Rețele de socializare

Ediție TV

Noi detalii despre jaful de la MAIB: Se pare că hoții au furat 60.000.000 de lei

Noi detalii despre jaful de la filiala unei bănci din Chișinău. Se pare că prejudiciul adus victimelor este de 60.000.000 de lei, și nu de 30.000.000, cu s-a anunțat anterior.

Potrivit ziarului de gardă, care-l citează pe șeful adjunct al Inspectoratului Național de Investigații, Alexei Laza, până în prezent, 51 de persoane au declarat că le-au fost furate boxele cu bani și bunuri agonisite de o viață. Potrivit lui Laza, jaful a fost unul aproape perfect. Hoții nu au lăsat nicio urmă. În prezent, nu există niciun suspect. Agenția de pază angajată la filiala băncii a refuzat să facă careva declarații, scrie ziarul de gardă. Amintim că, în noaptea de cinci spre șase iulie, una dintre filialele băncii, aflată pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei a fost spartă și au fost furate 84 de boxe de siguranță.

Poliția presupune că o parte din vină o are firma responsabilă de securitate. În replica, administrația băncii afirma că firma responsabilă de securitate ar fi fost licențiată de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, nu confirmă nici informația anunțată anterior de poliție cu referire la suma care ar fi fost furată din cele 84 de casete. Banca jefuită a promis celor care și-au pierdut banii câte o recompensă de jumătate de milion de lei. Clienţii păgubiţi sunt invitați să depună cereri de compensare, iar înainte de asta, să depună o declaraţie la poliţie.


Totodată, administrația băncii a mai promis un milion de lei celor care dețin informații și sunt gata să ofere date despre presupușii hoți. Pe cazul dat, a fost pornită o cauză penală pentru furt în proporții deosebit de mari, iar acum forțele de ordine încearcă să dea de urmele hoților.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Minor rănit în accident, la Tohatin

Un minor de șase ani a fost rănit și a ajuns la spital, după ce mașina în care se afla s-a tamponat cu un alt autoturism. Coliziunea între vehicule s-a produs în comuna Tohatin din Chișinău, în jurul orei 12.20.

Imaginile de la fața locului au fost postate pe o rețea de socializare. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că la fața locului, oamenii legii au stabilit că un autoturism, condus de un tânăr de 28 de ani, având la bord un copil de șase ani, ar fi ieșit la depășire pe contrasens și a tamponat un alt autoturism, care se deplasa regulamentar.

La volan se afla un bărbat de 44 de ani. Impactul a fost atât de puternic, încât, atât șoferul de 28 de ani, cât și pasagerul său minor au fost răniți și transportați la spital. Băiatul de șase ani a suferit o contuzie cerebrală și este internat la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.


Celălalt conducător auto n-a pățit nimic. Șoferul care va fi găsit vinovat, riscă 1500 de lei amendă și șase puncte de penalizare. 

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Căutat pentru o crimă deosebit de gravă

Tânărul care apare în imagini este căutat de poliția sectorului Botanica pentru comiterea unei infracțiuni deosebit de grave. Pentru a da de urmele lui, forțele de ordine cer ajutorul cetățenilor.

Deocamdată, nu este clar pentru ce infracțiune este căutat, poliția nu a oferit niciun detaliu. În acest context, persoanele care l-au recunoscut pe tânărul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la 112 sau la numărul de telefon 060 033 397.

Dacă va fi identificat și recunoscut vinovat, acesta va fi pedepsit, conform legii, pentru infracțiunea de care este suspectat. Confidențialitatea surselor de informare este garantată.

echipa.md


 


Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ Moldovean ucis în accident, în Rusia

Grav accident rutier în orașul Sankt Petersburg din Rusia. Un tânăr moldovean, de 28 de ani, care lucra taximetrist, a murit după ce un șofer băut a accidentat autoturismul acestuia.

Presa din Rusia scrie că totul s-a întâmplat în seara de 13 iulie, într-o suburbie a orașului. Imaginile cu momentul impactului au fost surprinse de camerele de supraveghere din preajmă. Atenție, imagini cu impact emoțional. Din secvențele video se vede cum moldoveanul ar fi oprit la culoarea roșie a semaforului.

În acel timp, un alt șofer venea cu viteză din spate și a spulberat, la propriu, mașina din fața lui. În urma accidentului teribil, șoferul mașinii de taxi a murit pe loc. la fața locului au intervenit și pompierii.


Tânărul avea în mașină și o pasageră în mașină, care, din fericire, a scăpat cu viață. Oamenii legii din Rusia investighează cazul.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii