Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Taxi tamponat frontal de un camion

A vrut să evite un accident rutier, dar ae fi provocat altul. Un taximetrist s-a tamponat frontal cu un camion, pe o stradă din sectorul Botanica al capitalei. Totul a avut loc în data de 16 mai, în jurul orei 16.00 la intesecția dintre Grădina Botanică cu strada Salcâmilor.

Șoferul de taxi, implicat în accident, ne-a declarat că ar fi fost nevoit să iasă pe contrasens, deoarece o macara, care se deplasa în fața lui nu putea urca în rampă și se rostogolea înapoi, direct în mașina de taxi.

TAXIMETRISTUL IMPLICAT ÎN ACCIDENT:

La mine în salon erau doi pasageri, dintre care un copil. Pentru a evita impactul, pentru că macaraua nu putea nicicum să pornească și a început să vină spre mine, am început să mă duc în stânga pentru a evita coliziunea și a continua drumul, sau cel puțin, ca să nu fiu tamponat de macara. În rezultat, de pe contrasens, venea tot un camion mare, ZIL. Eu mă aflam cu mașina pe linia care delimitează sensurile de mers. Noi ne-am tamponat chiar pe linia continuă. La fața locului a fost poliția, au înregistrat cazul, dar nu au vrut să recunoască că în fața mea era o altă mașină și că eu am încercat să evit impactul, ei nu au vrut nici măcar să mă asculte.

Impactul nu a fost unul grav pentru autocamionul implicat în accident, de aceea, șoferul de camion ar fi plecat de la fața locului, imediat după ce polițiștii au documentat cazul. Din fericire, nici șoferul autocamionului, nici taximetristul și cei doi pasageri ai săi nu au pățit nimic. Totuși, taxiul a fost grav avariat. Din cauza accidentului, pe porțiunea de drum unde s-a produs accidentul s-a circulat dificil minute bune.

Polițiștii din cadrul secției Accidente Rutiere au înregistrat și documentat cazul.

Forțele de ordine urmează să stabilească toate circumstanțele, iar șoferul care va fi găsit vinovat, riscă amendă de până la 1500 de lei, dar și șase puncte de penalizare.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Condamnat pentru viol

Încă o condamnare pentru viol. Cu o pedeapsă de 16 ani și 6 luni de pușcărie s-a ales un bărbat din raionul Hâncești, după ce a răpit și violat o minoră de 13 ani.

Din probele prezentate de către procurori, s-a demonstrat că bărbatul în vârstă de 30 de ani ar fi urmărit victima, care mergea spre casă, a imobilizat-o şi a dus-o cu forţa într-o locuinţă părăsită din satul Oneşti, unde a violat-o. Totul s-ar fi întâmplat în august 2018. La scurt timp, după cele întâmplate, fata s-a plâns la poliţie, iar inculpatul a fost arestat.

Totodată, pe lângă pedeapsa cu pușcăria, Curtea de Apel Chișinău îl obligă pe condamnat să achite 28 de mii 500 de lei pentru cheltuielile judiciare. Decizia este cu drept de atac.

Potrivit procurorilor, individul era consăteanul victimei, iar acasă îl așteaptă soția și un copil minor.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Urmările ca în filme, la intrarea în Chișinău. Un bărbat, prins de vameși cu haine de 500.000 de lei în mașină.

Cumpăra haine și accesorii de la piața KM 7 din Odesa, Ucraina, și le aducea, prin contrabandă, în RM. Un chișinăuean este cercetat penal de către inspectorii vamali, suspectat că ar fi încercat să introducă, prin regiunea transnistreană, marfă de jumătate de milion de lei.

Suspectul a fost reținut la intrarea în Chișinău. Bărbatul ar fi refuzat să oprească la cererea vameșilor și a accelerat, în speanța de a se strecura printre alte mașini.

După ce a înțeles că nu poate să scape de urmărire, șoferul s-a predat vameșilor. Acesta a fost escortat la Postul Vamal Petricani pentru verificări. Potrivit vameșilor, bărbatul avea în mașină aproape 3.000 de articole vestimentare, peste 600 de perechi de încălțăminte, 120 de ceasuri de mână, dar și mai multe bijuterii și accesorii, în valoare de jumătate de milion de lei.  O mare parte din haine și încălțăminte aveau printate pe ele marcajele unor branduri renumite.

Experții urmează să stabilească dacă acestea sunt sau nu de firmă. Acum, moldoveanul este cercetat contravențional pentru pentru trafic ilicit cu mărfuri de larg consum. Totodată, acesta riscă să fie amendat și pentru nesupunerea la cerințele legale ale funcționarilor vamali.

Cercetările continuă.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Prădat de hoți, la o stație de așteptare. Un bărbat a rămas fără 6300 de lei.

Un bărbat s-a ales cu o pagubă de 6.300 de lei după ce a fost jefuit, în timp ce aștepta microbuzul. Incidentul a avut loc în stația de așteptare din comuna Stăuceni, acolo de unde victima, un tânăr de 33 de ani urma să ajungă în r-nul Telenești.

Momentul jafului a fost surprins de camerele de supraveghere din apropiere. Din imagini se vede cum doi suspecți se apropie de victimă și îi ia bunurile chiar în prezența oamenilor, care așteptau transportul public. Indivizii i-ar fi sustras telefonulul mobil și 3 000 de lei.

Tânărul ar fi încercat să-și recupereze bunurile, însă, fără succes, întrucât suspecții au dat bir cu fugiții. În urma investigațiilor, polițiștii au reușit totuși să pună mâna pe suspecți. Este vorba despre doi bărbați cu vârstele de 36 ani și 41 de ani, din Chișinău și raionul Sângerei. În timpul audierilor, aceștia și-ar fi recunoscut vina.

Suspecții, care ar mai fi fost anterior judecați pentru infracțiuni similare, au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile și riscă până la 7 ani de pușcărie.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii