Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Au furat o mașină, au dat cu e într-un gard, apoi au ascund-o într-un garaj părăsit. Pățania a doi minori

Doi minori în vârsta de 14 și 15 ani au furat o mașină veche din curtea unui bărbat pentru a se plimba.

Totul s-a petrecut pe data de 19 mai în orașul Bender, după ce stăpânul autovehiculului a lăsat mașina parcată în ograda sa, fără să blocheze ușile și lăsând cheile în ea. După ce s-au plimbat un pic cu mașina cei doi băieți nu s-au isprăvit cu volanul și au intrat într-un gard, după care au încercat să ascundă mașina într-un garaj abandonat. Automobilul a fost depistat în timp de 24 de ore, iar după identificarea și reținere făptașilor, în momentul audierii minorii și-au recunoscut fapta.

Cu privire la infracțiunea comisă, a fost inițiat un proces, iar milițienii din regiune urmează să stabilească circumstanțele.

echipa.md


Moldova

Descoperire macabră la Soroca. A alunecat și a căzut în fântână

Cadavru găsit în fântână, la Văsălcău, raionul Soroca

Descoperirea a fost făcută astăzi, 25 mai, vizibil fără semne de moarte violentă, transmite Telegraph.md.

Potrivit oamenilor legii, victima s-ar fi alunecat și a căzut în fântână.

Alte circumstanțe urmează a fi stabilite de către polițiști.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Șoferii vehiculelor de mare tonaj, dar și transportatorii de mărfuri și pasageri, luați la ochi de ANTA

În scopul protecției și utilizării corecte a drumurilor publice de către operatorii de transport rutier, precum și pentru combaterea transportului ilicit de mărfuri, colete și persoane, în perioada 18 – 22 mai 2020, inspectorii Agenției au organizat mai multe operațiuni de monitorizare și control a transportului cu vehicule rutiere pe drumurile și traseele naționale, în vederea respectării masei totale maxime admise, maselor maxime admise pe axe și/sau dimensiunilor maxime admise.

Astfel, în perioada vizată, au fost depistate multiple încălcări admise de către conducătorii auto, cât și operatorii de transport rutier: depășirea masei totale maxime admise a autovehiculului, transportarea încărcăturilor fără deținerea autorizației speciale pentru transporturile cu greutăți și/sau dimensiuni ce depășesc limitele admise, transportarea încărcăturilor neacoperite cu prelată, transportul ilicit de persoane, mărfuri și colete, etc.

În rezultatul acțiunilor de control, inspectorii Agenției au întocmit 84 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în mărime de 5657 unități convenționale. Totodată, au fost întreprinse măsuri de constrângere prin suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier, fiind întocmite 30 procese-verbale de reținere a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare şi a certificatelor de înmatriculare.

În acest sens, Agenția atenționează operatorii de transport rutier că în conformitate cu prevederile art. 621 alin. (1) al Codului transporturilor rutiere nr. 150 din 17.07.2014, este interzisă efectuarea transportului cu vehicule rutiere, înmatriculate în Republica Moldova sau în alte state, pe drumurile publice cu depășirea masei totale maxime admise, maselor maxime admise pe axe și/sau dimensiunilor maxime admise prevăzute de Legea drumurilor.Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Șofer cu fițe de „POLICE”

Un șofer și-a decorat vehiculul cu simboluri interzise și se dădea tare pe străzile capitalei. Mașina lui, cu decor specific a atras atenția poliției rutiere.

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a fost sancționat de forțele de ordine, pentru încălcarea regulilor de exploatare a autoturismului.

Automobilul la volanul căruia se afla suspectul a fost decorat cu inscripția POLICE, iar pe mașină a fost instalat un dispozitiv luminos de tip LED, care improviza un giratoriu. Mașina a fost oprită în timp ce se deplasa pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei. Ca urmare, forțele de ordine i-au retras plăcuțele de înmatriculare de la automobil. Totodată, șoferul s-a ales și cu o amendă de 1000 de lei și trei puncte de penalizare pentru încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției cere conducătorilor auto să respecte toate regulile de circulație, în caz contrar aceștia vor fi sancționați conform prevederilor legislației în vigoare.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii