Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Minor de 12 ani, suspectat de omor

Moarte cumplită pentru un bărbat de 60 de ani. Acesta ar fi fost ucis în bătaie cu o rangă metacă, de către un minor de 12 ani, din aceeași localitate.

Tragedia s-a produs în data de șase mai, în jurul orei 23.30, într-un sat din Nisporeni. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la IP Nisporeni, Cristina Vicol a declarat că victima ar fi fost găsită în plină stradă de către un vecin. La fața locului s-a deplasat grupa operativă, dar și medicul legist. Inițial, acesta ar fi constatat că victima ar fi fost lovită în plin de o mașină. Ulterior, după examinarea cadavrului, această versiune nu s-a confirmat. Pe corpul bărbatului au fost depistate semne de moarte violentă, mai ales în regiunea capului. La scurt timp, polițiștii au reținut un suspect.

Este vorba despre un minor în vârstă de 12 ani. Potrivit forțelor de ordine, băiatul l-ar fi omorât pe bărbat cu o rangă metalică, iar motivul ar fi fost un conflict mai vechi, iscat între cei doi. Acum, minorul de 12 ani se află într-un centru de plasament, și este cercetat penal pentru omor intenționat. Dacă vina lui va fi dovedită, riscă până la 15 ani de pușcărie.

Presa scrie că părinții minorului se află peste hotare, iar acesta se află în grija fratelui său mai mare, în vârstă de 30 de ani.

echipa.mdEdiție TV

Detalii de la Perchezițiile la Direcția Educație Tineret și Sport. Două persoane, reținute.

Două persoane au fost reţinute, astăzi, de către CNA şi procurorii anticorupţie, în urma percheziţiilor, operate la mai multe Direcţii de educaţie, tineret şi sport (DETS) din Capitală. Este vorba despre inginerul divizier de la DETS Râşcani şi reprezentantul unui agent economic, ambii bănuiţi de corupere activă.

Potrivit materialelor cauzelor penale, pornite de CNA, inginerul divizier de la DETS Râşcani i-ar fi propus fostei şefe a unei DETS să încheie un contract de prestare a serviciilor cu un agent economic, iar ca mulţumire urma să beneficieze de un comision de 20 la sută din suma contractului. În urma denunţului funcţionarei, CNA a pornit o cauză penală pentru a investiga faptele descrise.

În procesul de investigare, au apărut şi alte cazuri similare, în care ar fi fost implicaţi şi alţi agenţi economici, iar CNA a mai pornit două urmăriri penale pentru corupere activă. Astăzi, ofiţerii CNA au făcut percheziţii în birourile unor funcţionari din cadrul DETS Botanica, Râşcani, Buiucani şi Centru de unde au ridicat mai multe contracte de prestare a serviciilor pentru direcţiile menţionate. Percheziţii au avut loc şi la câţiva agenţi economici din capitală.

Materialul probator urmează să fie examinat pentru a stabili întreaga schemă a comisioanelor, percepute de la anumiţi agenţi economici şi prejudiciile cauzate bugetelor DETS.


Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.


publika.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Descinderi în capitală

Corupţie în procedura de achiziţii publice la direcțiile educație, tineret și sport din Chișinău. Cel puțin asta presupun Ofițerii Centrului Național Anticorupție, care organizează zece percheziții la toate Direcțiile educație, tineret și sport din Chișinău, cu excepția celei din sectorul Ciocana.

Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.  Aceasta a precizat că acţiunile vizează fapte de corupţie comise de către mai multe persoane implicate în procedura de achiziţii publice. Potrivit CNA, dosarul a demarat după ce o fostă șefă a DETS Râşcani a depus un denunț în care preciza că i se propun bani pentru a desemna câștigător un agent economic. Aceasta a declarat că acesta a încercat, prin intermediul unui alt funcţionar, să ofere 20 la sută din suma unui contract de prestare a serviciilor.

Acum se fac percheziţii şi ridicări de acte de la sediile mai multor Direcții. Despre rezultatele perchezițiilor CAN va reveni pe parcursul operaţiunii.

Amintim că, un scandal care viza achizițiile publice organizate de Direcțiile educație, tineret și sport din Chișinău a demarat în noiembrie 2016, după ce s-a constatat că pe masa copiilor din grădinițele din capitală au ajuns produse alimentare de o calitate îndoielnică.

echipa.mdCitește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Femeie de 83 de ani, violată și jefuită

O femeie de 83 de ani a trecut printr-un adevărat coșmar după ce ar fi fost violată și jefuită în propria casă.

Principalul suspect este un consătean de-al femeii, de 26 de ani. S-a întâmplat în noaptea de 11 iulie, în jurul orei 03.40, într-un sat din raionul Orhei. După toate cele întâmplate, victima s-a dus repede la o vecină și a rugat-o să cheme poliția. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la IP Orhei, Irina Burdujan, a declarat că la fața locului s-a deplasat grupa operativă, care a constatat că mai întâi, suspectul ar fi intrat în casa femeii, ar fi violat-o, după care a furat 10.000 de lei și a plecat. Suspectul, în vârstă de 26 de ani a fost reținut peste câteva ore.

Acesta a fost găsit, dormind, la el acasă. Suspectul a fost reținut, chiar în ziua aceea, iar ulterior, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Pe numele lui au fost pornite două dosare penale pentru viol și jaf, iar dacă vina lui va fi dovedită, riscă până la șapte ani de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii