Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Doi tineri cu un comportament nefiresc, filmați pe o stradă din Chișinău. Martorii: ar fi fost drogați

Doi tineri au fost surprinşi în timp ce aveau un comportament nefiresc într-o curte dintr-un bloc de locuit din sectorul Centru al Capitalei.

Publicat

Imaginile au fost surprinse de către un martor ocular şi postate pe o reţea de socializare. Potrivit autorului postării, cel mai probabil tinerii ar fi drogaţi. Acesta a apelat la serviciul 112 pentru a interveni la faţa locului.

Deocamdată nu se cunoaște dacă oamenii legii au reușit să-i identifice pe cei doi tineri.

Publika.md


Moldova

/VIDEO/ Au intrat în foc, la propriu: 28 de pompieri au trecut testul la rezistență

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, 28 de salvatori și pompieri din mai multe subdiviziuni ale instituției au trecut testul de rezistență la foc, după ce au absolvit cursul de instruire inițială.

Publicat

În cadrul antrenamentelor aceștia și-au testat limitele după ce au intrat în camera de temperatură și fum. Pompierii au fost pregătiți de 6 formatori, care i-au instruit teoretic și practic timp de două săptămâni. Pe parcursul formării, pompierii au învățat cum să intervină în zone periculoase, dar și cum să folosească echipamentul din dotare și aparatele izolante cu aer comprimat. Mai mult, instructorii le-au oferit deprinderi privind intervenția în focare, dar și depășirea fricii de temperatura înaltă și fum.

Exercițiile practice s-au desfășurat într-un container special unde temperatura în focar ajunge la 500 de grade Celsius. Tot aici fumul emanat duce vizibilitatea grupului de intervenție la minim. În aceste condiții, noii pompieri trebuie să reziste și să intervină constructiv în echipă pentru salvarea persoanelor și depășirea obstacolelor.

Camera de foc reprezintă un modul de instruire performant pentru ridicarea nivelului de performanță a angajaților IGSU. Potrivit instituției fiecare pompier poate merge în intervenție, doar după absolvirea cursului inițial de pregătire a protectorilor împotriva gazelor și fumului.


Citește mai departe

Moldova

Om de afaceri, trimis în judecată pentru tentativă de contrabandă cu valută

Directorul unei companii imobiliare va compărea pe banca acuzaților pentru tentativă de contrabandă cu valută, estimată la peste 1,7 milioane de lei.

Publicat

Procuratura raionului Hîncești a finalizat și expediat în judecată dosarul de învinuire a acestuia.

Acțiunile ilicite ale inculpatului au fost deconspirate pe 11 noiembrie curent, de către inspectorii vamali ai Postului Vamal Leușeni, în momentul în care acesta încerca să scoată, prin contrabandă, din Republica Moldova suma de 84 450 euro.

Fiind audiat de procurori, acesta a refuzat să dea declarații, făcând uz de acest drept procesual.


În cadrul acțiunilor de urmărire penală mijloacele valutare depistate au fost indisponibilizate prin aplicarea sechestrului, cu dispunerea lor pe contul Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA.

Inculpatul este cercetat în stare de libertate, având interdicția de a părăsi țara.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Un microbuz de rută a luat foc din mers, la Comrat

Astăzi dimineață, în jurul orei 08:00, pe o stradă din orașul Comrat, ofițerii de patrulare aflați la menținerea ordinii publice au observat un automobil de rută urbană, care a luat foc în timp ce se deplasa.

Publicat

Inspectorii de patrulare imediat au intervenit și au acordat ajutor șoferului microbuzului pentru a scoate în siguranță pasagerii.

La fața locului a fost solicitată grupa IP Comrat și angajații IGSU.

Nici o persoană nu a avut de suferit.

echipa.mdCitește mai departe

topul săptămânii