Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Nouă luni de la crima din Dușmani, unde doi soți au fost înjunghiați de propriul nepot: Dosarul bate pasul pe loc

Cazul tragediei de la Dușmani, raionul Glodeni, unde doi soți au fost înjunghiați de propriul nepot, bate pasul pe loc. După nouă luni de la crimă, Cristian Lefter, tânărul de 26 ani din cauza căruia una dintre victime a decedat pe patul de spital, încă nu și-a aflat sentința.

Publicat

Procurorul de caz susține că dosarul este tergiversat, iar învinuitului pledează în continuare nevinovat, transmite Nordnews.md.

Valentina Păucă care a fost amenințată și torturată vreme de câteva ore, spune că avocatul nepotului încearcă să facă presiuni asupra ei.

„Avocatul lui Cristi spune că eu mint, că nu a fost așa (cum spun eu – notă red.). Mă cârnește cum vrea el. Doamne ferește ce face din mine. Și noaptea îi aud vocea cum îmi pune o sumedenie de întrebări. El mă toacă ca pe o varză”, a spus victima.


Femeia de 57 de ani se teme că făptașul va fi eliberat, iar ucigașul soțului ei va rămâne nepedepsit.

„Am auzit că se vorbește prin sat că el (tatăl băiatului – notă red.) a dat 100 de mii de lei, și o să mai dea, doar să-și scoată băiatul. Se tărăgănează procesul ca să se împlinească acel an de zile, pentru că nu pot să-l țină închis mai mult de un an în penitenciar, și să-i dea drumul acasă”, a adăugat Valentina Păucă.

Și locuitorii din sat se tem că tânărul va scăpa basma curată din cauza justiției corupte din Republica Moldova.


„Lumea încă este speriată și crede că legea o să facă dreptate. Credem că nu o să-l elibereze, că la noi acum așa e. Vin de prin Italia, Portugalia, dau bani și totul se închide. Toată lumea așteaptă să fie pedepsit, că lumea se teme de el.”

„Dacă o să dea bani o să-l scape, dacă nu o să dea nu o să-l scape, dar Dumnezeu de sus nu-l va ierta. Omul te iartă, dar Dumnezeu nu iartă. Pentru ce-ai făcut, trebuie să răspunzi.”

Potrivit procurorului de caz, dosarul este examinat de instanța de judecată de aproximativ cinci luni. Până acum au fost audiați doar șase martori din cei zece.


„Din partea inculpatului se întreprind toate măsurile pentru a fi tergiversată cauza penală. Chiar la ultima ședință, acesta nu dorea să iasă din celulă pentru a se prezenta în instanța de judecată, fără a avea careva motive întemeiate. Totodată, s-a constatat că odată s-a îmbolnăvit de COVID-19 judecătorul, apoi apărătorul inculpatului a fost bolnav. Astfel, am ajuns la nouă luni de zile”, a declarat procurorul Pavel Guida.

Cristian Lefter este învinuit de infracțiuni grave, care pot fi pedepsite cu închisoare de până la 20 ani. Tânărul pledează nevinovat.


„Nu recunoaște nici un capăt de acuzare. Persoana nu este mulțumită că se deține în stare de arest și dorește să fie eliberată. Împreună cu apărătorul au cerut instanței de judecată ca să fie înlocuită măsură de arest preventiv pe o măsură mai blândă, arest la domiciliu”, a adăugat procurorul.

La rândul său, judecătorul de caz a menționat că examinarea dosarului penal se desfășoară conform procedurilor legale.

„Cauza penală a parvenit în instanța de judecată în luna mai 2020. La etapa de urmărire penală nu sunt disponibilă să vă ofer careva informații. Din luna mai a parvenit în instanța de judecată. Nu este o tergiversare pentru examinarea acesteia, ea se examinează conform procedurii. Pot să vă asigur că această cauză se examinează și se audiază părțile. Ea se află la etapă cercetărilor”, a spus Cristina Rîmari.

Amintim că, acum zece luni, un bărbat de 54 de ani a decedat în urma multiplelor lovituri de cuțit aplicate de la nepotul său. Soția acestuia s-a ales și ea cu mai multe plăgi. Cei trei au servit băuturi alcoolice, iar când tânărul a cerut bani, întrei ei s-a iscat o ceartă, care s-a transformat în violențe sângeroase.

Moldova

Adrenalină cu iz penal: Un tânăr din raionul Hîncești ar fi furat două mașini, într-o singură zi. Uneia i-a dat foc

Adrenalină cu iz penal: Un tânăr din raionul Hîncești a ajuns pe mâna poliției după ce ar fi furat două mașini, într-o singură zi.

Publicat

Mai mult, uneia i-ar fi dat foc. Este vorba despre un tânăr de 26 de ani, care a fost reținut de poliție și este suspectat de răpirea a două automobile, la doar câteva ore distanță.

Tânărul ar fi furat întâi o mașină din localitatea Cărpineni, după care a dus vehiculul pe un câmp unde l-ar fi incendiat.

La câteva ore distanță, suspectul s-ar fi încumetat să răpească un microbuz, de această dată din localitatea Pereni, pe care l-a abandonat ulterior în raionul Călărași.


În ambele cazuri autoturismele erau parcate la porțile proprietarilor și aveau cheile în contact.

Bărbatul s-a dovedit a fi recidivist, iar dacă va fi găsit vinovat în acest caz riscă până la patru ani de pușcărie.


Citește mai departe

Moldova

Razii masive în trafic. inspectorii de patrulare au ieșit pe traseele din raionul Hîncești și au luat „la puricat” sute de șoferi

Razii masive în trafic. Inspectorii de patrulare au ieșit pe traseele din raionul Hîncești și au luat la puricat sute de șoferi.

Publicat

Controalele inopinate au avut drept scop depistarea șoferilor băuți sau celor, care se află la volan sub influența substanțelor psihotrope. Trași pe dreapta au fost și conducătorii auto care depășesc limita de viteză sau cei care se eschivează de la achitarea amenzilor rutiere.
În timpul raziilor de control oamenii legii au constatat 33 de contravenții. Într-unul dintre cazuri este vizat un motociclist, care a fost sancționat pentru mai multe încălcări, inclusiv pentru aflare în stare de ebrietate la ghidonul motocicletei.

Motociclistul a fost stopat de către polițiști pe o stradă din localitatea Voinescu. Pe lângă faptul că testarea alcoolscopică a demonstrat că acesta se afla în stare de ebrietate, cu o concentrație de 0,62 miligrame per litru de alcool în aerul expirat, acesta nu deține nici permis de conducere.

Mai mult, bărbatul nu avea acte de înmatriculare a motocicletei și nu avea nici cască de protecție.
În cele din urmă, mijlocul de transport a fost ridicat și transportat la parcarea specială. În același timp, motociclistul este documentat penal pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate cu grad avansat.



Citește mai departe

Moldova

Conflict cu focuri de armă în centrul capitalei: Totul a început după ce doi clienți ai unui local au refuzat să plătească nota

Conflict cu focuri de armă în centrul capitalei. Doi indivizi băuți s-au luat la bătaie cu agenții unei firme private de pază și totul din cauza că refuzau să achite nota de plată în localul unde și-au petrecut timpul. Pentru că oaspeții erau agresivi, angajații localului au chemat paza la fața locului.

Publicat

Ulterior însă spiritele s-au încins, bărbații devenind agresivi și înjurând agenții de securitate.

Afară însă a început o adevărată altercație între agenți și cei doi bărbați, iar unul dintre ei a tras un foc de armă de avertizare pentru a calma spiritele.

La fața locului a fost chemată și poliția, iar cei doi bărbați au fost imobilizați și escortați la Inspectorat pentru audieri. Oamenii legii au inițiat o anchetă pe acest caz pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, iar cei doi au fost reținuți pentru 72 de ore.


Investigațiile pe caz continuă.


Citește mai departe

topul săptămânii