Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Mai mulți pescari, penalizați pentru braconaj pe apele lacului Beleu

În perioada zilelor 24-28 mai 2021 grupul operativ al Direcţiei control resurse cinegetice şi piscicole din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM) a efectuat două razii în vederea contracarării braconajului piscicol în perioada de prohibiție în raioanele de Sud ale Țării.

Publicat

079 101 152

În rezultatul inspectărilor au fost întocmite șapte procese-verbale cu privire la contravenţie, fiind aplicate amenzi în sumă de 4 200,0 lei, au fost calculate și înaintate pentru recuperare prejudicii cauzate resurselor biologice piscicole în sumă de 3 260,0 lei, fiind ridicate în calitate de corpuri delicte zece plase monofilament (unelte interzise pentru pescuit).

Astfel, inspectorii de mediu au întreprins măsuri de prevenire și curmare a acțiunilor de braconaj în acvatoriul lacului Beleu al Rezervației natural-științifice Prutul de Jos, unde în zorii zilei de 28.05.2021, au fost depistate și ridicate opt plase din pânzele cărora s-au eliberat în mediul natural acvatic, în stare vie, o cantitate de circa 8,0 kg de pește de specie crap, caras, batcă și plătică.

În aceiași dimineață, au fost depistați doi braconieri, unul locuitor al satului Manta, iar al doilea originar al satulului Crihana Veche, raionul Cahul, care în două plase au capturat pești de specie crap, som, caras, avat și plătică. Prin acțiunile ilegale întreprinse au cauzat resurselor biologice piscicole prejudicii în valoare de 1 400,0 lei, fapt pentru care le-au fost întocmite procese-verbale contravenționale în temeiul art. 114 alin. (1) din Codul contravențional, cu aplicarea amenzii în mărime a câte 12 u.c. (600,0 lei), iar uneltele de pescuit au fost ridicate în calitate de corpuri delicte.


Au mai fost constatate un șir de încălcări ale regulilor de pescuit, cum ar fi exercitarea pescuitului în lipsa permisului, pescuitul unor specii din ihtiofaună în perioada de prohibiție, fapt pentru care alte cinci persoane au fost sancționate cu amenzi contravenționale în mărime de a câte 12 u.c. (600 lei), fiind înaintate și prescripții obligatorii de recuperare a prejudiciilor cauzate resurselor piscicole în sumă de 1 860, 0 lei.

 


Ediție TV

/VIDEO/ „Cherchez la femme”.Fostul iubit l-a înjunghiat pe actualul concubin al unei femei, din gelozie

Conflict amoros, soldat cu o victimă, la Dondușeni. Un bărbat a fost spitalizat cu o plagă de cuțit, în urma unui scanda iscat între el și fostul concubin a iubitei sale.

Publicat

Totul s-a petrecut în data de 13 iunie în localitatea Horodiște. Poliția a fost apelată la ora 21.40 de către mama femeii. Bătrâna a declarat că fostul iubit al fiicei sale, un bărbat de 50 de ani a venit la ei în gospodărie și l-a înjunghiat pe actualul concubin a acesteia, un bărbat de 54 de ani. Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit că suspectul a aflat de noua relație amoroasă a fostei sale iubite, unei femei de 45 de ani și a decis să vină în vizită.

În urma altercațiilor bănuitul i-a aplicat bărbatului de 54 de ani două lovituri cu un cuțit în regiunea braţului stîng, după care a fugit de la locul faptei. La scurt timp, suspectul a fost reținut. Victima a fost transportată la spital cu o plagă tăiată la mână.

La moment starea sănătății este stabilă şi se află în afara oricărui pericol. Bănuitul este cercetat penal în stare de libertate și va fi pedepsit în funcție de gravitatea leziunilor suferite de victimă.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A venit după băutură cu un cuțit

Pofta de alcool l-ar putea duce la pușcărie pe un bărbat din capitală. Și asta pentru că ar fi amenințat cu moartea angajata a unui magazin alimentar din cartierul Telecentru.

Publicat

Cazul a avut loc în seara de 13 iunie pe strada Gheorghe Asachi. La fața locului a intervenit în clipe numărate echipajul serviciului de pază privată sub protecția căruia se afla obiectul comercial.

Ajunși pentru verificare, gardienii au aflat că un individ a intrat în magazin, a scos un cuțit din buzunar, iar apoi a amenințat vânzătoarea cu moartea pentru că aceasta a refuzat să-i vândă alcool.

De asemenea, victima a mai comunicat că bărbatul intra des în magazin și provoca situații de conflict, de obicei fiind în stare de ebrietate. Ulterior, angajații serviciului de pază au reținut bărbatul chiar în satele magzinului. După perchezițiile corporale, asupra individului a fost găsit un cuțit de buzunar.


Prin urmare, la locul faptei a fost chemată poliția. Agresorul a fost încătușat și transportat la sector pentru a fi documentat. Pentru infracțiunea comisă, bărbatul riscă pedeapsă penală.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ S-a îmbătat și a urcat la volan. Un șofer de 36 de ani a început săptămâna cu dosar penal

A bătut recordul șoferului de la Bălți, la alcoolemie. Un șofer de 36 de ani a fost prins criță la volan. Pe bancheta pasagerului se afla copilul șoferului de 12 ani.

Publicat

Totul a avut loc în data de 14 iunie, în jurul 11.30, pe centura de ocolire a orașului Orhei. Inspectorii de patrulare au fost anunțați de către un alt șofer care ar fi observat mașina în cauză deplasându-se haotic pe traseu.

Prin urmare, oamenii legii i-au ieșit în întâmpinare și l-au somat să oprească. Imediat cum a oprit, ofițerii de patrulare i-au cerut șoferului să iasă din vehicul și să predea cheile și să treacă etilotestul.

Rezultatele testului au arătat 1,26 mg/l, de alcool în aerul expirat, cu trei mg mai mult decât avea șoferul prins în weekend la Bălți.


Prin urmare, acesta a rămas fără permis de conducere și s-a ales cu un dosar penal. Cel mai grav este că în vehicul se afla copilul șoferului, care, în caz situație de risc putea suferi.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii