Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Potop în capitală

Ploaia care a început în această noapte și continuă până în prezent a făcut prăpăd în capitală. Mai multe străzi au fost inundate, beciurile oamenilor s-au umplut cu apă, iar șoferii abia de reușesc să se isprăvească cu ghidajul.

La Budești, un conducător auto nu a reușit să se mențină cu mașina pe traseu și s-a răsturnat într-un șanț. Cel mai probabil, acesta nu a ținut cont de condițiile meteo. La fața locului a venit poliția pentru a documenta cazul. Iar sectorul Buiucani din capitală arată de parcă ar fi un râu imens. Pe internet au apărut imagini apocaliptice surprinse în sectorul de un locatar. Din imagini se vede cum un bărbat, care merge pe drum este, până la jumătate în apă.

DIN DECLARAȚIILE MARTORULUI:

Uitați-vă, un bărbat merge, el este, pur și simplu, pe jumătate în apă. Iar microbuzele de rută, care s-au parcat acolo, de fapt, trebuie să staționeze acolo. Acolo este stația terminus.

Din imaginile video se observă și mai multe țevi, care plutesc pe apă, iar mașinile și microbuzele încearcă să se deplaseze prin râurile formate pe drumuri. Internauții au făcut haz de necaz și au comparat situația de pe străzile Chișinăului cu un joc pe calculator.

DIN DECLARAȚIILE MARTORULUI:

Băieți, așa și trăim. Țevile, plutesc, mașinile, la fel. Putem să ne amintim de jocul ”GTA vice city” , mașinile pot merge pe apă. Cam așa, da? Bine ați venit în sectorul Buiucani.

Ploaia a fost simțită nu doar de cei care s-au pomenit afară, dar și cei care s-au pornit la serviciu  cu troleibuzele de rută. Apa a pătruns în vehicule, ia pasagerii nu puteau urca, fără a se uda la picioare.

Ploaia a inundat nu doar drumurile, dar a pătruns și în beciurile oamenilor. Pompierii au intervenit pe strada Cornului din Sectorul Buiucani, pentru a evacua apa din subsolul unui bloc locativ.

Iar la Strășeni, ploaia a inundat sediul procuraturii raionale. De ajutorul salvatorilor a fost nevoie și în raionul Criuleni, unde apa a pătruns în mai multe gospodării. Pentru a preveni situațiile de risc, șoferii sunt îndemnați să nu pornească la drum dacă nu există o strictă necesitate, să circule cu viteză redusă și să dea dovadă de vigilență maximă. În situații de risc, orice persoană se poate adresa după ajutor la numărul scurt 112.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Pescuit cu final tragic

Pescuit cu final tragic, la Drochia. Un bărbat a fost electrocutat în timp ce încerca să arunce undița în apă.

Potrivit ofițerului de presă de la IP Drochia, Ina Moscaliuc, polția a fost alertată azi dimineața, la ora 05.00, precum că un bărbat în vîrstă de 36 de ani, locuitor al satului Chetrosu,  Drochia a plecat la pescuit împreună cu nepotul său în vîrsă de 18 ani, la bazinul acvatic situat în extravilanul din sat. Nicoreni, Drochia.

În timp ce bărbatul arunca sculele în bazinul acvatic, din neatenție a atins cu cîrligul undeței firele de electricitate de înaltă tensiune, în urma acestui fapt bărbatul a fost electrocutat și a decedat pe loc.

La moment se petrec măsuri de ivestigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor pe cazul dat.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Și-au luat mașină din bani furați

Au spart o casă și au furat bunuri de jumătate de milion de lei, ulterior au vândut tot ce au furat, iar din banii obținuți și-au cumpărat o mașină și o motocicletă. Este isprava a doi adolescenți, de 18 și, respectiv, 19 ani, din raionul Hâncești.

Potrivit poliției, totul s-a întâmplat în data de 25 mai, pe strada Ialoveni din sectorul Centru al capitalei. Cei doi ar fi spart geamul locuinței, atunci când proprietara era plecată, și au intrat în casă. Ulterior, ar fi furat 46.000 lei, 14 000 euro, un telefon mobil, o tabletă, un ceas de firmă, dar și mai multe bijuterii din aur și argint, în valoare totală de peste 450.000 de lei. Când a venit acasă și a văzut că-I lipsesc toate lucrurile de preț, proprietara a chemat poliția. Forțele de ordine au ridicat filmările de pe o cameră video, care i-a surprins pe cei doi suspecți.

La scurt timp, cei doi au fost reținuți de ofițerii de la FULGER, în apartamentul pe care-l închiriau. Acasă la suspecți au fost depistate doar o parte din bunurile furate. Întrebați unde sunt restul banilor și lucrurilor, cei doi ar fi declarat că și-au cumpărat o mașină, dar și o motocicletă. Acum adolescenții au fost arestați pentru 30 de zile și sunt cercetați penal pentru furt.

Dacă vina lor va fi dovedită, riscă până la 12 ani de pușcărie.

echipa.md

Citește mai departe

Economice

/FOTO/ Un şef de secţie de la ,, Sfînta Treime” şi încă un medic, reţinuţi pentru MITĂ. Aproape jumătate de MILION de lei, ridicaţi de la ei din cabinete.

Un șef de secție și un subaltern al acestuia de la spitalul „Sfanta Treime” din Chișinau riscă să stea 10 ani după gratii, dupa ce ofițerii CNA au ridicat aproape jumatate de milion de lei.

Aceștia efectuau operații chirurgicale, inclusiv pacienților asigurati, și cereau bani pentru serviciile medicale. Potrivit procurorilor, suspecții împreună cu alţi medici, în perioada lunilor martie – iunie, ar fi pretins sume mari de bani în schimbul unei operații. Ei cereau până la 7 000 lei de la fiecare pacient care urma să fie operat. În urma perchiziţiilor, ofiţerii CNA, au găsit în biroul de serviciu şi la domiciliul medicilor peste 155 de mii de lei, 2 000 de ruble, 8 500 de lire sterline şi 3 000 de dolari, echivaleul a circa jumătate de million de lei.

Aceștia au fost reținuți și se află în detenție la CNA pentru 72 de ore. Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ambii medici, riscă până la 10 ani de pușcărie, cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

Suspecții nu-și recunosc vina și pledează nevinovat.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii