Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Un șofer de pe ruta 120 din Chișinău, filmat cum încalcă de 3 ori RCR: A rămas fără dreptul de a conduce

Reguli de circulație nescrise pentru un șofer din capitală. Un conducător de microbuz de pe ruta 120 a fost filmat cum în timp de 30 de secunde încalcă de trei ori regulile de circulație.

Publicat

Totul s-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente pe bulevardul Decebal din sectorul Botanica. Imaginile cu incidentul au fost filmate pe o cameră de bord al unui alt șofer din trafic. În video secvență se vede cum, automobilistul pune în pericol alți conducători prin manevre nesocotite și iese pe banda de contrasens, iar apoi revine pe trecerea de pietoni, chiar în fața oamenilor ce traversează strada. Este de menționat, că în momentul faptei, în salonul vehiculului se aflau pasageri. Ulterior, imaginile au stârnit un val de comentarii negative în rândurile internauților.

Aceștia s-au dat cu părerea că, astfel de atitudine ar putea costa vieți și că șoferul merită o pedeapsă drastică. Secvența filmată a ajuns și în vizorul poliției. La scurt timp, automobilistul a fost identificat și tras la răspundere. Acesta s-a dovedit a fi în vârsta de 35 de ani. Actualmente, individul este privat de dreptul de a conduce pentru o lună de zile.

Totodată, el a fost amendat cu 6.000 de lei și a primit și 7 puncte de penalizare.

echipa.md


Moldova

/VIDEO/ Încă un blogger și-a incendiat mașina pe un câmp

În goana după like-uri și comentarii, unii bloggeri sunt gata la orice.

Publicat

Un BMW a fost surprins de un martor cum arde pe un teren, în apropiere de Criuleni, transmite Știri.md.

Potrivit martorului, acesta ar aparține unui blogger.

”Din nou cineva din bloggeri a dat foc la mașină!”, a scris martorul.


Deocamdată, nu se cunoaște cui îi aparține automobilul și care a fost motivul incendierii.

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă din cadrul IP Criuleni, Elena Băetrău ne-a declarat despre înregistrarea cazului, poliția urmând să stabilească toate circumstanțele.


Citește mai departe

Moldova

Bărbat găsit spânzurat în scara unui bloc de locuințe din Chișinău

Trupul neînsuflețit al unui bărbat a fost găsit spânzurat în scara unui bloc de locuințe din capitală.

Publicat

Descoperirea macabră a avut loc în seara de 8 februarie, în jurul orei 20:49, pe strada Vadul lui Vodă, din sectorul Ciocana, transmite deschide.md

Potrivit datelor preliminare, victima ar fi un bărbat în vârstă de 42 de ani. Medicii-legiști venit la fața locului nu au depistat semne de moarte violentă pe suprafața cadavrului, iar acest fapt îi face pe oamenii legii să creadă că ar fi vorba despre un caz de suicid.

Polițiștii au inițiat o anchetă pe acest caz și urmează să stabilească toate circumstanțele în care a murit bărbatul, dar și motivul care l-a făcut să recurgă la acest gest disperat.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Școala vieții, învățată la morgă: Cum își recuperează permisele șoferii prinși la volan

Şoferii din Republica Moldova, prinşi că au condus sub influenţa băuturilor alcoolice, işi pot recupera permisul doar după o vizită la morgă. Ei sunt obligaţi să treacă printr-un program special de reabilitare, pentru a vedea unde s-ar putea ajunge dacă se încalcă regulile la volan.

Publicat

De la lansarea proiectului, peste 300 de şoferi au trecut prin această experienţă la Centru de medicină Legală din Chișinău, transmite stiri.tvr.ro

Opt şoferi din Ungheni, prinşi băuţi la volan, au venit la Chişinău pentru lecţia de prețuire a vieții. Intră în sala cu cadavre de la Centrul de Medicină Legal și, echipați corespunzător, sunt puși la lucru – spală mesele de disecţie şi sala în care se fac acestea.

Timp de cinci ore, șoferii stau lângă un infirmier de la Centrul de Medicină Legală și asista la autopsii sau la cosmetizarea cadavrelor. Pentru a face faţă acestei lecţii, consilierii de probaţiune le vor acorda asistenţă psihologică.


Participarea la programul de reeducare este una dintre condiţiile pentru redobândirea permisului de conducere. Şoferii fac şi muncă în folosul comunităţii şi vor merge în spitale să vadă victime ale accidentelor rutiere.

Programul durează până la trei luni şi costă patru mii de lei, bani care provin din amenda plătită de şoferii indisciplinaţi.


Citește mai departe

topul săptămânii