Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Țigări, unelte de spart lacăte și nade de pescuit. Vezi ce alte bunuri încearcă șoferii să treacă ilegal peste graniță

Nu încetează să-și testeze norocul. Ofițerii vamali continua să contracareze tentativele călătorilor de a trece hotarul cu bunuri nedeclarate.

Publicat

La Leușeni, spre exemplu, forțele de ordine au depistat 1490 de pachete cu țigări într-un autocar ce se îndrepta spre Italia. Deși pasagerii și șoferii autoturismului ar fi dat asigurări că nu au bunuri de declarat, ofițerii vamali au decis să verifice minuțios vehiculul. Astfel, printer coletele și bagajele neînsoțite au fost depistate 11 genți pline cu pachete cu țigări.

Unul din șoferi, în vârstă de 42 de ani ar fi recunoscut că gențile îi aparțin lui și că intenționa să vândă țigările pe piața neagră din UE.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării.


Într-un alt caz, produs tot în postul vamal Leușeni, oamenii legii au depistat un lot comercial de nadă de pescuit, într-un autocar ce revenea din România, condus de un șofer de 42 de ani.

Bunurile erau ascunse în compartimentul marfar, în interiorul aripilor vehiculului. Iar la Palanca, ofițerii vamali au depistat 74 de unelte utilizate la deschiderea forțată a lacătelor, într-o mașină condusă de un tânăr de 26 de ani, care intenționa să intre în Moldova.

În toate cazurile, bunurile au fost ridicate, iar investigațiile continuă.Moldova

Incident de groază, la Ștefan Vodă: O fetiță de numai un anișor a fost ucisă de o vacă

Publicat

O copilă de doar un an a decedat în această seară după ce a fost lovită de o vacă. Cazul a avut loc într-o localitate din raionul Ștefan Vodă, scrie Deschide.MD.

Potrivit datelor preliminare, imediat ce a fost lovită de animal, rudele fetiței au apelat la Serviciul 112. Cu regret, copilul a decedat în drum spre spital.

Cazul este investigat de polițiști în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii incidentului.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ „Laborator de droguri”, depistat într-un apartament din Bender: Proprietarul riscă pușcărie

Un bărbat de 43 de ani cu antecedente penale și-ar fi transformat apartamentul din Bender în speluncă de droguri.

Publicat

Potrivit milițienilor din regiune, bărbatul primea la el acasă „musafiri” care preparau și consumau substanțe interzise. Acesta a fost reținut după ce vecinii s-ar fi plâns că din apartamentul său se emană un miros insuportabil.

Veniți la fața locului în amiaza de 27 iunie, milițienii din regiune i-au găsit în locuință pe proprietar și pe încă doi bărbați, vizual sub influența drogurilor, care preparau substanțe narcotice. În bucătărie au fost depistate și utilaje pentru preparare, dar și o seringă cu o dos de opium.

Investigațiile continuă, iar proprietarul apartamentului riscă până la 3 ani de pușcărie.


echipa.md

 


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr a ucis o bătrână, iar cadavrul l-a ascuns într-o movilă cu bălegar, la Telenești

Un tânăr a fost reținut în această după-amiază fiind suspectat că a ucis cu sânge rece o femeie. Crima a avut loc în weekend, în localitatea Tîrșiței din raionul Telenești.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, ar fi un tânăr de 20 de ani care a fost încătușat de oamenii legii fiind suspectat că a ucis o femeie în vârstă de 76 de ani, scrie Deschide.MD.

Cadavrul victimei a fost găsit ieri în adiacentul curții sale într-o grămadă de bălegar.

Medicii-legiști au stabilit că pe suprafața cadavrulu i sunt prezente mai multe smene de moarte violentă, printre care o plagă penetrantă a mandibulei,în regiunea maxilarului inferior.


Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care a fost comisă crima, iar tânărul, dacă vinovăția sa va fi demonstrată, riscă să se aleagă cu ani grei de pușcărie.


Citește mai departe

topul săptămânii