Rețele de socializare

Diaspora

Moldovean de 40 de ani decedat în urma unui accident pe o automagistrală din Irlanda

Un moldovean și-a pierdut viața în urma unui accident de pe o automagistrală din Dublin, Irlanda.

Publicat

Accidentul a avut loc pe 21 septembrie în jurul orei 10:00. Bărbatul a murit după ce automobilul său a fost tamponat frontal dă către o altă mașină care se deplasa neregulamentar.

Potrivit forțelor de ordine irlandeze, la un moment da șoferul împreună cu un pasager a ieșit pe contrasens și s-a izbit violent în automobilul condus de moldovean care circula regulamentar. La volanul acestuia se afla un bărbat de 40 de ani și care de 10 ani era stabilit cu traiul în Irlanda.

Acesta la fel avea un prieten în calitate de pasager. Ca urmare, impactul a fost atât de violent încât conaționalul nostru a decedat pe loc.


Pasagerul acestuia, a primit răni grave și a fost transportat la spital în stare critică. Celelalte persoane nu au suferit răni grave.

Potrivit poliției irlandeze, cazul se cercetează.

echipa.md


Advertisement

Diaspora

Un șofer din R. Moldova, împușcat în Italia de un coleg invidios: „A primit cel mai nou camion, iar eu îl conduc pe cel mai vechi”

Un caz șocant a avut loc vineri după-amiază, 15 martie, la Brivio, în provincia Lecco (Lombardia) din Italia, când un șofer de camion de circa 60 de ani din Calabria și-a împușcat un coleg de muncă din invidie.

Publicat

Victima, un bărbat moldovean de aceeași vârstă, a fost rănit la umăr, informează La Repubblica, citat de Deschide.MD.

Conform declarațiilor făcute autorităților, atacatorul a fost mânat de invidie, deoarece colegul său moldovean, care era ultimul sosit în companie, a primit un camion mai nou și mai frumos, în timp ce el era nevoit să conducă un vehicul mai vechi și într-o condiție mai proastă.

„Este nou-venit și i-au repartizat camionul cel mai nou și mai frumos, în timp ce eu îl conduc pe cel mai vechi”, a mărturisit atacatorul în fața autorităților.


Șoferul italian și-a împușcat colegul la sfârșitul orelor de lucru, în parcarea companiei de transporturi.

După ce a fost rănit, moldoveanul a reușit să se deplaseze la spitalul din Lecco. Acolo, medicii au constatat că glonțul trecuse prin umărul său, ratând la limită artera subclaviculară, o zonă extrem de sensibilă.

După incident, agresorul a încercat inițial să minimizeze gravitatea actului său, susținând că intenția sa a fost doar cea de a-și speria colegul, și a dezvăluit că s-a debarasat de arma folosită, demontând-o și aruncând piesele în locuri diferite. Cu toate acestea, ulterior a recunoscut motivul real al atacului său.


Victima a depus plângere la autorități, care au reușit să-l localizeze pe atacator și să-l pună sub acuzare, deși acesta a rămas în libertate în așteptarea investigațiilor suplimentare pentru a determina dacă există și alte motive sau dispute anterioare care au contribuit la acest act violent.

Autoritățile continuă investigațiile pentru a asigura o înțelegere completă a circumstanțelor și pentru a determina măsurile legale adecvate în acest caz.


 

Citește mai departe

Diaspora

Un moldovean de 19 ani a fost înjunghiat mortal în Italia. Poliția a reținut 5 indivizi

Moarte învăluită în mister. Un moldovean de 19 ani a fost înjunghiat mortal în Italia. Tragedia s-a întâmplat în noaptea de 13 spre 14 martie, în apropierea gării centrale din Florența.

Publicat

imagine simbol

Potrivit presei italiene, tânărul a fost găsit de către trecători, care au alertat imediat poliția și ambulanța. Imediat la fața locului s-au deplasat forțele de ordine și o echipă de medici, care a preluat tânărul și l-a transportat la un spital din apropiere. Din nefericire, medicii nu i-au putut salva viața, tânărul decedând la scurt timp.

Autoritățile italiene au pornit un dosar penal. În urma măsurilor speciale de investigație, mai multe persoane au fost reținute de polițiști pentru interogatorii. La moment,cinci tineri au fost duși la sediul poliției pentru a fi audiați.

Printre ei ar fi și acel care l-a înjunghiat pe tânărul moldovean.


Tot presa din Italia scrie că una dintre posibilele cauze de la care a izbucnit conflictul între suspecți și victimă ar fi legată de droguri. Cercetările continuă.


Citește mai departe

Diaspora

Moldoveni, implicați într-un dosar de proxenetism și trafic de droguri în Italia. Gruparea criminală, destructurată

Opt persoane au fost reținute de autoritățile italiene, fiind suspectați de proxenetism și trafic de droguri în orașul Bergamo din Italia. Printre membrii grupării se numără cetățeni italieni, albanezi, brazilieni, dar și moldoveni.

Publicat

Indivizii, cu vârste cuprinse între 33 și 65 de ani, identificau victimele, care s-au dovedit a fi atât italiene, cât și cetățene străine, și le obligau să se prostitueze. Totodată, aceștia obligau femeile să vândă droguri clienților, scrie Deschide.MD. 

Operațiunea a pornit în urma unei plângeri depuse de o tânără forțată să se prostitueze.

Astfel, în dimineața zilei de miercuri, 13 martie, au reușit să obțină măsuri preventive în privința celor opt. Cinci au fost plasați în arest, iar trei – eliberați sub control judiciar. Aceștia sunt cercetați pentru proxenetism, șantaj și trafic de droguri.


Citește mai departe

topul săptămânii