Rețele de socializare

Moldova

Tânăra din Comrat care și-a spintecat mama, adusă la Chișinău și supusă expertizei psihiatrice

Anna Leicovici, tânăra din Comrat care și-a spintecat acum o săptămână propria mamă, a fost adusă la Chișinău pentru efectuarea expertizei psihiatrice.

Publicat

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

„Judecătoria Comrat a admis demersul procurorului privind internarea învinuitei în instituție medicală de profil pentru efectuarea expertizei psihiatrice”, a declarat ea.

Potrivit ei, tânăra refuză în continuare să colaboreze cu ancheta.


Amintim că în noaptea de vineri, 11 decembrie, o femeie de 40 de ani a fost găsit zăcând într-o baltă de sânge într-un apartament din orașul Comrat. Ulterior, pe urme fierbinți, oamenii legii au reținut-o pe fiica victimei, o tânără de 21 de ani, studentă la medicină.

Aceasta este suspectată că, fiind în stare de ebrietate narcotică, cu un cuțit de bucătărie și-a spintecat mama și i-a smuls inima din piept, după ce între ele s-a iscat un conflict din cauza că femeia intenționa să o interneze într-un Dispensar Narcologic.

Victima revenise în țară în data de 3 decembrie, din Germania, unde lucra pentru a-și întreține fata.


De precizat că zilele trecute, fostul adjunct al propucorului din Găgăuzia, Vladimir Cimpoeș, a explicat cum tânăra care și-a spintecat mama poate scăpa de pedeapsă. Astfel, în cazul în care ea va fi recunoscută drept iresponsabilă, atunci urmează tratamentul în spitalul de psihiatrie, iar termenul tratamentului depinde de decizia medicilor și starea de sănătate a pacientului. Ulterior, aceasta ar urma să fie eliberată de la răspunderea penală.

Moldova

/VIDEO/ Un individ, filmat cum aruncă o pisică din sac în mijlocul drumului, la Hâncești

Au pus pisica în sac, au dus-o cu mașina departe de casă, iar apoi au aruncat-o.

Publicat

Cazul a avut loc recent pe strada Mihai Eminescu din municipiul Hâncești. Imaginile cu momentul incidentului au fost înregistrate pe o cameră de supraveghere instalate în apropierea locului faptei. Secvența video a fost transmisă de către un martor ocular la un portal local de știri. Din imagini se vede o mașină staționată pe drum. La un moment dat, o persoană deschide portiera din partea pasagerului din față ținând în mână un sac. Peste o clipă, din acesta cade pe pământ o pisică.

În secunde numărate, portiera se închide, iar șoferul și pasagerul pleacă fără careva remușcări într-o direcție necunoscută, lăsând în urmă felina speriată. Contactată, ofițerului de presă al IP Hâncești Cristina Vicol a declarat că poliția s-a autosesizat pe acest caz, iar făptașul urmează să fie identificat și tras la răspndere conform legislației în vigoare.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Taximetrist băut, oprit într-un stâlp. Detalii oferite de INSP

Astăzi dimineață, un șofer de taxi a demonstrat încă o dată cât de iresponsabili pot fi șoferii atunci când urcă la volan băuți și nu se conformează cerințelor legale ale polițiștilor.

Publicat

Potrivit INSP, aproximativ la ora 04:00, pentru ignorarea indicatorului rutier „acces interzis” la intersecția străzilor Calea Moșilor cu Ismail, a fost stopat un automobil de marcă Skoda. Conducătorul auto însă a ignorat cerințele legale ale ofițerilor de patrulare, iar la intersecția străzilor Bogdan Petriceicu Hașdeu și Gheorge Coșbuc s-a tamponat într-un copac.

Șoferul de 25 de ani se afla în stare de ebrietate la volan, având o concentrație de 0,29 mg/l în aerul expirat. Acesta a fost preluat de ambulanță cu traumă la picior. La fața locului a fost solicitată și grupa accidente rutiere.

Pe numele șoferului a fost deschisă o anchetă pe faptul conducerii vehiculului în stare de ebrietate.


Apelăm la conștiința conducătorilor auto și îi îndemnăm să nu urce la volan băuți, în același timp să curme intenția altor persoane de a urca la volan după ce au consumat alcool, astfel fiind evitate eventuale accidente rutiere.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Cazul fetiței dispărute în Nistru. Scafandrierii continuă căutările

Pe 25 februarie scafandrierii IGSU continua lucrările de căutare subacvatică pentru a găsi corpul minorei în vârstă de 13 ani care s-ar fi înecat în râul Nistru în localitatea Speia, raionul Anenii Noi.

Publicat

Timp de două zile angajații IGSU au lucrat intens pentru a recupera de sub apă cadavrul minorei, însă fără rezultat. Lucrările de căutare au fost efectuate în apele Nistrului fiind antrenați scafandrierii Direcției regionale căutare salvare nr. 1 din municipiul Chișinău.

Din cauza vizibilității reduse a bazinului acvatic, dar și a condițiilor dificile pe timp de iarnă, salvatorii au fost nevoiți să depună eforturi considerabile pentru realizarea misiunii. Lucrările subacvatice au fost efectuate la adâncimea de 12 metri pe o suprafață de 150 mii metri pătrați.

Acțiunile au fost suspendate pe parcursul nopții, iar începând cu dimineața zilei 25 februarie au fost reluate. Potrivit informației IGSU, minora în vârstă de 12 ani s-ar fi înecat pe 23 februarie în timp ce se afla pe gheața subțirea a râului Nistru, din apropierea satului Speia.


Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.


Citește mai departe

topul săptămânii