Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Droguri, furturi, jafuri și amenințări cu cuțitul

Droguri, jafuri, furturi, tâlhării și chiar amenințări cu omor. Cu astfel de infracțiuni se confruntă zi de zi oamenii legii. Timp de o săptămână, poliția capitalei a reținut 45 de indivizi, bănuiți că ar fi organizat sau participat la peste 30 de fărădelegi.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, în perioada 20 februarie-05 martie, s-a intervenit la peste 2500 de chemări din partea oamenilor. Cele mau grave cazuri din spusele polițiștilor au loc pe timp de noapte, în apartamente, în curțile blocurilor și pe străzi. Acolo, au fost înregistrate 3 cazuri de furt, 4 cazuri de droguri, 15 acte de huliganism, 2 violențe în familie, o pungășie, 3 bătăi și un jaf. Totodată, polițiștii au oprit o tânără de 25 de ani de la suicid. Aceasta voia să-și pună capăt zilelor cu un cuțit de bucătărie, într-un cămin din capitală. Tânăra voia să-și ea zilele după o ceartă cu iubitul ei. La fața locului a fost chemată poliția.

Din fericire, polițiștii au reușit să o oprească, să-i ia cuțitul din mâini și să o ducă la inspectorat, unde i-a fost oferită consiliere psihologică.

Tot din datele oferite de poliție s-a aflat că în aceste două săptămâni, forțele de ordine au stabilit locul aflării și i-au reținut pe 55 de contravenienți, 14 persoane aflate în urmărire penală, 2 persoane ca debitori de stat, 5 persoane aflate în orientare, dar și au depistat un automobil aflat în orientare.


Moldova

/FOTO/ Un șofer a doborât cu mașina un gard, apoi un șopron. Bărbatul – internat în spital

Un șofer de 50 de ani a ajuns la spital după ce a doborât cu mașina sa mai întâi un gard, apoi, peretele unei construcții.

Publicat

Totul a avut loc în data de 11 aprilie, în jurul orei 10.00, pe o stradă din localitatea Chițcani din stânga Nistrului. Presa din regiune scrie că șoferul, din motive deocamdată neclare, ar fi pierdut controlul asupra volanului, iar mașina sa a derapat de pe traseu, a doborât un gard, a intrat într-o gospodărie și a distrus un șopron.

Imediat după impact, automobilistul, care, din fericire, se afla singur în mașină a fost dus la spital cu diferite traume. Acesta nu le-a putut explica milițienilor din regiune cauza din care nu s-a isprăvit cu ghidajul.

Alte circumstanțe se stabilesc.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ La 17 ani, curier de droguri. un minor, reținut de carabinieri

Un tânăr de 17 ani cu 12 pachete cu droguri identificat de carabinieri în sectorul Râșcani al capitalei.

Publicat

Cazul a avut loc la data de 09.04.2021 pe strada A. Saharov. O patrulă de carabinieri a Direcției Regionale Centru aflată în zonă, a observat tânărul care a devenit agitat la apariția oamenilor legii.

Astfel, din discuțiile cu acesta, individul a recunoscut că deține la sine mai multe pachete cu droguri, pe care le-a și prezentat benevol.

La fața locului a fost solicitată Grupa Operativă a IP Râșcani care a ridicat pachetele, în interiorul cărora se afla o substanță vegetală mărunțită de culoare verde.


Tânărul a fost condus la IP Râșcani pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ 67 de persoane, amendate pentru încălcarea regulilor împotriva răspândirii COVID-19

INSP zilnic desfășoară acțiuni de prevenire a încălcărilor rutiere. Însă mulți dintre ei uită că respectarea regulilor de circulație sunt vitale pentru siguranță lor.

Publicat

Astfel, pe parcursul nopții trecute, ofițerii de patrulare au activat întru depistarea încălcărilor rutiere, dar și a ordinii publice.
În total, pe teritoriul țării au fost depistate peste 210 încălcări, dintre care:
150 au încălcat regulile de circulație (depășirea limitei de viteză, nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră, defecțiuni tehnice în sistemul de frânare sau iluminare, dar și depistarea în starea de ebrietate la volanul unui autoturism).
Altele 67 de procese – verbale au fost întocmite pentru nerespectarea regulilor împotriva răspândirii virusului COVID -19.


Citește mai departe

topul săptămânii