Rețele de socializare

Moldova

Rețea internațională de proxeneți, destructurată. Doi suspecți, pe banca acuzaților, alți trei, aflați în Franța, cercetați într-o procedură separată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală în privința a două persoane, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, care activau în cadrul unei rețele specializate în comiterea infracțiunilor de proxenetism și trafic de ființe umane în scop de exploatare sexuală.

Publicat

În privința altor trei persoane, care la moment se află pe teritoriul Republicii Franceze, materialele cauzei au fost disjunse într-o procedură separată, urmând a se decide ulterior pe caz.

Investigațiile pe acest caz au fost efectuate de către ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persane al INI al IGP al MAI, sub conducerea procurorilor PCCOCS, acționând în baza acordului de constituire a Echipei comune de investigații între autoritățile competente ale Republicii Moldova și ale Republicii Franceze.

Din materialele cauzei rezultă că, în perioada iulie 2019 – august 2020, un grup de persoane cetățeni ai Republicii Moldova și ai Federației Ruse, cu vârstele între 32 și 35 ani, specializat în înlesnirea practicării prostituției, dar și traficului de ființe umane în scop de expoatare sexuală, au recrutat și organizat transportarea a cel puțin 7 victime ale Republica Moldova în Republica Franceză, unde acestea au fost adăpostite în diferite apartamente și obligate de a presta servicii sexuale contra plată diferitor bărbați.


O parte din suma de bani obținută de către victime de la beneficiarii de servicii sexuale, care varia între 30 și 50%, era transmisă traficaților.Advertisement

Moldova

Incident de groază, la Ștefan Vodă: O fetiță de numai un anișor a fost ucisă de o vacă

Publicat

O copilă de doar un an a decedat în această seară după ce a fost lovită de o vacă. Cazul a avut loc într-o localitate din raionul Ștefan Vodă, scrie Deschide.MD.

Potrivit datelor preliminare, imediat ce a fost lovită de animal, rudele fetiței au apelat la Serviciul 112. Cu regret, copilul a decedat în drum spre spital.

Cazul este investigat de polițiști în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii incidentului.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ „Laborator de droguri”, depistat într-un apartament din Bender: Proprietarul riscă pușcărie

Un bărbat de 43 de ani cu antecedente penale și-ar fi transformat apartamentul din Bender în speluncă de droguri.

Publicat

Potrivit milițienilor din regiune, bărbatul primea la el acasă „musafiri” care preparau și consumau substanțe interzise. Acesta a fost reținut după ce vecinii s-ar fi plâns că din apartamentul său se emană un miros insuportabil.

Veniți la fața locului în amiaza de 27 iunie, milițienii din regiune i-au găsit în locuință pe proprietar și pe încă doi bărbați, vizual sub influența drogurilor, care preparau substanțe narcotice. În bucătărie au fost depistate și utilaje pentru preparare, dar și o seringă cu o dos de opium.

Investigațiile continuă, iar proprietarul apartamentului riscă până la 3 ani de pușcărie.


echipa.md

 


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr a ucis o bătrână, iar cadavrul l-a ascuns într-o movilă cu bălegar, la Telenești

Un tânăr a fost reținut în această după-amiază fiind suspectat că a ucis cu sânge rece o femeie. Crima a avut loc în weekend, în localitatea Tîrșiței din raionul Telenești.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, ar fi un tânăr de 20 de ani care a fost încătușat de oamenii legii fiind suspectat că a ucis o femeie în vârstă de 76 de ani, scrie Deschide.MD.

Cadavrul victimei a fost găsit ieri în adiacentul curții sale într-o grămadă de bălegar.

Medicii-legiști au stabilit că pe suprafața cadavrulu i sunt prezente mai multe smene de moarte violentă, printre care o plagă penetrantă a mandibulei,în regiunea maxilarului inferior.


Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care a fost comisă crima, iar tânărul, dacă vinovăția sa va fi demonstrată, riscă să se aleagă cu ani grei de pușcărie.


Citește mai departe

topul săptămânii