Rețele de socializare

Moldova

Șoferul care a încercat să-și omoare fosta soție și copilul în accident, condamnat: A reușit să fugă și este anunțat în căutare

15 ani și 60 de zile de închisoare – pedeapsa maximă, aplicabilă conform legii, pentru acțiunile incriminate bărbatului, care în seara de revelion, a accidentat intenționat mașina în care se aflau fosta sa soție și copilul lor minor.

Publicat

Acesta a fost verdictul dictat de magistrați după ce Procuratura raionului Strășeni i-a demonstrat inculpatului vina pentru două capete de acuzare: ”tentativă de omor” și ”conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat”.

Pe lângă pedeapsa închisorii, acestuia i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport, fiind, concomitent, obligat să le achite părților vătămate prejudicii de peste 1,7 milioane de lei, iar încă circa 10 mii de lei – în folosul statului, pentru cheltuieli judiciare.

Cazul a avut loc în seara de 31 decembrie 2019. După ce a aflat că fosta soție, împreună cu copilul lor s-a pornit spre capitală cu o rudă, acolo unde urma să sărbătorească Revelionul, inculpatul a urcat băut la volan și s-a pornit din urma lor. Pe traseul R-1 Ungheni –Chișinău, ajungând în apropiere de localitatea Făgureni, Strășeni, acesta a accelerat și a intrat din plin cu mașina în autoturismul în care se afla femeia cu copilul.


Impactul a fost atât de violent, încât mașina în care se aflau victimele a derapat de pe carosabil, inversându-se într-un șanț.

Totuși, inculpatul nu s-a grăbit să le acorde ajutor, ci a coborât și a părăsit locul faptei, mizând că-i va induce în eroare pe oamenii legii că totul s-ar fi întâmplat accidental.

La scurt timp, acesta a fost depistat și suspus testării alcoolscopice care a indicat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentrație de alcool de 0,68 mg/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.


Fiind audiat de procurori, bărbatul nu și-a recunoscut vina, negând că ar fi acționat din intenție.

În rezultatul accidentului, victimele au suferit traumatisme grave, fiind internate la spital, femeia, în vârstă de 35 de ani, rămânând țintuită în scaunul cu rotile.

Recent, aflându-se în arest la domiciliu, bărbatul și-a tăiat brățara GPS prin care era supravegheat și a reușit să fugă.


Pedeapsa a fost dictată în lipsa inculpatului, acesta fiind anunțat în căutare.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.


Moldova

Accident grav, la Durlești: O șoferiță de la volanul unei Tesla a ajuns la spital

Accident violent în orașul Durlești din municipiul Chișinău. O șoferiță de la volanul unei Tesla a ajuns la spital.

Publicat

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, în dimineața de 28 martie, la ora 08:06 a parvenit informația pe faptul că pe strada păcii 29 s-a produs accident rutier  soldat cu deteriorarea vehiculelor și o persoană traumatizată.

Potrivit informațiilor primare obținute de la fața locului s-a stabilit că conducătorul automobilului de model Tesla, o femeie în vârsta 37 ani, deplasându-se pe drumul secundar nu a cedat trecerea vehiculului care se deplasa pe drumul cu prioritate și ca rezultat s-a ciocnit cu automobilul de model Renault, condus de un bărbat în vârstă de 34 ani. În urma impactului, Tesla a fost proiectată în automobilul de model Volvo care era parcat la marginea drumului.

În rezultatul accidentului, vehiculele au fost deteriorate tehnic considerabil, iar șoferița de Tesla a fost preluată de serviciul medical de urgență.


Cercetările continuă.


Citește mai departe

Moldova

Urmărire cu implicarea a 5 echipaje de poliție: Șoferul încerca să scape pentru că e condamnat la 15 ani de închisoare

Urmărire cu implicarea a 5 echipaje de poliție. Șoferul se eschiva de oamenii legii, fiind condamnat la 15 ani de închisoare.

Publicat

Astăzi, în timpul monitorizării de către polițiști a circulației rutiere, pe str. A. Mateevici din capitală a fost observat un șofer care conducea neuniform un Renault.

La somarea de a stopa mașina, bărbatul de la volan a accelerat și a creat nenumărate situații de accident în trafic, continuându-și cu viteză excesivă deplasarea și efectuând manevre periculoase, ceea ce a creat și mai multe bănuieli polițiștilor.

Pentru stoparea acestuia au fost implicate 5 echipaje de poliție.


După jumătate de oră de urmărire bărbatul a fost reținut. Acesta are 43 de ani și este originar din Bubuieci.

Bărbatul se eschiva de organele de drept, după ce a fost condamnat pe teritoriul Republicii Moldova la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și fals în acte.

Acesta a fost condamnat și pe teritoriul României pentru contrabandă.


 


Citește mai departe

Moldova

Examen eșuat: O mașină pentru examinarea viitorilor șoferi a tamponat lateral un automobil ce aparține unei școli auto

Examen eșuat. Într-o intersecție din orașul Cahul, o mașină pentru examinarea viitorilor șoferi a tamponat lateral un automobil ce aparține unei școli auto.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 26 martie, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Mihai Eminescu. Imaginile de la locul impactului au devenit virale, internauții făcând haz de necaz. Mulți dintre ei au scris în comentarii că cel mai probabil examenul auto a fost picat.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Cahul, Cristina Ciobanu, în urma impactului nimeni nu a fost rănit. Oamenii legii urmează să stabilească circumstanțele coliziunii și cine se face vinovat.


Citește mai departe

topul săptămânii