteptăm culoarea care ne permite trecerea, nu traversăm în fugă și nu stăm cu ochii în telefon.

În urma operațiunii, 469 de șoferi au fost amendați pentru că nu au acordat traversarea legală a pietonilor, iar 490 de pietoni pentru că au traversat neregulamentar strada.


Polițiștii au desfășurat peste 200 de lecții de prevenire în școli, dar și au distribuit pliante care includ principalele reguli care trebuie respectate pentru o deplasare sigură pe străzile din țară.

Poliția reamintește:

– nu traversa strada în afara trecerilor pietonale, în special pe porțiuni de rampă;


– nu uita că automobilul care se apropie de tine are nevoie de spațiu de frânare;

– pe străzile slab iluminate alege porțiunea de drum cu cea mai bună vizibilitate;

– pe timp de noapte poartă haine sau obiecte cu elemente reflectorizante şi aprinde bliţul telefonului mobil pentru a fi mai vizibil;


– după coborârea din mijloacele de transport public nu traversa prin fața sau spatele acestora, ci după plecarea lor din stație, prin locurile rezervate trecerii.Advertisement

Moldova

/VIDEO/ Vântul și ploile torențiale fac ravagii în nordul țării. Zeci de copaci au s-au prăbușit pe trasee, blocând accesul pentru mașini

Vântul și ploile torențiale fac ravagii în nordul țării. Zeci de copaci au s-au prăbușit pe trasee, blocând accesul pentru mașini.

Publicat

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în raioanele Edineț și Briceni pe data de 6 iulie 2022, au fost înregistrate ploi torențiale cu grindină, iar angajații IGSU au fost solicitați pentru lichidarea consecințelor în urma condițiilor climaterice nefavorabile.

Astfel, echipele de salvatori sunt antrenați în comun cu lucrătorii SA Drumuri pentru defrișarea copacilor doborâți în urma rafalelor de vânt și precipitațiilor puternice, care au blocat parțial traseul M5 între localitățile Groznița și Halahora raionul Briceni.

Totodată, conform primelor informații înregistrate mai multe culturi agricole și case de locuit au fost afectate în localitățile Viișoara, Fetești și Bădragii Noi, raionul Edineț.


Pagubele materiale cauzate de condiții meteorologice nefavorabile urmează a fi stabilite de Comisiile pentru Situații Excepționale raionale.


Citește mai departe

Moldova

Și-ar fi pus capăt vieții: Un tânăr de 32 de ani s-ar fi aruncat în gol de la etajul șapte

S-ar fi aruncat în gol de la etajul șapte. Un tânăr de 32 de ani a fost găsit decedat în fața unor blocuri locative de pe strada Drumul Schinoasei din capitală.

Publicat

Apelul la 112 a fost făcut în dimineața de 6 iulie, în juru orei 07.30, de către un trecător care a găsit victima fără suflare la pământ.

La fața locului polițiștii au constatat că este vorba despre un tânăr de 32 de ani care s-ar fi aruncat în gol de la etajul 7. Medicul legist nu a depistat careva semne de moarte violentă pe corpul decedatului, cu excepția celor caracteristice căderii de la înălțime.

La fața locului nu a fost depistat niciun bilețel de adio.


Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstantelor, iar dacă se va confirma versiunea unui suicid, polițiștii vor trebui să afle ce l-ar fi făcut pe tânăr să recurgă la acest gest disperat.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Omorât în propria casă

Moarte groaznică pentru un bărbat în vârstă de 71 de ani. Acesta a fost snopit în bătăi în propria casă.

Publicat

Corpul neînsuflețit al victimei a fost depistat în prima jumătate a zilei de 6 iulie, în locuința sa din satul Ivanovca, din raionul Hîncești. Medicul legist venit cu poliția la fața locului a constatat preliminar că decesul victimei a survenit după ce bărbatul a fost bătut crunt.

În aceeași zi, oamenii legii au identificat și un suspect. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, anterior judecat.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal. Dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, tipul riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii