Rețele de socializare

Diaspora

/VIDEO/ Moldovean ÎMPUŞCAT de un killer la Moscova. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere

Un om de afaceri din Moscova, originar din Republica Moldova, a fost împuşcat de şapte ori de un killer, însă a supravieţuit.

Tentativa de asasinare a avut loc marţi, la ora 07:00, când victima ieşea din casă, scrie mk.ru.

Potrivit presei ruse, killer-ul a împuşcat de 7 ori în biznesmanul Dmitrie Sarov, în vârstă de 30 de ani, în regiunea Balaşiha din suburbia Moscovei. Din fericire, acesta a rămas în viaţă şi la moment se află în stare critică în reanimare.

Sarov se ocupa cu transportarea mobilei, iar în momentul atacului se afla în parcare, de unde intenţiona să pornească la volanul unui camion.

Soţia victimei a fost martorul tentativei de omor. Femeia a vazut de la geamul apartamentului cum un bărbat care purta haine de camuflaj, chipiu negru, mănuşi de culoare deschisă, dar şi cu o mască medicinală pe faţă, ţinea o armă în mână şi se îndrepta spre maşina lui Dmitrie Sarov. Şoţia victimei a alertat ambulanţa, după ce l-a văzut pe biznesman cum ieşea însângerat dintr-o scară din vecinătate.

Potrivit datelor preliminare, poliţia a reuşit să reţină atacatorul. 

publika.md

 

Diaspora

/FOTO/ Braconaj piscicol pe lacul Cahul din Odesa. Un moldovean și un ucrainean, prinși pe poliție

Activitatea a doi braconieri, unul moldovean și altul ucrainean, a fost dată peste cap de către granicerii din Ucraina. Cei doi bărbați au fost prinși pescuind în toiul perioadei de prohibiție, pe lacul Cahul, regiunea Odesa.

Aceștia au folosit 10 plase de pescuit cu ajutorul cărora au reuțit să scoată la mal peste 500 de pești de diferite specii. Indivizii au fost prinși în flagrant în momentul când voiau să împacheteze captura, pe care urma să o pună în mașină pentru a o transporta ulterior.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, pescarii riscă amendă de până la 65 de mii de hrivne ucrainești. Până la luarea deciziei  de către instanță, peștele va rămâne confiscat.

echipa.md

Citește mai departe

Diaspora

Un moldovean, căutat pentru omor în Italia, a fost extrădat de către autoritățile din Ucraina

Autoritățile din Ucraina au predat un moldovean căutat pentru omorul unui avocat, oamenilor legii italieni. 

imagine simbol

Procuratura din regiunea Cernăuți anunță, într-un comunicat de presă că moldoveanul era căutat în Italia, suspectat că în 1999, împreună cu alți complici, ar fi omorât un avocat italian renumit și ar fi fuat de la acesta 200.000 de euro.

Instanța de judecată din Italia l-a condamnat pe moldovean la 30 de ani de pușcărie, în data de 07 martie 2003. Acesta, însă, a reușit să fugă din Italia și să se eschiveze de la ispășirea pedepsei.

În data de 12 ianuare curent, suspectul a fost reținut în Ucraina, iar recent, extrădat în Italia unde urmează să stea în închisoare.

echipa.md

Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ Un moldovean a murit pe un șantier din Israel. Bărbatul a lăsat în urmă doi copii minori.

Tragedie pe un șantier de construcție din Israel. Un moldovean de 31 de ani murit după ce a căzut de la înălțime. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional.

Tragedia s-a produs în seara de 16 mai,  pe un șantier din regiunea Petah Tikva. Presa israeliană scrie că bărbatul ar fi căzut de la etajul șase al unei construcții nefinisate. Imediat, la locul tragediei a venit ambulanţa, însă din nefericire, medicii nu au putut decât să constate decesul victimei. Din imaginile făcute publice pe o rețea de socializare se vede cum o macara coboară cadavrul bărbatului pe o targă.

Presa din Israel scrie că șantierul unde s-a produs tragedia a fost închis, iar administratorii sunt cercetați penal pentru nerespectarea normelor de siguranță. Bărbatul decedat era căsătorit în RM.

Acesta a lăsat în urmă doi copii minori.

echipa.md

 

Citește mai departe

topul săptămânii