Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Visul de a deveni medic, spulberat de plumb: Tânăra, ucisă de logodnic, era anul întâi la medicină

Tânăra de 24 de ani, care a fost ucisă de logodnicul său la Hîncești, și-a început studiile la Universitatea de Medicină și Farmaceutică din Chișinău în acest an, după ce a finalizat studiile la Centrul de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo”.

Publicat

De doi ani era în echipa spitalului „Sfânta Treime” din capitală. „E o tragedie”, a spus directorul instituției medicale, Oleg Crudu.

„Da, ea este tânăra. Demult e în echipa noastră, de doi ani, e proaspătă studentă la Universitatea de Medicină. Ea numai a intrat, anul întâi, este o tragedie”, a spus Oleg Crudu.

Și colegii tinerei au venit cu un mesaj de condoleanțe.


Amintim că totul s-a întâmplat în noaptea de 11 septembrie, puțin după ora 01.00, într-o localitate din raionul Hâncești. Poliția a fost chemată la fața locului de către tatăl tinerei decedate. La locul crimei s-au deplasat oamenii legii, dar și medicii cu o ambulanță.

Din nefericire, atât tânăra, cât și bărbatul erau decedați, iar toate încercările medicilor de a-I resuscita au eșuat. Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 28 de ani venise în cea noapte acasă la iubita sa de 23 de ani. La un moment dat, între oaspete și gazde s-a iscat o ceartă.

Bărbatul i-ar fi amenințat pe toți cu moartea, iar tatăl tinerei ar fi ieșit din casă. În câteva minute, e lar fi auzit mai multe focuri de armă, iar când a intrat înapoi în locuință  a depistat-o pe fiica lui decedată la podea, iar alături și cadavrul iubitului ei.


Tânăra de 23 de ani era studentă la Universitatea de Medicină și paralel activa în cadrul unui spital din Capitală. Nici ea și nici iubitul ei nu fusese niciodată în vizorul poliției, iar reprezentanții autorităților locale îi caracterizează pozitiv.

Cei doi aveau o relație de mai mulți ani și chiar urmau să se căsătorească.


Ediție TV

/VIDEO/ Au doborât un indicator rutier. Doi șoferi nu au putut împărți o intersecție, în capitală

Accident violent, în capitală. Două autoturisme s-au tamponat violent, iar în rezultat, una dintre ele a doborât un indicator rutier.

Publicat

Totul a avut loc în data de 25 octombrie, în jurul orei 14.30, la intersecția străzilor alba Iulia și Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani, în apropierea unei stații PECO. Primele imagini cu consecințele coliziunii au fost postate pe o rețea de socializare.

În acestea se pot observa ambele mașini cu părțile din față deteriorate, una din ele chiar a rămas fără bara de protecție. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că cele două mașini erau conduse de tineri de 28 și respective 29 de ani.

La locul impactului au venit și medicii cu ambulanța. Din fericire, nicio persoană aflată în mașină nu a avut nevoie de ajutorul lor. Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar oamenii legii urmează să stabilească care dintre șoferi ar fi comis impactul.


El va fi sancționat cu șase puncta de penalizare și amendă de 1500 de lei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Și-a băgat fiica în spital

O minoră de 15 ani a ajuns pe patul de spital în stare gravă după ce a fost snopită în bătăi de propriul tată.

Publicat

Cazul a avut loc în data de 24 octombrie, seara într-o localitate din raionul Nisporeni. Poliția a fost alertată de către o vecină care a depistat fata zăcând în stare inconștientă la podea, iar lângă ea, și pe tatăl ei dormind. În urma investigațiilor efectuate la fața locului oamenii legii au constatat că fata l-ar fi lovit pe tatăl său, în timp ce el dormea, fiind în stare de ebrietate.

Deocamdată nu se știe dacă a făcut-o intenționat sau din greșeală. Acțiunea fiicei însă l-a scos pe bărbatul de 60 de ani, așa că acesta a luat un obiect dur și a lovit-o de mai multe ori pe copilă în regiunea capului. Minora și-a pierdut cunoștința, iar bărbatul s-ar fi culcat lângă ea la podea.

La moment, fata se află în spital, iar medicii califică starea ei ca fiind gravă. Polițiștii au inițiat o cauză penală, iar bărbatul este reținut pentru 72 de ore.


De menționat că familia în cauză nu s-a aflat niciodată la evidența poliției.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ „Poate ne lămurim așa, fără suflat”. Cum a încercat un șofer băut să se îndreptățească în fața polițiștilor

Au băut, apoi au ieșit cu vehiculele în trafic. 41 de șoferi, majoritatea în stare avansată de ebrietate, au fost prinși de oamenii legii pe traseele din țară, în weekend.

Publicat

Unul dintre cazuri a avut loc în satul Nihoreni din raionul Râșcani, în după-amiaza de 24 octombrie. Oamenii legii ar fi observat un motociclist neechipat cu cască de protecție, care ghida un vehicul fără numere de înmatriculare și ar fi decis să-l oprească. Motociclistul însă a încercat să scape de forțele de ordine.

Ajungând într-o curbă pe un drum cu pietriș, motociclistul acesta nu s-a isprăvit cu ghidajul și a căzut de pe vehicul. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 54 de ani, care nu deține permis de conducere. Testat alcoolscopic s-a constatat că el avea o concentrație de 0,66 mg/l în aerul expirat.

Alți doi șoferi băuți au fost prinși în data de 25 octombrie, pe teritoriul raionului Criuleni. În unul dintre cazuri a fost stopat un automobilist de 35 de ani, iar în timpul discuțiilor au simțit un miros puternic de alcool. Oamenii legii i-ar fi solicitat atunci șoferului să sufle în aparatul Drager, însă șoferul, încurajat și de pasagera pe care o avea în mașină, încerca să se împotrivească.


În cele din urmă, automobilistul a trecut etilotestul, iar rezultatul a arătat 0,93 mg/l de alcool în aerul expirat. În cel de-al doilea caz, un alt șofer oprit tot în raionul Criuleni, în vărstă de 25 de ani, avea o concentrație de 0,20 mg/l alcool în aerul expirat.

Acum toți cei prinși în stare de ebrietate vor fi trași la răspundere. De menționat că, în primele nouă luni ale acestui an, șoferii în stare de ebrietate au provocat 96 de accidente rutiere, în care 13 persoane și-au pierdut viețile, iar alte 113 au fost rănite.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii