Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Încă un blogger și-a dat foc mașinii

De dragul like-urilor sunt gata să pună vieți omenești în pericol, nemaivorbind de ecologie. Încă un blogger moldovean și-a dat foc mașinii și a făcut din asta un show întreg.

Publicat

Totul s-a întâmplat în dara de 28 februarie, pe un câmp din raionul Criuleni. Imaginile de la fața locului au apărut pe paginile de pe rețelele de socializare a proprietarului vehiculului. În secvența video se observă că la fața locului se află mai mulți tineri, iar în mijlocul câmpului, automobilul așa-numitei vedete. Înainte să incendieze vehiculul, acesta a lăsat un video-mesaj unui alt blogger din Rusia, care a fost primul ce și-a dat foc mașinii de dragul like-urilor.

– Litvin, frate, mie îmi spun că seamăn cu tine la față, nu știu cum acolo cu fața, dar cu sufletul, la sigur, frate.

Ulterior, acesta stropește cu o substanță ușor inflamabilă, apoi îi dă foc. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la IP Criuleni, Elena Băetrău a confirmat că un așa caz a avut loc, la Criuleni. La fața locului a intervenit poliția și pompierii. Potrivit sursei, totul s-a întâmplat în apropierea satului Hrușova.


Salvatorii au reușit la scurt timp să localizeze și să stingă focul, fără ca cineva să aibă de suferit. Polițiștii au constatat că mașina a fost incendiată intenționat, iar bloggerul riscă să fie cercetat penal pentru huliganism, infracțiune care se pedepsește cu amendă de până la 52.500 de lei, 240 de ore de muncă în folosul societății sau pușcărie de până la 3 ani.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Spargeri contra cronometru. Doi tineri, bănuiți de 16 furturi, reținuți de agenții de pază

Doi tineri cu vârstele de 21 și respectiv 24 de ani au ajuns pe mâna poliției în urma unui șir de spargeri de magazine din capitală.

Publicat

Suspecții au fost reținuți de către angajații serviciului privat de pază Bercut, sub protecția căror se aflau magazinele. Abia după 16 furturi, tinerii au fost prinși în fața unei farmacii, pe care tocmai intenționau să o spargă. După ce au fost reținuți de agenții de pază, la fața locului au intervenit și polițiștii.

Prin urmare, suspecții au fost transportați la sectorul de poliție. Potrivit ofițerului de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, pe numele indivizilor au fost deschise mai multe cauze penale. Pentru infracțiunile comise aceștia riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/FOTO/ Incendiu devastator, la Cimișlia

Incendiu de proporții la Cimișlia. Un bloc de locuit cu două etaje a fost cuprins de flăcări. Cazul s-a întâmplat în data de 9 aprilie aproximativ la ora 11.30, pe strada Viilor.

Publicat

Speriați, locatarii au chemat pompierii și s-au auto-evacuat pentru a se salva. La locul incendiului au au fost direcționate șase echipaje, adică 30 de pompieri. În urma investigațiilor salvatorii au stabilit că focul s-a declanșat la primul etaj al clădirii. Arderea a afectat în total, trei apartamente, dar și 60 la sută din acoperișul blocului.

Incendiul a fost localizat abia la ora 15:00 după-amiaza. Din fericire, careva victime nu au fost raportate. La moment pompierii efectuează lucrări de demontare a materialelor constructive distruse de incendiu.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Contrabandă cu PVP din Ucraina

Aduceau droguri din Ucraina și le vindeau în țara noastră. Patru bărbați și o femeie, cu vârstele cuprinse între 24 și 43 de ani, originari din Chișinău și Criuleni au fost reținuți de polițiști și procurori, bănuiți de contrabandă și comerț de PVP în proporții deosebit de mari.

Publicat

Pentru a acumula probe, polițiști sub acoperire au făcut mai multe achiziții de control și au aflat că o doză de narcotice costa 800 de lei. În cadrul anchetei s-a mai aflat că unii din membrii grupării intenționează să plece la Odesa, de unde vor aduce în Republica Moldova droguri de tip PVP.

La revenirea în țară, mașina suspecților a fost stopată, și chiar la fața locului au fost reținuți trei dintre membrii grupului. Alți doi membri au fost reținuți ulterior.În mașina acestora, dar și la ei acasă a fost ridicate 1,5 kg de droguri sub formă de sare, în valoare de peste 1.000.000 de lei.

În cazul în care le va fi demonstrată vina, cei cinci suspecți riscă de la 7 la 15 ani de detenţie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii