Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ O minoră, preluată la spital direct din stradă. Martori: Doi băieți i-ar fi amestecat droguri în cafea

Incident cu semne de întrebare, în capitală. O minoră de 13 ani a fost preluată de ambulanță după ce i s-ar fi făcut rău în adiacentul Gării Centrale din capitală. Martorii spun că fata ar fi servit cu doi tineri o cafea și se pare că ei i-ar fi amestecat ceva în băutură.

Publicat

Primii care au observat minora au fost agenții de securitate ce se aflau în preajmă, dar și un echipaj de carabinieri. Aceștia au intervenit imediat pentru a-i oferi copilei ajutor. De asemenea, la fața locului au intervenit și polițiștii, dar și medicii cu ambulanța.

Medicii de pe ambulanță, care au examinat copila la fața locului spun că vizual copila ar avea semnele unei intoxicații cu alcool sau. Copila a fost transportată ulterior la Institutul Mamei și a Copilului.

MAXIM CAZACU, PURTĂTOR DE CUVÂNT, INSTITUTUL MAMEI ȘI A COPILULUI: „La internare, pacienta prezenta o stare de dezorientare, specifică unei stări de ebrietate. 00.53 – 01.02 Pacienta nu se află în stare gravă, dar a fost readresată pentru consultații și îngrijiri în secția de toxicologie.


Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă al IGC, Tatiana Pîrlog, înainte de a fi dusă la spital, minora ar fi declarat carabinierilor că în timp ce aștepta microbuzul s-ar fi întâlnit cu doi tineri și au mers împreună să servească o cafea, lucru confirmat și de martori. Imediat cum minora a început să se simtă rău, necunoscuții ar fi dispărut.

Despre caz au fost anunțați și părinții, care declară că fiica lor este una exemplară și nu putea să consume narcotice benevol, versiunea preliminară fiind că băieții i-ar fi amestecat narcotice în cafea.

Această versiune urmează a fi investigată de poliție.


 

echipa.mdEdiție TV

/VIDEO/ Poliția a identificat minorii care ar fi distrus o bancă într-un parc din capitală: Vor fi audiați în prezența părinților

De dragul contentului pe rețelele de socializare unii adolescenți sunt gata să încalce legea. Este și cazul unui grup de băieți care s-au filmat cum schimbă locul unei bănci din parc și se amuză pe seama propriilor acțiuni.

Publicat

Secvența video a fost plasată pe internet chiar de către unul din cei participanți. Totul a avut loc în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani.

Deși secvența video a fost ștearsă la scurt timp de autorul postării, imaginile au fost preluate și plasate pe diverse rețelele sociale, devenind virale. Internauții scriu în comentarii că cel mai probabil, băieții nu încăpeau pe o singură bancă, și au decis să o tragă pe a doua vis-a-vis de prima ca să poată discuta și se distra toți împreună.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că oamenii legii au identificat eroii din secvența video.


Este vorba despre mai mulți minori cu vârstele cuprinse între 16 și 17 ani. Suspecții au fost citați la poliție împreună cu părinții, pentru a fi audiați și stabili circumstanțele.

Agentul constatator va decide sub incidenta cărui articol se califică acțiunile suspecților, dar și pedeapsa pe care o vor ispăși.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Riscă șapte ani de pușcărie: Un minor de 17 ani, suspectat că a jefuit un bărbat în plină stradă

Un minor de 17 ani a fost reținut de poliția din Soroca, suspectat că ar fi jefuit un bărbat în plină stradă. Totul a avut loc în seara de 23 mai, pe o stradă din oraș.

Publicat

La poliție a apelat victima, în vârstă de 37 de ani care a declarat că un necunoscut s-a apropiat pe la spate, i-a furat suma de 3.000 de lei pe care o avea în buzunarul de la blugi și a fugit într-o direcție necunoscută. La scurt timp bănuitul a fost identificat și escortat la Inspectoratul de Poliție Soroca.

La audieri, minorul și-ar fi recunoscut vina, iar banii sustrași au fost depistați asupra sa.

Dacă va fi găsit vinovat, băiatul de 17 ani riscă până la 7 ani de detenție.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A dat spargerea într-un garaj și a furat instrumente de aproape 9.000 de lei. Suspectul – reținut de poliție

Lupu-și schimbă blana, dar caracterul ba. Este și cazul unui bărbat de 34 de ani, cu antecedente penale, reținut în capital după ce ar fi dat spargerea  într-un garaj și a furat de acolo un aparat de sudat, un compresor, dar și alte instrumente pentru construcții.

Publicat

Căutările suspectului au început după ce proprietarul garajului aflat pe strada Pietrarilor din cartierul Telecentru al capitalei a anunțat că cineva i-ar fi furat bunurile, provocându-i un prejudiciu de 8.680 de lei. După un șir de căutări, bănuitul a fost reținut.

La audieri, el și-ar fi recunoscut vina și a declarat că a a vândut instrumentele sustrase, iar banii i-a cheltuit în scopuri personale.

Oamenii legii au reușit să găsească și  bunurile sustrase, care urmează a fi returnate proprietarului.


Acum recidivistul, originar din raionul Hîncești este cercetat penal pentru furt, iar dacă vina lui va fi demonstrată, el riscă detenție pe un termen de până la 4 ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii