Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Face „hype” sau caută dreptatea? Un blogger rus, venit în Moldova, s-a plâns pe ofițerii de patrulare

A vrut să facă „hype” sau prietenul său într-adevăr a fost sancționat pe nedrept. Un blogger rus, venit în Moldova s-a plâns pe ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare. Acesta spune că prietenul lui ar fi fost sancționat pentru o încălcare pe care nu ar fi comis-o în trafic.

Publicat

Din declarațiile Bloggerului: Colaboratorii poliției încearcă să demonstreze că am trecut prin „cărămidă”, chiar dacă indicator nu era. Ei spun că pe aici nu se poate de mers. Dar de ce nu se poate? Ei vor scrie proces verbal, va fi amendat. Este o farsă foarte stranie, chiar mă amuză.

Bloggerul susține că, de la volanul mașinii în care se afla a făcut o manevră de întoarcere, iar polițiștii i-ar fi spus că acest lucru, în acel loc este interzis. Contactat pentru o reacție oficială, ofițerul de presă de la INSP, Natalia Golovco a declarat că totul a avut loc în data de 09 iunie, lângă cetatea Sorocii. Potrivit sursei, la volanul mașinii se afla prietenul bloggerului, un bărbat de 37 de ani.

Acesta ar fi recunoscut că ar fi încălcat cerințele indicatorului „direcție obligatorie de deplasare”. Prin urmare, el a fost amendat cu 750 de lei și s-a ales și cu trei puncta de penalizare.


Șoferul a fost de acord cu sancțiunea și nu s-a opus nicicum, prietenul său, bloggerul cu peste un milion de urmăritori a decis totuși să relateze despre cele întâmplate internauților.

echipa.md


Advertisement

Moldova

/FOTO/ Un polițist de frontieră ucrainean a luat mită de 1000 de dolari pentru a facilita trecerea contrabandei peste graniță

Acesta a fost reținut în ziua de 16 iunie în satul Starokazachye, Districtul Belgorod-Dnestrovsky.

Publicat

Bărbatul ar fi cerut și primit de la un conațional un beneficiu ilegal în sumă de 1000 de dolari SUA pentru asistență în trecere ilegală a pieselor auto peste granița de stat a Ucrainei din Republica Moldova la Ucraina.
Procedurile penale au fost inițiate în conformitate cu informațiile personalului Serviciului de frontieră de stat al Serviciului de poliție de frontieră de stat din țara vecină în conformitate cu partea 3 a art. 368 din Codul penal al Ucrainei „Acceptarea unei oferte, promisiunea sau primirea unui beneficiu ilegal de către un funcționar”.

Sancțiunea articolului prevede pedeapsa sub formă de închisoare pe o perioadă de la cinci până la zece ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a se angaja în anumite activități timp de până la trei ani cu confiscarea bunurilor.

Continuă acțiunile urgente de investigație.
 

Citește mai departe

Moldova

Caz la Dubăsari: Un bărbat beat a mușcat o femeie de umăr

O femeie de 43 de ani din raionul Dubăsari s-a adresat oamenilor legii, spunând că pe data de 13 iunie ea și părinții ei au fost amenințați de către un bărbat beat.

Publicat

Totul s-a întâmplat în localitatea Comisarovca Nouă, transmite Știri.md.

Femeia a povestit că a chemat la casa părinților un cunoscut pentru a o ajuta cu niște treburi casnice. La început totul era în regulă, iar în timpul mesei bărbatul a mai consumat vin.

Astfel, individul i-a cerut femeii plata pentru munca sa, deși aceasta nu era dusă până la capăt. Proprietarii au decis să-i plătească doar jumătate din suma convenită, ceea ce l-a nemulțumit pe bărbat.


Între aceștia s-a iscat o dezbatere, iar bărbatul a început să-i insulte și să-i amenințe.

La un moment dat, acesta s-a năpustit asupra femeii și a mușcat-o de câteva ori de umăr. Mai mult, acesta a luat un cuțit de bucătărie și a început a-i amenința.

Proprietarii au reușit până la urmă să-l calmeze, spunându-i că-l voi plăti a doua zi dimineața. Când agresorul a adormit, femeia a chemat oamenii legii.


Pe acest caz se desfășoară o anchetă, iar bărbatul riscă să răspundă penal pentru acțiunile sale.

Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Contrabandă cu erbicide și țigări eșuată la granița dintre Ucraina și Moldova

Un militar ucrainean a fost reținut pentru luare de mită.

Publicat

Inspectorul serviciului de frontieră din Ucraina, a primit de la un conațional mită în valoare de 1.500 USD pentru facilitarea circulației ilegale a mărfurilor precum erbicide și produse din tutun de la frontiera ucraineană-moldovenească la secțiunea departamentul de servicii de frontieră Chelmenți al detașamentului de frontieră Cernăuți.

Activitățile au fost desfășurate de un grup interdepartamental comun ale structurilor de stat din Ucraina.

Investigațiile pe caz continuă.Citește mai departe

topul săptămânii