Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Carabinier – vânzător de droguri

Un carabinier, ajutat de alți complici punea în circulație narcotice, în capitală. Afacerea ilegală i-a fost data peste cap de colegii săi de la SPIA, INI și PCCOCS.

Publicat

Înainte de a-l reține, oamenii legii l-au urmărit pe individ timp de două luni. În această perioadă, ei au reușit să afle că militarul prin contract al IGC, ajutat de alți complici vindeau marijuana, hașiș, LSD și ecstasy.

După ce au acumulat suficiente probe, la sfârșitul săptămânii trecute, forțele de ordine l-au reținut în flagrant pe carabinier, chiar în fața unui centru commercial din centrul capitalei.

Asupra militarului au fost depistate și ridicate mai multe pachețele cu marijuana, pastile ecstasy, dar și și telefonul mobil utilizat la săvârșirea infracțiunii. Concomitent, în rezultatul perchezițiilor la domiciliul altui membru al grupului au fost depistate și ridicate 800 doze de LSD, 200 gr. de marijuana, 5 gr. de hașiș, 1 pastilă ecstasy, cât și cântarul și accesoriile pentru ambalarea dozelor de droguri pentru comercializare. Valoarea estimativă a drogurilor este de 200.000 de lei. În prezent, carabinierul este arestat preventive pentru 20 de zile, iar complicele său pentru 30 de zile.


Oamenii legii continua investigațiile pentru a identifica și alți membri ai grupului. Dacă vor fi găsiți vinovați, indivizii riscă până la 7 ani privare de libertate.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Spargeri contra cronometru. Doi tineri, bănuiți de 16 furturi, reținuți de agenții de pază

Doi tineri cu vârstele de 21 și respectiv 24 de ani au ajuns pe mâna poliției în urma unui șir de spargeri de magazine din capitală.

Publicat

Suspecții au fost reținuți de către angajații serviciului privat de pază Bercut, sub protecția căror se aflau magazinele. Abia după 16 furturi, tinerii au fost prinși în fața unei farmacii, pe care tocmai intenționau să o spargă. După ce au fost reținuți de agenții de pază, la fața locului au intervenit și polițiștii.

Prin urmare, suspecții au fost transportați la sectorul de poliție. Potrivit ofițerului de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, pe numele indivizilor au fost deschise mai multe cauze penale. Pentru infracțiunile comise aceștia riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/FOTO/ Incendiu devastator, la Cimișlia

Incendiu de proporții la Cimișlia. Un bloc de locuit cu două etaje a fost cuprins de flăcări. Cazul s-a întâmplat în data de 9 aprilie aproximativ la ora 11.30, pe strada Viilor.

Publicat

Speriați, locatarii au chemat pompierii și s-au auto-evacuat pentru a se salva. La locul incendiului au au fost direcționate șase echipaje, adică 30 de pompieri. În urma investigațiilor salvatorii au stabilit că focul s-a declanșat la primul etaj al clădirii. Arderea a afectat în total, trei apartamente, dar și 60 la sută din acoperișul blocului.

Incendiul a fost localizat abia la ora 15:00 după-amiaza. Din fericire, careva victime nu au fost raportate. La moment pompierii efectuează lucrări de demontare a materialelor constructive distruse de incendiu.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Contrabandă cu PVP din Ucraina

Aduceau droguri din Ucraina și le vindeau în țara noastră. Patru bărbați și o femeie, cu vârstele cuprinse între 24 și 43 de ani, originari din Chișinău și Criuleni au fost reținuți de polițiști și procurori, bănuiți de contrabandă și comerț de PVP în proporții deosebit de mari.

Publicat

Pentru a acumula probe, polițiști sub acoperire au făcut mai multe achiziții de control și au aflat că o doză de narcotice costa 800 de lei. În cadrul anchetei s-a mai aflat că unii din membrii grupării intenționează să plece la Odesa, de unde vor aduce în Republica Moldova droguri de tip PVP.

La revenirea în țară, mașina suspecților a fost stopată, și chiar la fața locului au fost reținuți trei dintre membrii grupului. Alți doi membri au fost reținuți ulterior.În mașina acestora, dar și la ei acasă a fost ridicate 1,5 kg de droguri sub formă de sare, în valoare de peste 1.000.000 de lei.

În cazul în care le va fi demonstrată vina, cei cinci suspecți riscă de la 7 la 15 ani de detenţie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii