Rețele de socializare

Moldova

Doi bărbați, prinși la vânat ilegal. Au reușit să împuște un fazan

Doi bărbați cu vârste cuprinse între 35 și 60 ani, locuitori ai satului Drăgușenii Noi, raionul Hîncești au fost prinși că vânau ilegal.

În seara zilei de 21 mai 2020, o patrulă de polițiști care efectua razii de patrulare în extravilanul comunei Bobeica din raionul Hîncești au depistat două persoane ce aveau asupra sa două arme de vânătoare, patru cartușe și un fazan împușcat.

Angajații Inspectoratului de Poliție Hîncești au ridicat de la locul faptei un automobil și două arme de foc de model Toz-63 și IJ-58.

Actualmente bănuiții sunt cercetați în libertate.


Conform art.128 alin.2 Cod Contravențional al RM persoana vinovată de săvârșirea infracțiunii „Vânatul ilegal” se sancţionează cu amendă de la 30 la 60 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 120 la 240 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.


Advertisement

Moldova

/VIDEO/ Un polițist de la IP Botanica şi un complice au cerut 20.000 de euro mită. Reacția MAI

Începând cu luna mai curent, angajaţii Procuraturei Anticorupție, în comun cu ofiţerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în baza materialelor și informației preliminare deținute, au documentat acţiunile pretins ilegale ale angajatului Inspectoratului de Poliţie (IP) Botanica și complicele acestuia.

Astfel, acțiunile infracționale s-au exprimat prin faptul că, angajatul poliției a pretins suma negociată de 20000 EURO. Acesta a susţinut că are influență asupra persoanelor publice din cadrul organelor de drept, în scopul mușamalizării examinării și neatragerii la o eventuală răspundere pentru acțiunile de escrocherie a unui cetăţean. Ulterior, funcţionarul IP Botanica şi intermediarul au primit, în 3 tranșe, mijloace financiare în sumă de 7350 EURO.

La data de 22.05.2020, de către angajații SPIA al MAI, în comun cu Procuratura Anticorupție, în cadrul cauzei penale, au fost reţinuţi angajatul IP Botanica și complicele acestuia.

În consecinţă, au fost efectuate percheziții corporale, în automobilele și domiciliile bănuiţilor. În rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate mijloace financiare obţinute ilicit.


Ulterior, vor fi efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii implicării şi altor persoane complice la caz.

În acest context, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor. Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde la implicare în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.


Citește mai departe

Moldova

Peste 500 de nenorociri au fost înregistrate la locul de muncă în perioada 2018-2019.

Căderile de la înălțime reprezintă peste 30 la sută din totalul tragediilor produse la locul de muncă în această perioadă.

Din numărul total de accidente 33 au fost soldate cu deces, iar 26 au avut urmări grave. Datele au fost prezentate de Inspectoratul de Stat al Muncii, transmite Publika.md

Statisticele arată că cele mai multe cazuri au fost înregistrate în domeniul administraţiei publice şi apărare – 129 la număr, urmat de industria prelucrătoare cu 100 de cazui. În activitatea de comerţ cu amănuntul şi ridicata au avut de suferit 62 de muncitori, iar în domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale – 49 de angajaţi. 39 de persoane au fost accidentate în activităţi de transport şi depozitare.

Datele arată că cele mai multe persoane care şi-au pierdut viaţa la datorie, munceau în domeniul transportului, construcţiilor şi agriculturii.


Cât priveşte împrejurările nenorocirilor, căderile de la înălțime au provocat cele mai multe accidente, 173 la număr, dar şi cele mai multe decese. 14 s-au soldat cu moartea salariaţilor. Alţi 144 de angajaţi au fost striviţi sau loviţi de utilaje.

De asemena, 14 oameni au avut de suferit din caza contactului cu obiecte periculoase, iar 17 muncitori au fost accidentaţi din cauza unui atac premeditat. Restul au fost accidentaţi în diverse circumstanţe.

 


Citește mai departe

Moldova

Descoperire macabră la Soroca. A alunecat și a căzut în fântână

Cadavru găsit în fântână, la Văsălcău, raionul Soroca

Descoperirea a fost făcută astăzi, 25 mai, vizibil fără semne de moarte violentă, transmite Telegraph.md.

Potrivit oamenilor legii, victima s-ar fi alunecat și a căzut în fântână.

Alte circumstanțe urmează a fi stabilite de către polițiști.


Citește mai departe

topul săptămânii