Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Taxi tamponat frontal de un camion

A vrut să evite un accident rutier, dar ae fi provocat altul. Un taximetrist s-a tamponat frontal cu un camion, pe o stradă din sectorul Botanica al capitalei. Totul a avut loc în data de 16 mai, în jurul orei 16.00 la intesecția dintre Grădina Botanică cu strada Salcâmilor.

Șoferul de taxi, implicat în accident, ne-a declarat că ar fi fost nevoit să iasă pe contrasens, deoarece o macara, care se deplasa în fața lui nu putea urca în rampă și se rostogolea înapoi, direct în mașina de taxi.

TAXIMETRISTUL IMPLICAT ÎN ACCIDENT:

La mine în salon erau doi pasageri, dintre care un copil. Pentru a evita impactul, pentru că macaraua nu putea nicicum să pornească și a început să vină spre mine, am început să mă duc în stânga pentru a evita coliziunea și a continua drumul, sau cel puțin, ca să nu fiu tamponat de macara. În rezultat, de pe contrasens, venea tot un camion mare, ZIL. Eu mă aflam cu mașina pe linia care delimitează sensurile de mers. Noi ne-am tamponat chiar pe linia continuă. La fața locului a fost poliția, au înregistrat cazul, dar nu au vrut să recunoască că în fața mea era o altă mașină și că eu am încercat să evit impactul, ei nu au vrut nici măcar să mă asculte.


Impactul nu a fost unul grav pentru autocamionul implicat în accident, de aceea, șoferul de camion ar fi plecat de la fața locului, imediat după ce polițiștii au documentat cazul. Din fericire, nici șoferul autocamionului, nici taximetristul și cei doi pasageri ai săi nu au pățit nimic. Totuși, taxiul a fost grav avariat. Din cauza accidentului, pe porțiunea de drum unde s-a produs accidentul s-a circulat dificil minute bune.

Polițiștii din cadrul secției Accidente Rutiere au înregistrat și documentat cazul.

Forțele de ordine urmează să stabilească toate circumstanțele, iar șoferul care va fi găsit vinovat, riscă amendă de până la 1500 de lei, dar și șase puncte de penalizare.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Șantaj cu secvențe video intime

A făcut rost de pozele intime ale unei femei, apoi a început să o șantajeze cu ele. Potrivit poliției, în total, un bărbat de 49 de ani ar fi cerut de la victimă 400.000 de lei.

Oamenii legii au stabilit că după ce a făcut rost de niște secvențe video în care victima de 49 de ani apare în scene intime, bărbatul a început să o șantajeze pe aceasta că va publica pe rețelele de socializare imaginile date. Victima însă a avut curajul de a se adresa la poliție.

Prin urmare, în data de 29 mai, femeia i-a transmis bărbatului prima tranșă, de 200 de euro. Iar în data de 3 iunie, mascații de la Fulger i-au pus cătușele bărbatului, în timp ce acesta primea a doua tranșă, de 6000 de lei. Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 15 ani de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Plante de cânepă, ascunse în porumb

Operațiunea ,,MAC-2020’’, demarată de către Inspectoratul General al Poliției, în perioada 01 iunie – 31 august, care are drept scop combaterea consumului şi traficului ilicit de droguri, în special al celor de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care se ocupă de cultivarea lor.

Astfel pe data de 04 iunie, ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani, din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor au depistat în com. Trușeni, pe un lot de pământ unde era cultivat porumb, 114 plante de ,,Cannabis’’.

Lotul de pământ apaține unei femei de 46 ani, locuitoare a comunei Trușeni mun. Chișinău. Toate plantele depistate de forțele de ordine au fost smulse, ridicate și sigilate pentru a fi supuse expertizei specializate. În cazul în care femaia ar fi reușit comercializarea acestora, ar fi obținut un profit de circa 60 000 lei.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă închisoare de la 1 la 6 ani.


Totodată, venim cu un apel către cetățeni și autoritățile publice locale să conlucreze cu Poliția și să ne informeze atunci când observă încălcări de acest gen.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Alertă cu bombă la Ambasada Federației Ruse

O nouă alertă cu bombă la Ambasada Federației Ruse. O persoană necunoscută a expediat pe poșta electronică a instituției un mesaj în care era scris că că sediul acesteia este minat. Potrivit oamenilor legii, mesajul a venit în data de cinci iunie, în jurul orei 11.50.

Imediat, un reprezentant al ambasadei a comunicat carabinierilor despre acest fapt. Prin urmare, toată lumea a fost evacuată din instituție, iar zona încercuită. Reprezentanții  ambasadei au verificat zona până la venirea specialiștilor și nu au găsit niciun obiect suspect. Totuși experții au mai efectuat controale suplimentare pentru a se asigura că nu există niciun risc pentru oameni. În cele din urmă s-a constatat că apelul a fost unul fals.

Amintim că în data de întâi iunie a avut loc un caz similar. Și atunci cineva a trimis un e-mail la adresa Ambasadei, în care era scris că sediul va exploda. Poliția a inițiat o cauză și urmează să stabilească dacă autorul ambelor alerte este una și aceeași persoană. Făptașul riscă amendă de până la 25.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității până la 240 de ore sau privațiune de libertate de până la 2 ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii