Rețele de socializare

Diaspora

Doi moldoveni conduceau ansambluri rutiere, fără să aibă acest drept

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși efectuează cercetări în privinţa a doi bărbaţi cu cetăţenie română, respectiv Republica Moldova, care au fost depistaţi conducând ansambluri de vehicule, deşi permisele de conducere deţinute nu le dădeau dreptul.

Publicat

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând  câte un ansamblu rutier, un cetăţean român şi un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 26, respectiv 40 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că cei doi conducători auto nu deţin premise de conducere valabile pentru categoria „E”, necesară pentru a putea conduce ansamblurile rutiere în cauză.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impunDiaspora

Italia: Un moldovean de 48 de ani, găsit mort în mare. Primele versiuni ale poliției

Un moldovean în vârstă de 48 de ani a fost găsit decedat în mare. Descoperirea macabră a fost făcută în dimineața de 22 mai, de către un bărbat ce se plimba cu câinele său pe plajă, în provincia Lucca.

Publicat

la fața locului au fost chemați polițiștii care la scurt timp au stabilit identitatea persoanei decedate. Este vorba despre un bărbat din Republica Moldova, care muncea în Italia.

În seara de 21 mai, mai mulți prieteni ai bărbatului, tot moldoveni au anunțat despre dispariția sa.

Preliminar se cunoaște că bărbatul și-ar fi petrecut weekendul împreună cu un prieten în provincia Lucca.


Una dintre versiuni ar fi că, în timp ce amicul său dormea, moldoveanul ar fi decis să plece la plajă și să se scalde în mare, însă, ar fi decedat din cauza unei boli de care suferea.

Urme vizibile de moarte violentă nu au fost depistate pe corpul bărbatului.

Acesta s-ar fi aflat în mare aproximativ 4-5 ore înainte să fie găsit.


Poliția din Italia continuă cercetările.

echipa.md

Citește mai departe

Diaspora

Accident fatal, în Italia. Un moldovean a decedat după ce s-a izbit cu motocicleta într-un automobil

Accident fatal, în Italia. Un moldovean a decedat după ce s-a izbit cu motocicleta într-un automobil.

Publicat

Tragedia s-a produs în seara de 17 mai, nu departe de Torino, pe centura de ocolire a comunei Nichelino, la intersecția cu drumul ce duce spre Stupinigi.

Moldoveanul, pe nume Vasile Ciobanu, în vârstă de 41 de ani se deplasa pe traseu cu motocicleta sa, când, la un moment dat, din motive nestabilite la moment, acesta a intrat în coliziune cu un alt autoturism, la volanul căruia se afla un italian de 58 de ani.

Impactul a fost atât de violent, încât motocicleta a fost proiectată de pe carosabil peste parapetul de protecție, ajungând pe acostament.


La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii și medicii cu ambulanța, însă din nefericire, moldoveanul era deja mort.

Cazul este investigat în continuare de polițiștii rutieri din Torino.


Citește mai departe

Diaspora

Moldovean căutat de 2 ani pe INTERPOL, reținut în Italia în urma unui conflict într-un bar

Un moldovean căutat din anul 2020 de autoritățile din Germania, reținut în Italia. 

Publicat

Bărbatul a fost reținut în data de 4 mai, puțin după miezul nopții într-n bar din comuna Camaiore, regiunea Toscana.

Acolo, el, dar și alte persoane s-ar fi luat la ceartă, tulburând liniștea publică, iar administratorii au chemat poliția.

În timpul verificărilor, însă, s-a stabilit că moldoveanul de 30 de ani era anunțat în căutare pe INTERPOL de către autoritățile din Germania, pe numele său fiind emis mandat de arestare.


Acesta este suspectat că în perioada 10-16 ianuarie 2020 ar fi comis patru furturi din locuințe în orașul german Villingen-Schwenningen, la granița cu Elveția.

Prejudiciul cauzat se ridică la peste 10.000 de euro.

Cetăţeanul moldovean a fost arestat, iar după pregătirea tuturor actelor necesare, acesta va fi extrădat în Germania.


Citește mai departe

topul săptămânii