Rețele de socializare

Moldova

Acccidente de groază, în weekend. Ambulanțele au fost solizitate în 78 de situații de risc

În perioada 30 septembrie – 6 octombrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 78 de solicitări pentru acordarea primului ajutor calificat persoanelor, care au avut de suferit în urma accidentelor rutiere. 148 de persoane s-au ales cu diverse traumatisme, 131 de pacienți au fost transportați la instituțiile medico-sanitare.

Publicat

Pe data de 30 septembrie, ora 14:09 la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate mai multe solicitări cu privire la accidentul rutier produs la intersecția străzilor Onisifor Ghibu cu Alba Iulia cu implicarea unui troleibuz de pe ruta 21 și unui automobil de marcă Porsche. La accidentul dat au fost alocate 13 echipe AMU Chișinău: 7 echipe de la SAMU Centru și 6 de la SAMU Buiucani. În urma impactului au avut de suferit 18 persoane. Un bărbat a decedat pe loc, în urma politraumatismelor incompatibile cu viața. Alți pacienți s-au ales cu diverse traumatisme, ulterior au fost transportați la spital.

Pe data de 4 octombrie, ora 11:52, la I.P. „Serviciul național unic pentru apeluri de urgență 112” a fost recepționat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor implicate în accidentul rutier, produs în apropierea localității Fundul-Galbenei, raionul Hîncești, cu implicarea unui maxi taxi și a unui autoturism. La deservirea victimelor au fost implicate echipele din SAMU Hîncești; PAMU Bujor; PAMU Bobeica, SAMU Ialoveni și PAMU Bardar. S-a acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital la 22 de pacienți cu diverse traumatisme, care ulterior au fost transportați la la UPU al IMSP Spitalul Raional Hîncești.
Pe data de 5 octombrie, în timpul transportării pacientului la SR Drochia, ambulanța defectatându-se, a staționat pe marginea carosabilului cu semnalele speciale de avertizare luminoase – girofar, becuri. Echipa SAMU Drochia, aflîndu-se în autoambulanță cu pacientul, în timpul staționării din contrasens a fost lovită frontal de un autovehicul, care se deplasa cu o viteză excesivă.

Șoferul automobilului a fost în stare de ebrietate. La fața locului s-au deplasat 3 echipe de asistență medicală. În urma impactului, șoferul ambulanței Banaru Valeriu Constantin, a primit un politraumatizm critic incopatibil cu viața. A fost constatat deces până la sosirea AMU.
Pe data de 5 octombrie, la orele 18:21, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate solicitări pe adresa Dacia colț cu Băcioii Noi, cu privire la accidentul rutier soldat cu mai multe victime. Pentru acordarea ajutorului medical de urgență persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului rutier au fost antrenate 6 ambulanțe: 5 echipe SAMU Botanica și echipa reanimare SAMU Centru. Echipele Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au deservit 10 persoane, toți au fost transportați la spital: 7 copii și 3 maturi.


IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească îndeamnă cetățenii să respecte Regulamentul circulație rutiere, pentru a evita situații de criză, când viața pacientului se află în pericol. Purtați centura de siguranță, aceasta vă poate salva viața. Nu urcați la volanul mașinii când sunteți sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Nu depășiți viteza maximă admisă și distanța între vehicole pe bandele de circulație. Aveți grijă de siguranța și sănătatea dumneavoastră. Să nu uităm – acasă toți suntem așteptați de cei dragi!


Moldova

Tragedie de neimaginat în capitală: Un copil de 8 ani s-a împușcat din arma tatălui său

Aseară, în jurul orei 22:30, polițiștii de la Ciocana au fost sesizați de părinții unui copil despre faptul că fiul lor de 8 ani s-ar fi sinucis prin împușcare.

Publicat

La fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că părinții minorului ar fi ieșit afară, iar băiatul a rămas singur acasă.

Când s-au reîntors, părinții au depistat cadavrul băiatului și imediat au alertat poliția.

Corpul neînsuflețit al copilului a fost examinat de către medicul legist. La fața locului a fost solicitată și Secția specializată a Centrului tehnico-criminalistic și Expertize judiciare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


În urma verificărilor s-a constatat că pistolul de model Baikal 442 era deținut legal de tatălui minorului şi era păstrat în safeu, iar băiatul ar fi găsit cheia și a avut acces la armă.


Citește mai departe

Ediție TV

Au exploata o femeie cu dizabilități timp de 16 ani: Un bunic, un fiu și un nepot reținuți de polițiștii moldoveni și români

A fost exploatată timp de 16 ani. Polițiștii moldoveni, cu suportul colegilor din România au demascat activitatea a trei bărbați din Nisporeni, bunic, tată și nepot, care au impus începând cu anul 2008 și până în prezent, o femeie cu dizabilități să cerșească în diverse țări.

Publicat

Victima are 43 de ani, și așa cum avea doi copii de crescut, situația materială fiind extremă, bunicul, care are acum 63 de ani, a convins-o să meargă la cerșit în afara Moldovei. De-la lungul anilor, schema a fost preluată de feciorul acestuia, de 42 de ani, iar ulterior – de nepot în vârstă de 21 de ani.

Primul reținut a fost feciorul pe teritoriul județului Suceava din România. În aceeași casă, a fost depistată și femeia-victimă. Ulterior, bunicul și nepotul au fost reținuți în raionul Nisporeni.

Cercetările arată că în toți acești ani victima a fost exploatată în mai multe state din Europa, inclusiv în România și Lituania, dar și în Rusia.


Potrivit informațiilor preliminare, activitatea infracțională le aducea zilnic 400-500 euro, din cerșitul femeii care era prezentată în stradă și la centre comerciale, cu o pancartă pe care scria: „Oameni buni, ajutați-mă să adun bani pentru protezarea picioarelor.”

Ca să evite investigații pentru trafic de persoane, un membru de familie al bănuiților s-a căsătorit fictiv cu victima. Investigațiile continuă.

 


Citește mai departe

Moldova

Viețile pasagerilor – în pericol! Un șofer de autobuz urban prins băut la volanul vehiculului de rută

Strigător la cer. Un șofer de autobuz urban a fost depistat la volan în stare de ebrietate.

Publicat

S-a întâmplat în data de 23 aprilie, în jurul orei 13.00, pe una din străzile capitalei. Un echipaj de poliție care monitoriza traficul rutier în zonă ar fi observat manevrele periculoase efectuate de șofer în trafic, așa că au oprit autocarul.

La volan se afla un bărbat în vârstă de 62 de ani, iar în autobuz erau și mai mulți pasageri. Simțind miros de alcool, polițiștii au decis să-l supună pe conducător etilotestului, iar rezultatele au fost de 0.47 mg/l alcool în aerul expirat.

La fața locului a fost chemat în scurt timp un alt șofer, care a transportat pasagerii în siguranță la destinație, iar conducătorul băut s-a ales cu dosar penal. Cazul este documentat de IP Ciocana.



Citește mai departe

topul săptămânii