Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Pericole la picnic: Ce amenzi riscă cei care aprind focul la sol sau lasă gunoi în păduri și locuri de agrement

Se dă start sezonul picnicurilor și a petrecerilor în aer liber. Vara este timpul când de după fiecare colț poți simți mirosul frigăruilor și a legumelor coapte la foc deschis. Însă pe cât de plăcute sunt aceste activități, pe atât de periculoase.

Publicat

Pe lângă riscul incendiilor, care apare în urma lăsării focului, alte efecte nocive pentru mediu sunt și poluarea aerului, dar și aruncarea gunoiului în spațiile verzi.

Cel mai grav este, spun specialiștii că majoritatea populației nu conștientizează că daunele pe care le aduc naturii într-un final se răsfrâng inclusiv asupra lor. Deșeurile ajung în apă, fumul ne intoxifică aerul și distrug resursele naturale vitale pentru oameni. Totuși, respectarea unor reguli simple poate reduce riscul poluării și a distrugerii.

În ceea ce ține de crengile uscate din pădure, pe care unii le adună pentru a face focul, aceste acțiuni nu sunt interzise de lege, atâta timp cât oamenii, după ce și-au petrecut timpul în aer liber, adună tot gunoiul și lasă locul curat. Unul dintre cele mai importante aspecte este și provocarea incendiilor de vegetație. Indiferent, dacă a fost făcut din greșeală, sau intenționat, amenzile sunt usturătoare.


Și pompierii, care luptă direct cu consecințele iresponsabilității unor oameni vin cu un șir de recomandări pentru ca un weekend în familie sau cu prietenii să nu se transforme într-o catastrofă ecologică.

Este de menționat că Serviciul Hidrometeorologic de stat a anunțat pericol excepțional de incendiu cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole, pentru perioada 31 mai-7 iunie. În acest context, cetățenii sunt rugați să dea dovadă de și mai multă prudență atunci când utilizează focul deschis, deoarece în condițiile de secetă și vânt, orice scânteie se poate transforma într-un incendiu de proporții.Advertisement

Moldova

Incident de groază, la Ștefan Vodă: O fetiță de numai un anișor a fost ucisă de o vacă

Publicat

O copilă de doar un an a decedat în această seară după ce a fost lovită de o vacă. Cazul a avut loc într-o localitate din raionul Ștefan Vodă, scrie Deschide.MD.

Potrivit datelor preliminare, imediat ce a fost lovită de animal, rudele fetiței au apelat la Serviciul 112. Cu regret, copilul a decedat în drum spre spital.

Cazul este investigat de polițiști în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii incidentului.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ „Laborator de droguri”, depistat într-un apartament din Bender: Proprietarul riscă pușcărie

Un bărbat de 43 de ani cu antecedente penale și-ar fi transformat apartamentul din Bender în speluncă de droguri.

Publicat

Potrivit milițienilor din regiune, bărbatul primea la el acasă „musafiri” care preparau și consumau substanțe interzise. Acesta a fost reținut după ce vecinii s-ar fi plâns că din apartamentul său se emană un miros insuportabil.

Veniți la fața locului în amiaza de 27 iunie, milițienii din regiune i-au găsit în locuință pe proprietar și pe încă doi bărbați, vizual sub influența drogurilor, care preparau substanțe narcotice. În bucătărie au fost depistate și utilaje pentru preparare, dar și o seringă cu o dos de opium.

Investigațiile continuă, iar proprietarul apartamentului riscă până la 3 ani de pușcărie.


echipa.md

 


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr a ucis o bătrână, iar cadavrul l-a ascuns într-o movilă cu bălegar, la Telenești

Un tânăr a fost reținut în această după-amiază fiind suspectat că a ucis cu sânge rece o femeie. Crima a avut loc în weekend, în localitatea Tîrșiței din raionul Telenești.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, ar fi un tânăr de 20 de ani care a fost încătușat de oamenii legii fiind suspectat că a ucis o femeie în vârstă de 76 de ani, scrie Deschide.MD.

Cadavrul victimei a fost găsit ieri în adiacentul curții sale într-o grămadă de bălegar.

Medicii-legiști au stabilit că pe suprafața cadavrulu i sunt prezente mai multe smene de moarte violentă, printre care o plagă penetrantă a mandibulei,în regiunea maxilarului inferior.


Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care a fost comisă crima, iar tânărul, dacă vinovăția sa va fi demonstrată, riscă să se aleagă cu ani grei de pușcărie.


Citește mai departe

topul săptămânii